Пазаруване от италиански сайтове – превоз и доставка

• 99 391
  • 376
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен
Здравейте, може ли някой който се е регистрирал в немската Бата да ми каже какъв тел. номер посочи?
Зададох този на Уктобг, но не ми го приема (+49 (0)6588 983342 ).
Благодаря предварително  bouquet

# 151
  • София
Доставката до немски адрес за поръчка над 20 евра е безплатна. Така е от за италианската.
При регистрацията в немската Бата дадох моя телефон и ми го прие. Така го изисква превозвача.

# 152
  • София
bambukita, може да не е харесало формата, ако си го написала със скоби и (0)

# 153
От немската Бата изпращат ли проследяващ номер?

# 154
  • София
Първо изпращат потвърждeние за наличен артикул и след това тракинг номер на UPS

# 155
  • ...на безопасно
Аз да питам - италианският превозвач поне по куриера в БГ като една пратка ли изпраща няколко чифта?

# 156
Аз да питам - италианският превозвач поне по куриера в БГ като една пратка ли изпраща няколко чифта?

Не, моите два чифта боти ги изпрати като две пратки в два последователни дни ooooh!

# 157
  • ...на безопасно
"  Поръчки от BATA

Трябва да се вземе под внимание, че при поръчка на няколко чифта обувки от бата те рядко се изпращат заедно като обща пратка в един кашон. Поръчката Ви се разпределя на различните складове и обувките се изпращат поотделно като самостоятелни пратки, което оскъпява малко поръчката."

Това е от превозвача.
Значи аз за три чифта патъци - едни боти и два чифта детски балеринки, може и 50 лева да дам за транспорт  newsm78

# 158
"  Поръчки от BATA

Трябва да се вземе под внимание, че при поръчка на няколко чифта обувки от бата те рядко се изпращат заедно като обща пратка в един кашон. Поръчката Ви се разпределя на различните складове и обувките се изпращат поотделно като самостоятелни пратки, което оскъпява малко поръчката."

Това е от превозвача.
Значи аз за три чифта патъци - едни боти и два чифта детски балеринки, може и 50 лева да дам за транспорт  newsm78

За съжаление, напълно възможно, макар и сумата едва ли ще е чак толкова голяма.
А посоченото от превозвача, съжалявам, но ми звучи като пълна глупост. За какви различни складове говорим, като адресът на превозвача в Италия е само един и отделните пратки пристигат в България с един курс. Глупаво оправдание за начисляване на допълнителни такси.

# 159
  • ...на безопасно
    Аз го разбирам, че от Бата обувките се делят на различни пратки и така се изпращат към превозвача. Изпращат трите чифта от различните си складове / Бата/ , а не че от превозвача се делят. Thinking

Ох, сърбе ме клавиатурата...ко да правя  Crazy да поръчвам ли....

# 160
  • софия
    Аз го разбирам, че от Бата обувките се делят на различни пратки и така се изпращат към превозвача. Изпращат трите чифта от различните си складове / Бата/ , а не че от превозвача се делят. Thinking

Ох, сърбе ме клавиатурата...ко да правя  Crazy да поръчвам ли....
Аз се надявам да е един пакет. От бата ми бяха изпратили само 1 номер за проследяване, т.е. бе трябвало всички кутии да са в 1 кашон. Има 4 чифта обувки и 1 чанта. Ще видим след 15.01. какво ще бъде. Като ви чета имам усещане, че превозвача разкоства кашона, за да си начислява пари за отделните кутии.

# 161

Ох, сърбе ме клавиатурата...ко да правя  Crazy да поръчвам ли....

Поръчвай, но имай готовност да платиш по-голяма сума за превоз и доставка от обичайните практики при превозвачите.
Що се отнася до складовете, възможно е и да е така - но моите боти например са пристигнали в един ден в склада на превозвача(имах един проследяващ номер), пътували са с един курс до България - каква е тогава логиката да се изпращат поотделно до мен? Бих казала - никаква, освен печалбарство на дребно Whistling
Последната ми пратка от Англия включваше четири или пет поръчки, всички от различни търговци - по логиката на господина, превозвач от Италия, трябваше да ми ги изпратят с четири или пет отделни пратки.

# 162
  • София
Наистина човек е поставен пред свършен факт, когато си получава поръчките чрез куриер, което е много неприятно.
Независимо какви "съвети" дава въпросният превозвач, на сайта си е публикувал общи условия, които са неразделна част от договора за превоз на стоки. Та там четем:
2.7. Потребителя получава съобщение на електронната си поща при пристигане на поръчаните от него пратки в офиса на Изпълнителя в БГ - СКЛАД. В съобщениетo (e-mail) е указано брой на пристигнали пратки, техните общи килограми и цената на транспорта на пратките до БГ, която се изчислява на база общо тегло на пратки пристигнали в рамките на един курс, дните и часовете, в които може да се получи пратка според посоченият в профила на Потребителя адрес и начин на доставка.
Аз имам 2 отделни поръчки, които според договора ни ще бъдат претеглени заедно и въз основа на общото тегло, ще се начисли цена за превоз; ще се начислят две такси обработка, тъй като са две отделни пратки. Дано не се наложи да си говорим за Женевската конвенция, щото имам много свободно време и излишна мотивация.

# 163
Доставката до немски адрес за поръчка над 20 евра е безплатна. Така е от за италианската.
При регистрацията в немската Бата дадох моя телефон и ми го прие. Така го изисква превозвача.

Това къде го видя, аз чета : Für alle Bestellungen     € 4,00

# 164
  • София
ами в кошницата първо ми начисли 4 евра и след това ги сторнира.
и сега имам в нея два чифта по 39,90 евра и сметката е по-долу

Preis (2 stück) 79,98 €
Porto 4 €
Gratis Lieferung ab 20€-4 €
 Gesamtbetrag79,98 €

Общи условия

Активация на акаунт