Камината и уюта в дома

• 14 275
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Аз не знам на колко градуса е водата? Никъде няма термометър. Правена е преди 10 години камината ни.

Когато тръгне да завира водата, то се чува. Тогава махам дървата от решетката и ги избутвам встрани, колкото се може по-леко да горят. Затварям колкото се може клапата, да не взема въздух. Само единия радиатор държа затворен, защото става топло, където е камината. Когато има опасност да заври водата - отварям го, да влезе студената вода в системата, въпреки че не знам доколко е правилно това смесване на студена и топла вода. И вече от маркучето, което е оставено в случай на завиране, си изтича някаква вода.

Някакви други съвети по този въпрос?

# 46
  • Ловеч
Как така няма термометър?
 И тази вода хубаво изтича, като завира, но после доливате ли отново системата?
Може ли постоянно да седиш и да я дебнеш кога ще почне да завира за да махнеш бързо дървата и да я затвориш максимално... според мен не! Това си е чиста бомба и хич не е шега работа!

# 47
Ами не знам, отпреди 10-11 години е вече. Може би тогава е било така.

Камината ни е като на последната снимка, дето се похвалиха, че са си направили. Голяма е и масивна. Всичките тръби на системата са вкопани в пода и не се виждат. В пералното помещение е сложен някакъв разширителен съд, от който стърчи това маркуче.

# 48
Здравейте,аз от доста години се чудя дали да сложа камина с  водна риза и радиатори,винаги в началото на сезона го обмислям след това се отказвам.Понеже апартамента ни е изцяло северен на 1 етаж няма стопляне.Има изолация ПВЦ дограма паркет с най дебелата изолационна вата е студ си и това е.Имам 2 деца дето щъкат навсякъде,имам 2 климатика в хола Мицубиши 14 инвекторен и в спалнята.Но ми е студено с тях не мога да стопля навсякъде с тях в детската слагаме печка тип климатик но тя на нея си грее и после 200,250,300лв ток а аз реално си стоя на студено.
Така че тази година много бързо реших да сложа камина  и от събота вече се топлим така.
Еми друго си е влезна в детската топло в спалнята също дори и в банята там има лира за хола да не казвам там не се седи.
Сега обаче проблема ми е друг тъй като никога с печки не съм се занимавала нито аз нито мъжа ми мен ужасно ме е страх като видя много да гори ми иде да се скрия под леглото А И ИЗПАДАМ В УЖАС че трябва да изляза и тя трябва да гори,все ме страх да вземе да заври и му се карам да не я бримки толкова,защото ако заври вече не знам къде ще се дена.
Другото което ужасно много ме дразни е мръсотията всеки ден чистя защото е ужасно мръсно макар че караме на дърва пак си падат боклуци.Миризмата на пушек ми засяда в гърлото ,външния коридор с комшията е пълен с чували с дърва подпални и какво ли още не абе направо съм в ужас.
Вече не знам защо ви писах да се похваля или да ви се оплача.

# 49
Здравейте,аз от доста години се чудя дали да сложа камина с  водна риза и радиатори,винаги в началото на сезона го обмислям след това се отказвам.Понеже апартамента ни е изцяло северен на 1 етаж няма стопляне.Има изолация ПВЦ дограма паркет с най дебелата изолационна вата е студ си и това е.Имам 2 деца дето щъкат навсякъде,имам 2 климатика в хола Мицубиши 14 инвекторен и в спалнята.Но ми е студено с тях не мога да стопля навсякъде с тях в детската слагаме печка тип климатик но тя на нея си грее и после 200,250,300лв ток а аз реално си стоя на студено.
Така че тази година много бързо реших да сложа камина  и от събота вече се топлим така.
Еми друго си е влезна в детската топло в спалнята също дори и в банята там има лира за хола да не казвам там не се седи.
Сега обаче проблема ми е друг тъй като никога с печки не съм се занимавала нито аз нито мъжа ми мен ужасно ме е страх като видя много да гори ми иде да се скрия под леглото А И ИЗПАДАМ В УЖАС че трябва да изляза и тя трябва да гори,все ме страх да вземе да заври и му се карам да не я бримки толкова,защото ако заври вече не знам къде ще се дена.
Другото което ужасно много ме дразни е мръсотията всеки ден чистя защото е ужасно мръсно макар че караме на дърва пак си падат боклуци.Миризмата на пушек ми засяда в гърлото ,външния коридор с комшията е пълен с чували с дърва подпални и какво ли още не абе направо съм в ужас.
Вече не знам защо ви писах да се похваля или да ви се оплача.

Нали знаем,че всяко едно удоволствие се заплаща.Аз например имам  2 климатика, но почти не ги ползвам.Преди седмица си взех тази  камина. https://stesia.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BA%D0%BE
Избрах този тип а не  на водна риза, защото не ми се занимава с помпи, радиатори и тем подобни.Имах и парно но  от тази година не го ползвам.Още повече, че няма да завися от спирането на тока.Тази година в стаята си поставих  7 см изолация.Но както виждам ефекта е съвсем друг.Да разбира се ,че няма още този студ, но  сутрин, като стана температурата в стаята е 17 градуса.Мисълта ми ,че вечерта на нощната тарифа може да пускате климатика.И сутринта по някое време да си запалите камината.Според мен тази комбинация,мисля ще бъде доста изгодна.

# 50
Тец в нашия вход няма повече от десет години,за газ мога само да си мечтая едва ли тръбата някога ще дойде до нас.
Май вече взех да свиквам със всичките неволи на камината,за мен сега това е единственият вариант да топлим целият апартамент,естествено че още не е станало студено,но както вече споменах ние сме север няма как  слънце да ни огрее.
Вече дори виждам разликата в топлината на климатика и камината,сутрин като станем без да работи камината цяла нощ е 20гр. може би някак и стените са се затопли ли,климатика като го спреш и край става студено.

# 51
Тец в нашия вход няма повече от десет години,за газ мога само да си мечтая едва ли тръбата някога ще дойде до нас.
Май вече взех да свиквам със всичките неволи на камината,за мен сега това е единственият вариант да топлим целият апартамент,естествено че още не е станало студено,но както вече споменах ние сме север няма как  слънце да ни огрее.
Вече дори виждам разликата в топлината на климатика и камината,сутрин като станем без да работи камината цяла нощ е 20гр. може би някак и стените са се затопли ли,климатика като го спреш и край става студено.
Много се радвам .че сте разбрали ползата от подобно отолление.Да разбира се има някой минуси, но те са бял кахър в срвнение с топлината , която ще имате.Забележете, хората  останали сред природата, най важното за тяйното ощеляване е оганят.Той им дава топлина,предпава ги от хищници и разни гадинки, с него си дизенфиктират водата и обработват хранатаи най вече действа им психологически.Така,че може да е малко , както се кава  по-мръсничко, но пък от своя страна ви се отплащта с друго...Simple Smile

# 52
Дано да бъде така и зимата в студа защото съм страшно зиморничава,а като гледам и малкият ми син и той така.То се видяло че прахосмукачката ще върви всеки ден но поне да е топло.

# 53
Дано да бъде така и зимата в студа защото съм страшно зиморничава,а като гледам и малкият ми син и той така.То се видяло че прахосмукачката ще върви всеки ден но поне да е топло.
Топлината от камина / било с водна риза или без водна риза /е много по приятна от тази с климатик и изобщо на ток.
Аз лично съм За камина с водна риза и радиатори във всички помещения в жилището .
Единственото което и мен ме дразни е миризмата.Някой ако има идея как този проблем може да се оправи , моля да сподели.
Относно боклука /пепелта/ има специални пярахосмукачки за тази цел.
А дървата може да ги държите в плетен кош, от тези  които са вътре с плат и имат капак .Нито е грозно , нито пък цапа. Peace

# 54
Аз също съм за  камина с водна риза и радиатори за  да е топло навсякъде,варианта да топля само една стая не ме устроива.
Не ми вършат работа прахосмукачките за камина защото падат боклучи по килима а той е черно,сиво и бяло а и килима е точно до печката няма как той е 2/3
Пред камина веднага си сложих малко килимче като за пред врата случайно да не фракне нещо на килима и да ми го изгори .Обмислям да си взема друг по малък килим,но малкия стой на земята и си играе/лош навик който придоби като тръгна на градина/
Така като извадя чекмеджето да чистя пепелта и ако пада на малкото килимче което веднага изтупвам.Но покрай килимчето е големият килим точно голям черен кръг и става страшно мръсно.
Но ще се прежаля защото е важно да е топло,ние 10години все с климатици се топлим но ние реално сме си стояли на студено,а сметките бомбастични.

# 55
Ооо прекалено много е 4 бона братле ти луд ли си? Мислех си за нещо от сорта на 1000-1500 лв.

# 56
Предстои ни ремонт на банята. Имате ли опит в това как може да се скрият меките тръби и връзки в банята, за да не стоят грозно на новите плочки, но да има и достъп до тях при теч. А също така ще съм благодарна да дадете идея и за това как да скрием и разширителя и там както се казва тази кутия която прелива при напълване на системата. Накакви пластмасови кутии и канали или нещо такова например. Търсих много в нета, но нищо не откривам. Предварително благодаря.

# 57
Най-добрия вариант, според мен (поне вкъщи е така) е да се направи куфар с водоустоичив гипсокартон,като се остави дупка за "вратичка" към крановете.

# 58
Най-добрия вариант, според мен (поне вкъщи е така) е да се направи куфар с водоустоичив гипсокартон,като се остави дупка за "вратичка" към крановете.
Благодаря, но това няма да свърши работа, едните връзки са точно срещу душа и се мокрят сериозно.

# 59
Благодаря, но това няма да свърши работа, едните връзки са точно срещу душа и се мокрят сериозно.
В такъв случай си изградете куфар от бетон....не виждам др вариант...

Общи условия

Активация на акаунт