Пазаруване от италиански сайтове – превоз и доставка

• 99 391
  • 376
  •   1
Отговори
# 165
  • София
ето това е за транспорта:

Porto 4 €
Gratis Lieferung ab 20€-4 €

# 166
Мерси, значи чак при сметката се вижда.

# 167
  • София
в предните страници го споменаваха и за италианската Бата

# 168
  • софия
Наистина човек е поставен пред свършен факт, когато си получава поръчките чрез куриер, което е много неприятно.
Независимо какви "съвети" дава въпросният превозвач, на сайта си е публикувал общи условия, които са неразделна част от договора за превоз на стоки. Та там четем:
2.7. Потребителя получава съобщение на електронната си поща при пристигане на поръчаните от него пратки в офиса на Изпълнителя в БГ - СКЛАД. В съобщениетo (e-mail) е указано брой на пристигнали пратки, техните общи килограми и цената на транспорта на пратките до БГ, която се изчислява на база общо тегло на пратки пристигнали в рамките на един курс, дните и часовете, в които може да се получи пратка според посоченият в профила на Потребителя адрес и начин на доставка.
Аз като първа поръчка съм отбелязала, че ще си ги взема от склада. Хич не ми е удобно мястото, дори не знам кога се взимат от там, никъде не намерих информация, но искам да видя какво се случва.

# 169
  • ...на безопасно
За бата.ИТ:
Получих потвърждение за налични артикули.
После получих мейл , че поръчката ми е завършена.

Това значи ли, че е експедирана?
И кога да я регистрирам при превозвача? Да чакам ли и тракинг номер?

# 170
  • София
За бата.ИТ:
Получих потвърждение за налични артикули.
После получих мейл , че поръчката ми е завършена.

Това значи ли, че е експедирана?
И кога да я регистрирам при превозвача? Да чакам ли и тракинг номер?
От моя опит с 2 поръчки дотук - не е изпратена все още. При мен имаше 2-3 дни време, докато се появи линк в профила ми за следене на движението. След това мина поне още 1 ден, докато по този линк настъпи някакво движение - преди това викаше, че няма такава пратка....
Така че се въоръжи с търпение.
Най-накрая получаваш имейл, че пратката е доставена, така че може и изобщо да не следиш в сайта на куриера, който и без това не показва нищо, а само процент в зависимост от етапа на придвижване.

# 171
  • ...на безопасно
Аз пак с въпрос.
В сайта на превозвача чифт по чифт ли регистрирате? Или цялата поръчка с една заявка?
Трите чифта ще са ми в две пратки.
Едната вече има и тракинг номер. Другата още не. Засега регистрирах само едната  newsm78

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 19:13 от Aкеа

# 172
  • София-Лагера
После регистрирай и другата,иначе има глоба.

# 173
Аз направих една регистрация като записах двата проследяващи номера.Незнам дали е правилно, но във формата за регистрация трябва да се попълват брой и тегло на обувките.Е, как мога да знам италианците по колко бройки са ги разделили.

# 174
  • София
Аз описах двете пратки в 1 регистрационна форма към превозвача - но вътре написах, че са 2 пратки, дадох и номарата на поръчката; тогава още нямаха тракинг номера - написах че нямат.
това дали е достатъчно или трябва да си кореспондираме? Двете пратки вече трябва да са в склада им.

# 175
  • ...на безопасно
Ами виж, Анджела.
Чифтовете в един колет са с един и същ проследяващ номер. Peace

Аз цялото изчакване на тракинг номера го правя с единствената цел да не ме прекарат с три пратки. Искам да ми е доказуемо, че пратките ми са две.

Между другото по обед направих поръчката, много са бързи.

# 176
Сега погледнах датата за курса на немския превозвач,ще я изпусна,много са бавни от немската Бата.Очаквах, че от там поне ще ги получа бързо и безпроблемно. #Cussing out

# 177
Здравейте, за сега успешно ли си получавате нещата чрез превозвача? Искам да поръчам едни неща от Италия и се чудех дали е надежден единствения превозвач. Имат ли редовни курсове, за колко време идват нещата?

# 178
  • ...на безопасно
На 15,01 ще има курс, уж .
И двете ми пратки са там вече.
Да видим...Кога ще получа мейл от превозвача?

# 179
  • софия
На 15,01 ще има курс, уж .
И двете ми пратки са там вече.
Да видим...Кога ще получа мейл от превозвача?
Съгл. условията -  когато пристигнат тук. След отзивите в темата и аз тръпна да видя какви ги върши.

Общи условия

Активация на акаунт