Рим-десета тема

• 74 219
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Ще купувам билети за влак от Венеция до Болоня и този https://biglietti.italotreno.it/Booking_Acquisto_Ricerca.aspx не съм ползвала, но много ме заинтригува. Може ли малко инфо? Наистина ли не стачкува и може ли да се разчита на него, когато е средство за хващане на самолета? Нещо по-различно от влаковете на Трениталия има ли? И той ли не се валидира и е с определени места? Някакви особености при композирането има ли? Колко време по-рано пускат билетите? Виждам, че последната дата, която продават сега е 11.01 - значи 2 месеца и седмица?
Много, много благодаря за инфото за този влак!   bouquet
Отиването ще е с Трениталия, защото е от Милано до Венеция, а Италотрено не предлага този маршрут. В ъзможно ли е стачката да е целодневна и ако /не дай си Боже/ това се случи какво бихте ми предложили като вариант за придвижване? Надявам се, че парите ще върнат, но кога и как се случва това?
 Hug

# 106
  • София
regina di cuori  Hug интересува ме Рим-Флоренция за следващия Април Grinning И понеже си спомням, че Мими беше споменавала, че частните влакове не стачкуват и затова питам. Уж внимавам, но не съм запомнила кой точно беше влака. А и в момента trenoitalo продават билети само до 13 Декември, което ми се стори странно и затова се чудех дали да чакам и дали билетите се продават само за месец предварително newsm78

# 107
Да кажа, че съм чела, че макар и изключително рядко се е случвало да стачкуват и те!
Още е рано за билети през април.  Laughing

# 108
  • София
 #Crazy Мими, да разбирам ли, че винаги трябва да имам резервен план=маршрут в Италия? Как се придвижват хората там, за да не си изгубят резервациите?

# 109
#Crazy Мими, да разбирам ли, че винаги трябва да имам резервен план=маршрут в Италия? Как се придвижват хората там, за да не си изгубят резервациите?

Дано се вслючи някой, който е попаднал на стачка във важен за придвижване ден!
Аз за толкова посещения в Италия и толкова много влакове не съм попаднала все още. Пу-пу-пу.  Laughing

# 110
  • София
 Mr. Green О, затова ще се отърквам тук по темите да прихвана малко от късмета.
 А нормално ли е да продават билети за само един месец напред?

# 111
Mr. Green О, затова ще се отърквам тук по темите да прихвана малко от късмета.
 А нормално ли е да продават билети за само един месец напред?
Не съм пътувала с Итало.
Трениталия продават за няколко месеца напред. Сега има до края на февруари за Рим-Флоренция. Днес ги гледах.

# 112
  • София
 Hug Благодаря, Мими! Билети има в момента и за Април. Докато пуснат билетите за Итало, другите ще са поскъпнали, ама то няма пълно щастие. Хващам единия влак за ушите и това е.  Sunglasses

# 113
Hug Благодаря, Мими! Билети има в момента и за Април. Докато пуснат билетите за Итало, другите ще са поскъпнали, ама то няма пълно щастие. Хващам единия влак за ушите и това е.  Sunglasses
Аз виждам цени последно за 28-ми февруари от Рим до Флоренция...

Итало не тръгват от Термини забравих да напиша преди.

# 114
  • София
Днес ми даде цена 26Е на пътник за началото на Април.  Simple Smile Термини и Ostiense са ми еднакво отдалечени, затова за мен няма значение. Благодаря ти още веднъж!

# 115
Здравейте! През април дъщеря ми ще пътува на екскурзия в Италия.Ще посетят Рим,Ватикана,Вила Д'Есте,Флоренция,Сиена,Сан Марино и Вениция.В предварителната цена ,която ще платим не са включени обяд ,вечеря и таксите за забележителностите.Може ли да ми кажите колко горе-долу са цените на билетите за забележителностите,колко горе-долу излиза един обяд,какви са цените като цяло ?

# 116
Здравейте! През април дъщеря ми ще пътува на екскурзия в Италия.Ще посетят Рим,Ватикана,Вила Д'Есте,Флоренция,Сиена,Сан Марино и Вениция.В предварителната цена ,която ще платим не са включени обяд ,вечеря и таксите за забележителностите.Може ли да ми кажите колко горе-долу са цените на билетите за забележителностите,колко горе-долу излиза един обяд,какви са цените като цяло ?

Предполагам екскурзията е организирана от агенция?
Ако е така, то агенцията най-добре ще ви каже кои забележителности ще имат възможност да посетят и могат да ви ориентират за цените, за да си заслужат цената, която плащате за организацията!

# 117
Екскурзията се организира от агенция и имаме разписание за забележителностите.Горе-долу от това ,което прочетох в темите и в интернет като цяло,разбрахме какви са цените на билетите.Но дали ще има отстъпки за ученици и групи незнам. Основното което искаме да знаем е колко пари е най-добре да й дадем за входовете ,за храна и за лични нужди,без да се притесняваме ,че няма да й стигнат.Тя за първи път ще ходи извън страната без нас и искаме предварително да я информираме за цените.А за агенцията мисля да поговоря с тях на по късен етап.Като им гледам програмата в повечето случаи ще хапват на крак.Сигурно има заведения за бързо хранене.Може би притеснението ми идва в повече и сигурно ще се оправи,но всяка информация е добре дошла.

# 118
Много е трудно да се прецени колко пари ще стигнат на друг човек, но примерно 50 евро на ден мисля са добър бюджет. Пица например на повечето места е 7-8-10евро. Има и туристически менюта за 10-12-15евро. Предполагам, че ще имат закуска в хотела. Остават обяд и вечеря. Ако ги водят до магазин, за да си купят вода, безалкохолно, нещо за хапване ще е хубаво. Помислете дали не е по-добре да дадете някаква дебитна или кредитна карта. Предполагам, екскурзията ще е десетина дни, а това са 500 евро по мойта сметка. За отстъпки от входните такси, може да ви кажат от ТА.

# 119
Екскурзията е 5 дни ,на 6-тия се прибират.Ще пътуват със самолет.Мисля ,че почти през цялото време ще са в движение.Ще посетят Рим,Вила Д'Есте ,Флоренция,Сиена,Сан Марино и Венеция.Ще имат само един ден свободно време-във Ватикана.За картата-сигурно ще се спрем на такава.Сякаш с това се решава  проблема с парите- ще си има достатъчно ,без да носи големи суми в себе си и винаги ще може да й приведем.Благодаря ви за отговорите.Ще следя темата.

Общи условия

Активация на акаунт