Рим-десета тема

• 74 219
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ох,обърках датите и дните!
26.04. е неделя,а се връщаме в сряда - 29.04.

# 616
  • Пловдив
Какво мислите за тези два апартамента:

http://www.homeaway.com/vacation-rental/p605570vb

http://www.homeaway.com/vacation-rental/p1709667 ?
За втория - повече ми хареса,но май второто легло е на горното ниво и е без врата .

# 617
  • Пловдив
Апартаментите не са лоши,но имам 2 съображения.Първо са по -скъпи.Но това е по малкия проблем.Второто нещо заради което аз не бих ги наела е локацията.Принципно са на хубаво място-но до там няма транспорт и не си представям как ще стигна  с куфарите.Ако е с такси или трансфер от летището -да.Но с градския транспорт ще е трудно поне според мен.Ще ви трябва може би първо метро и после автобус.Такситата взимат около 48 евро от Термини до Рим,така беше обявено на табелките им.Но не съм проверявала дали не таксуват отделно куфарите.

# 618
  • Пловдив
Благодаря,renydent.
Всъщност цената не е по-висока от Coliseum Apartment ( 650 евро).Първият е около 530 евро,а втория- 575 евро + 200 евро депозит.Но сега по-добре разгледах картата на транспорта и виждам,че не е много наситен с транспортни връзки.Писаха ми,че първият вече е зает.Добре,че сподели мнението си за транспорта.
От и до летището мисля да се придвижим със мини бусчетата за споделен транспорт ( www.consorziotransportopersone.it).Макар,че се притеснявам да не се наложи да чакаме много ,докато запълнят бусчето.Доколкото разбрах от сайта им,ще платим 50 евро за 4-ма с багаж и това е цена за отиване и връщане.Писах им имейл преди 4 дни и още нямам отговор.Малко започнаха да ме съмняват.

# 619
  • Пловдив
Някой по назад в темата беше писал ,че е ползвал тези бусове и накрая вместо по 10 са им искали по 20 евро.Защо не пробваш с Теравижън или Леонардо експрес.Цената на Леонардо е 14 евро ,за деца е безплатно,но провери годините.Спира на Термини също и се пътува удобно.Миналата година ползвах само тях.Сега ползвахме Теравижън при кацането /закъсняха с 15 мин от график/,а навръщане пак Леонардо.Влакът винаги и по сигурен защото тръгва навреме.
Провери им цените и виж кое ще ти е по удобно

# 620
  • Пловдив
Благодаря,ще прегледам всички варианти.
Ако възникнат други въпроси (със сигурност ще има!),пак ще пиша.
Много благодаря,че успяхте да ме ориентирате в "обстановката".

# 621
  • София
Завърнахме се и ние благополучно, много беше хубаво - задължително пак ще посетим Рим, но не по Великденски празници  Mr. Green

nikolica2002 ние си резервирахме само за нас трансфер от летището до адрес в Рим - цената в едната посока за 4 човека с 4 големи куфара беше 45 евро. Шофьора ни чакаше с табелка на изхода при пристигането, на връщане пак дойде до апартамента и ни закара до летището. Ние сме изключително доволни - хич не ни се мотаеше с багаж из Рим. Освен това на нас ни излезе малко по-скъпо защото бяхме с 4 големи куфара и взехме по-голяма кола (това го коментирахме преди да направя резервацията по имейла) Плащането става на място след пристигането във всяка посока. За мен лично това беше най-удачното решение.  Peace

# 622
  • Пловдив
teddy,може ли да споменеш фирмата?.Ако не е удобно тук,може и на лични.

# 623
Здравейте,

Вече имаме билети за Рим от 9-ти Юни Simple Smile Започва търсенето за настаняване. Ние сме 6 мацки и ще търсим апартамент, ще излезе по-евтино от хотел, мисля. Можете ли да дадете съвет къде е удачно да се търси като локация - хем да е в центърална част, хем близо до важните забележителности, хем минимално да се намали ползването на транспорт - Толкова много е писано по темата, но нямам възможност да изчета всичките 6475846354585474 поста  Blush Grinning
Ще съм благодарна, ако някой се включи  Blush

# 624
  • Пловдив
Писах на лични ,че наистина доста е писано по въпроса и да не доскучаваме на четящите

# 625
Писах на лични ,че наистина доста е писано по въпроса и да не доскучаваме на четящите

Благодаря   bouquet

# 626
Здравейте!
И аз скоро заминавам за Рим- в края на месеца и много се вълнувам. Със сигурност ще има после какво да се разкаже. Ако имате идея за някое не толкова популярно място, което ви е направило впечатление, ще се радвам да споделите, както и за някое местенце за хапване  Simple Smile

# 627
А, не, няма да доскучае  Simple Smile
И аз се интересувам, а въпреки че следя от около месец и четох отзиви за споделено пътуване, предпочитам да  имам повече информация.

# 628
  • Пловдив
Съветът ми беше да решат първо къде искат да отидат по дни-тоест горе долу да имат някакви маршрути ,за да може да се прецени коя е най добрата отправна точка.Последният път ,например ,прецених че време за Трастевере няма да има време.Общо взето аз правя някакъв план,който да може да е изпълним до към 3-4 чака следобед и то без напъване.Оттам нататък оставям време за безцелно обикаляне и шляене.Обичаме да се "губим", да пием кафе и безцелно да се мотаем.

# 629
  • Пловдив
Може ли малко помощ?
Опитвам се да разпечатам Транспортната карта (трябва ми само за  автобусния транспорт) от първа страница,но не ми позволява.
Аз ли нещо не правя както трябва?Опитах доста варианти,но не става.

Общи условия

Активация на акаунт