Рим-десета тема

• 74 216
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
понеже няма да купуваме рома пас, а обикновени билети-прочетох че един билет е 1.50 евро за 75 мин, но може ли да  комбинира метро и автобуси   newsm78
еднодневния билет само за един човек ли е ?

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 11:40 от The Invisible

# 631
  • Луната
понеже няма да купуваме рома пас, а обикновени билети-прочетох че един билет е 1.50 евро за 75 мин, но може ли да  комбинира метро и автобуси   newsm78
еднодневния билет само за един човек ли е ?
Първо метро, а после автобус със сигурност може. Автобус, трамвай и т.н. също в рамките на 75 мин. При маркиране изписва докога е валиден билета и при следващо качвене няма нужда да го маркираш.
Еднодневният билет е 6 евро за 1 човек и важи до 23.59 часа на съответния ден. Може да се качваш и слизаш когато и на колкото си искаш превозни средства в рамките на деня.

# 632
  • София
Здравейте,
Хиляди благодарности на всички тук  Hug Hug Hug, благодарение на които спестих, разгледах, хапнах и  се мотах в Рим. Снощи се завърнахме благополучно от нашето пътешествие до Рим(и не само:) ). Нямам почти никакво време, затова съвсем на кратко, само да маркирам:
1. За придвижване от и до летището използвах линка от първа страница на тази компания http://www.airportconnection.it/taxi-rome.html . Много съм доволна, страхотна комуникация преди полетите(единия ни беше отменен и се наложи да се променя и трансфера-никакъв проблем), чакаха ни след митница с табела.
2. За придвижване в Рим си закупихме билети-единични по 1.5Е, но на нашите билети пишеше че важат 100 мин. Провериха ни 2 пъти на около 95мин.-никакъв проблем. За общо 7 дни сме използвали 8 билета общо за 2ма души. Метро не съм използвала, но аз не веднъж съм споменавала, че не обичам да се возя на метро и ако мога си избирам маршрут без Simple Smile Някои от автобусите се чакат доста(може би защото беше Великден), но май и в делнични дни е така.
3. Предварителната програма я изпълнихме на 80%, но съм доволна. Всички посетени обекти бяха с предварително закупени билети и за мен това пести много време. За Колизеума(въпреки предварително закупените билети) в 12.30 имаше огромна опашка и аз реших да се помотаем 1-1,5часа. Върнахме се след час и въобще не чакахме.
4. Валя дъжд само 1-2дена, но слабо и видяхме Рим с друго очарование.
5. Пих много кафе-навсякъде където сваря Joy
6. Има още много, но не мога да го осмисля

# 633
  • Луната
Ranick добре си дошла Hug
Може би наистина са 100 мин и на мен 75 ми се сториха малко Joy 75 мин мисля, че беше в Барселона Laughing
Във всеки случай на билета е изписано до кога важат  Simple Smile

# 634
Билетът важи за 100 минути. Метро може да се ползва многократно, ако не се "илиза" на повърхността, доколкото съм разбрала от форума. За автобусите няма проблем в рамките на тези минути.

# 635
 Woman^In^White  благодаря за инфото
може би аз ви подведох с тези 75 мин  Rolling Eyes
а първо автобус после метро-сигурно пак може, ако не става да търся комбинация само от автобуси
Ranick  добре дошла- и аз това си мислех -благодарение на форума съм подкована с маршрути, разписание на автобуси  и много , много полезна информация
това пести много нерви и време

# 636
  • София
И пари  Mr. Green

# 637
# 638
Здравейте,
Аз като току-що завърнала се от Рим мога да потвърдя,'че билетът важи 100 минути и важи и за метро,и автобус или поне така пишеше на билета-metrobus.
За 5 дни/4 нощувки мисля,че отидохме почти на всички основни забележителности.Бяхме резервирали bed&breakfast в района на Ватикана,пресичаш улицата и си на метро станция,а до нея и автобусна спирка.Препоръчвам за местоположението горещо!
Трансфер от летището ни осигуриха от хотелчето.Струваше ни 50 евро за двама с багажите.Дойде един изтупан 'баровец' с лъснат Мерцедес,но то няма и как да е друго предвид цената.На връщане си взехме такси.
Рома Пас не си купихме,защото не искахме да влизаме в Колизеума и Римския форум.Видяхме всичко от Форума на една тераска от хълма Капитолия.Колизеума и отвън е достатъчно впечатляващ,вътре няма какво да се види според мен.Посетихме Пантеона и замъка Сант Анджело,гледката от замъка беше страхотна.
Бяхме си купили билети онлайн за Ватиканските музей-ПРЕПОРЪЧВАМ!!!
Подминахме поне 1000 души и влязохме за 5 минути.Там ме впечатлиха най-много египетските стаи и стаята с картите.След това към Сикстинската капела,там едва не набиха едно японско девойче,задето снима с телефона си.Страшния съд на Микеланджело е наистина уникална творба,но навалицата ме изнерви много.
От там по прекия изход към базиликата Св.Петър-не мога да опиша с думи колко е величествена и отвътре.От всичко видяно в Рим това беше мястото,което най-много ме впечатли...Качихме се и на купола,платихме си за асансьор и после пеша до горе.Не е толкова екстремно,колкото си представях.Ако имате възможност не пропускайте-гледката е умопромачителна-Рим е в краката ви...
Вечеря само в Трастевере и само при Карло Мента-за 50 евро вечеряхме 4 човека.Единият ден решихме да сменим заведението за разнообразие-ужасна грешка.Кухнята беше зле и цените по две!
Повече не посмяхме да седнем другаде!
Това е в общи линии,ако искате питайте.

# 639
princes86,добре завърнала се! Hug
Не знам дали за първи път си била в Рим и защо мислиш,че в Колизеума вътре няма какво да се види.Аз първия път също бях на това мнение и почти насила влязох вътре,но те уверявам,че мнението ми се промени.Просто усещането е невероятно и дори бих го сравнила с това в базиликата Свети Петър.Трябва почти задължително да се почувства.

# 640
  • Пловдив
princes86,добре дошла. HugНапълно подкрепям  Lady Vengeance.И форума е различен отвътре,следващият път не ги пропускай,нали пък все нещо трябва да си оставим за следващото ходене.Аз чакам да свърши ремонта на ди Треви,защото това ,което видя мъжът ми е всичко друго, но не и фонтан  Joy JoyТака че вече правя планове за трето посещение,освен ако междувременно не ме изгонят от къщи с тези екскурзии

# 641
  • София
Еднодневният билет е 6 евро за 1 човек и важи до 23.59 часа на съответния ден.
Преди месец купувах от автомат еднодневен билет за 7 евро, който важеше 24 часа.

# 642
  • Пловдив
Ние се върнахме съвсем скоро-7 евро беше.Не знам защо на сайта им пише 6

# 643
  • Луната
Ние се върнахме съвсем скоро-7 евро беше.Не знам защо на сайта им пише 6

Ноември месец беше 6 евро и при първото маркиране беше изписано, че важи до 23.59 за съответния ден (а и така знаех, че е за съответния ден, а не за 24 часа). Може би са ги увеличили.

# 644
Може и да сте прави момичета,зависи кой какво търси да види.За мен беше първо посещение на Рим,надявам се да не е последно. Идеята на нашето посещение беше да усетим духа на Рим,да се изгубим в Рим(поне 16 пъти се изгубихме),да се пошляем безцелно из тесните улички и да видим основните неща.Смятам че ни се получи доста добре.Умишлено и не си наехме екскурзовод,пак поради същата причина,искахме сами да разполагаме с времето си както намерим за добре.Защото в стремежа си да видим всичко,в един момент всичко започна да ми се слива,като надделя умората.Навсякъде пишеше,че е голям пропуск ако не разгледаме Ватиканските музеи,но мен не ме впечатлиха чак толкова много,колкото Св.Петър примерно или църквата Св.Богородица в Трастевере.

Общи условия

Активация на акаунт