Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 085
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
При нас храненията сама си ги направи на 5, нощното хранене сама си го премахна още през края на първия началото на втория месец. Преди една седмица й купихме спално чувалче и откакто я слагаме в него се буди чак към 7.30-8 часа. Вечер около 8 я къпем и храня, малко след това заспива и се буди чак сутринта. Сега храненията са така- 8, 11, 2, 5 и 8. Прая й по 150 мл ама в повечето случаи не го изпива всичкото.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 11:07 от Mimka871

# 226
  • Пловдив
и ние повече от месец сме с 5 хранения, оттогава само единия ми син 3-4 пъти се е будил нощем и са му се събирали 6 хранения, съвсем сами си направиха този режим, не се е налагало да ги наливам с вода и т.н., изяждат по 150 мл. АМ и понякога им идва в повече, пробвала съм да увелича дозата, но нямат нужда Simple Smile
кошовете за новородени и при нас поумаляха, а хич не ми се разделя с тях, но момчетата са по 66 см. и вече ги изпълват Laughing
за наддаването - при нас вече намаля драстично за разлика от предните месеци, в момента единия е 6890кг., а другия 6650кг., само на дължина растат като гъбки Simple Smile

# 227
  • София
Елле, явно тайната е в количествата. Ние ядеме 120-140 грама- 7 пъти на денонощие.
Досега нямаше как да спираме нощното хранене, понеже се родиха доста малки и имаха да наваксват. Сега пък явно свикнаха вече с нощното хранене и се будят. Нощем ядат много по-добре отколкото през деня. Сутрин хич не са гладни и е голямо лигавене- едва им набутвам 110-120 грама....
Но това 12 часа без ядене си е голям успех, които ми се струва, че при нас никога няма да стане Laughing Laughing

# 228
  • София
При нас храненията сама си ги направи на 5, нощното хранене сама си го премахна още през края на първия началото на втория месец. Преди една седмица й купихме спално чевалче и откакто я слагаме в него се буди чак към 7.30-8 часа. Вечер около 8 я къпем и храня, малко след това заспива и се буди чак сутринта. Сега храненията са така- 8, 11, 2, 5 и 8. Прая й по 150 мл ама в повечето случаи не го изпива всичкото.
а при тази схема колко наддавате?

# 229
При нас храненията сама си ги направи на 5, нощното хранене сама си го премахна още през края на първия началото на втория месец. Преди една седмица й купихме спално чевалче и откакто я слагаме в него се буди чак към 7.30-8 часа. Вечер около 8 я къпем и храня, малко след това заспива и се буди чак сутринта. Сега храненията са така- 8, 11, 2, 5 и 8. Прая й по 150 мл ама в повечето случаи не го изпива всичкото.
а при тази схема колко наддавате?

На 27 като я теглихме беше 6200кг, 62 см. Вече трети месец наддаваме с по килограм почти. Родихме се 3350кг 50 см.

# 230
  • Варна
Елле, явно тайната е в количествата. Ние ядеме 120-140 грама- 7 пъти на денонощие.
Досега нямаше как да спираме нощното хранене, понеже се родиха доста малки и имаха да наваксват. Сега пък явно свикнаха вече с нощното хранене и се будят. Нощем ядат много по-добре отколкото през деня. Сутрин хич не са гладни и е голямо лигавене- едва им набутвам 110-120 грама....
Но това 12 часа без ядене си е голям успех, които ми се струва, че при нас никога няма да стане Laughing Laughing
Ако не са много гладни сутрин пробвай да изчакаш малко да огладнеят Simple Smile Ние като започнем да ревем значи сме многоооо гладни  Laughing Има и нещо друго - научих я да спи докато е тъмно. Вечер след банята като сме се затоплили се храним на тъмно ( свети крушката от съседната стая, за да виждам аз все пак какво правя, след това изгасям навсякъде ). Сутрин като светне започваме да си гукаме (към 7:30-8)  и се старая да си играем до към 9, когато закусва. Сигурна съм, че и вие ще започнете да спите повече нощем с АМ, защото наистина засища много повече  Peace  Hug
И да си призная Ви се възхищавам на всички мами как се справяте с 2 бебчета едновременно!  bouquet

# 231
За коша за новородено - Ние вече хич не му се радваме. Пищи и мрънка да излезе от него и иска да разглежда навън. Вчера в едно кафене я извадих извън коша и после не можах да я сложа обратно само пищеше и сме се носили на ръце за да е доволна. Скоро май ще минаваме на другия кош , макар че ми се искаше студените месеци да изкараме с коша за новородено за даи е по топло но явно няма да стане

Ух като ви чета за тези хранения аз хич не броя колко хранения имаме на ден и по колко яде (ужасна малйка съм  Laughing) Малката си наддава добре и аз съм спокойна заради това.

# 232
  • София
Елле, ние също се храниме на тъмно. След банята също са научени веднага да ядат и заспиват- към 20.30-21ч. Те също си спят 12 часа, но около часовете за хранене, почват да неспокойстват и ако не хванеш момента да ги нахраниш преди едната да е ревнала, буди другата и започва хорово пеене Joy Joy Joy
Иначе, сутрин като ядат в 5.30, после в 9, ама следващите хранения си ги искат на 3 часа, та пак няма как да намалиме едното ядене.
Везничка, за летния кош си питайте педиатъра. Ние все пак сме по-големи на възраст, нищо че се родихме по-рано. Сега от половин час седят полегнали на възглавници и кротуват, обаче така виждат всичко и ме дебнат да не излеза от стаята. Като излеза, почват да мрънкат Laughing Laughing

# 233
Храненията и аз не ги зная колко са  Blush Сутрин редовно се чудя само през нощта колко пъти е цокала,но нали я кърмя спейки и ми се размиват нещата  Laughing
Играчките си ги държи,но често ги изпуска.На шезлонга се набира дърпа играчките и си ги тъпче в устата.
Ръцете вече не ги стиска на юмруче.
Крачетата се лапат с кеф,а палците им се поцокват при всеки удобен момент  Crazy
И Маги се зори да сяда,набира се,рави коремни и се сърди като опитам да я сложа полегнала. Rolling Eyes
Тайра той Драганов е неповторим просто,има си цял репертоар  hahaha
Зимния кош го махнах преди 2 седмици,Маги в него не искаше грам да седи.За зимата пък имам чувалче с гъши пух и не се притеснявам,че ще и е студено в "летния"кош .

# 234
  • Шумен
везничка и ние от няколко дни сме така не ми се иска все още да слагам другия кош но ще видим...
Ние вчера направихме 3 месеца  Heart Eyes кога мина това време...
Във вторник сме на ДК ще видим колко сме порастнали...

# 235
Май ние сме най-голямото бебе 7700гр и 67см въпреки,че е роден на 17.06 посредата м/у вас.Роди се 3630 и е изцяло на кърма и добре си наддава.И на мен ми се иска поне едно нощно хранене да махна,че вече заспивам докато го кърмя и не е добре това.Успявам някой път със залъгалката даа го излъжа обаче само за 1час и после пакиска яяденеПробвах веднъж с чай обаче той почна дс търси през 2часа ядене и се отказах от чая.Кърмата явно си ми е хранителна,защото досега по 1,300кг ми качи първите 2месеца,сега 1кг.Яде си през 3-3,5-4 часа понякога е превил и по 5-6 часа пауза.
Крачетата още не ги е налапал,но голям кеф му прави да ги дигне нагоре и рязко да ги пусне надолу да тропнат.
Към играчките не проявява голям интерес гледа ги за 5 мин маакс и край.Иначе му дай го гушне някой и да го разхожда да гледа.Може да е мъж ама много му е кеф да го преобличам

# 236
Мики какво е чувалчето? Моля те, пуси линк, ако намериш Grinning Мисля, че ще е доста полезно за зимата.

# 237
  • Шумен
патенцето напротив ние ви бием  Laughing на 2 месеца бяхме 6,200 кг 59 см  Crazy вчера станахме на 3 месеца и във вторник сме на ДК и май вече сме минали 7 кг  Crazy а пропуснах да отбележа че сме родени на 2.07 изцяло на кърма и сме най-малките в групата  Whistling

# 238
Калио чувалчето е на 8г. с марка TCM,подарък ми е от една дружка от нейното дете,но може да провериш нищо чудно пак да ги има,иначе ето го:
Скрит текст:
Баткото завираше в него зимата!

# 239
По въпроса за ваксините: направих щателно проучване в България и Румъния за n-валентните ваксини (Симфлорикс и Хепатит Б ги има по ЗК).
Пентаксим (5-валентната) не се предлага за свободна продажба и в двете държави. По ЗК може и да има някоя и друга бройка, но те не са за родените след 01.06.2014. Ре-имунизация на деца на 1,5г и 6г Касата е забранила да се прави, защото няма въпросната ваксина.
Налични по ЗК в ограничени количества има 4-валентната Тетраксим, но до кога и за кого ще стигне, и какво ще се прави след това не се знае.
В Румъния (но и в България) може да се купи от аптека 6-валентната Инфанрикс хекса - струва 290-300 леи за 1 доза, за нашите деца трябват 3 дози.
И след като звънях тук и там, разпитвах този и онзи, четох това и онова, съм шах и мат с пешката, не мога взема решение какво да правя - да слагам ли по ЗК Тетраксим, която ще защити детето ми с 1 компонент по-малко от колкото 5- и 6-валентните ваксини, или да инвестирам близо 400лв за ваксина от Румъния, която е същата както в нашия имунизационен календар, влязъл в сила от 01.06.2014, но същевременно ваксината не е в списъка за одобрените лекарствени средства (а пък за тази недомислица на нашите управници думи нямам).

Общи условия

Активация на акаунт