Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!!

 • 16 345
 • 31
 •   1
Отговори
 • varna
 • Мнения: 2
Мили хора, пускам този пост за да ви призова да НЕ  застраховате автомобилите си в ЗАД „АРМЕЕЦ“!!!

Защото цялата ни  система в България /или по-точно цялостната схема ?/ е сбъркана!

Преди около десетина дни откраднаха колата ни, която беше паркирана за малко на улицата /до къщата, която строим/ в местност край града, където движението на коли и хора е изключително  рядко! И по тази причина мъжът ми не я заключваше! Всичко трябваше да бъде ок с нея и да е без никакви проблеми....до момента, в който мъжът ми просто не я намери! Това се случи в празничен ден, на обяд!

Застрахована е в Армеец. Имаме пълно каско!

Предприехме всички необходими мерки – застраховател, жалби, полиция.....

За съжаление се оказа че единият ключ е бил в колата, а и малкият талон...И като че ли Армеец само това чакаха!!! Веднага се измъкнаха, че при тези условия застрахователна сума няма да бъде изплатена! Така  че застрахователя  нито ни обезщети с някаква сума, нито се постара да  открие колата! А се биеха години наред в гърдите, че застраховани при тях коли не се крадат! ИЛЮЗИЯ...

Ние все пак успяхме да намерим колата и да си я върнем!!!

Полицията също не направи нищо...както се и очакваше...то ние държава нямаме, а пък полиция ли!!!

Толкова ме е яд на тази държава! Толкова ме е яд основно на Армеец! И кажете ми как НИЕ успяме да я открием за ден-два, а полицията и „Вездесъщия“ Армеец – НЕ????????
Тук нямаш право да си щастлив, нямаш право да караш колата,  която искаш и нямаш никакво право да живееш спокойно!

Така че, ако сте си застраховали колата в Армеец, за да сте спокойни и сигурни че ЕВЕНТУАЛНО  при неприятен инцидент  ще получите обезщетение, то най-добре си ГЛЪТНЕТЕ ключа и талона, ако искате нещо да ви изплатят!  Или най-добре – заключете я някъде и не я карайте изобщо!!!
НО НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!! Само ще ви вземат парите, а когато трябва да ви платят нещо, ще се подиграят с вас!!!

# 1
 • София
 • Мнения: 22 681
армеец защо пък да ви търсят колата  newsm78
и в условията им си пише два ключа, голям и малък талон трябва да се предоставят, не виждам в какво са ви подвели.

# 2
 • Мнения: 13 847
Аз също съм застрахована в Армеец и не искам ни най-малко да ги защитавам, но бях предупредена, че при заявена кражба ще се изискват и двата налични ключа на колата, иначе претенцията ми няма да бъде уважена. Това, че сте я оставили отключена също е допринесло за отказа предполагам. Те се пазят и от застрахователни измами, така че монетата има и две страни. Отново повтарям че не искам никого да защитавам, но като се застрахова човек трябва да чете условията на договора и ако не го устройват - да търси друг застраховател.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 942
Като застраховател в друга компания ви гарантирам, че няма компания в България, която би ви платила обезщетение при откраднат ключ и талон заедно с колата. Но ...да, аз не бих се застраховала в Армеец.
Полицията няма да я коментирам.

# 4
 • Мнения: 3 031
Отключена кола с ключ и талон вътре... Не мисля, че проблемът е в Армеец.

# 5
 • Мнения: 552
Не Армеец, никой няма да ти изплати застраховката, ако единия ключ липсва. Вашето е "Ела Вълчо, изяж ме!"

# 6
 • Мнения: 13 847
Нещо повече - аз имам имуществена застраховка при тях и ясно е записано, че ако оставя имота отключен, това всъщност не е застрахователно събитие и не ми се изплаща обезщетение за кражба. Или пък ако пусна някой в дома си доброволно и той откадне някаква вещ.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 942
Това за кражбите в имотите е друга работа, там има различни кражби (взлом, техническо средство или грабеж). Обикновено се доказват с протокол от полицията. Естествено никой не би  казал, че е оставил отключено.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 292
Много неприятно събитие. За съжаление сте си изцяло виновни за него.
Да оставите отключен автомобил - разсеяност.
Да оставите ключа вътре - лудост.
Да оставите и регистрационния талон - или непростима глупост, или улесняващо действие към деяние по НК (визирам застрахователна измама).
Нито един застраховател в България и в чужбина няма да уважи претенцията в този случай.
Вие не сте положили елементарна грижа да опазите имуществото си.
Не е лошо договорите да се четат, още по-добре - преди да се подпишат.

# 9
 • varna
 • Мнения: 2
Яд ме е защото преди време имаха информация за тези, които крадат! И затова се биеха в гърдите, че НЯМА открадната кола, която е застрахована при тях! По един или друг начин познаваха замесените хора! Които не посягаха на коли, застраховани в Армеец!
Какво се промени? Нима не познават тези, които го направиха???
Силно се съмнявам...
Или по-скоро отдавна НЕ СА това, което БЯХА!!!!

# 10
 • Мнения: 4 717
не съм чела условията на армеец, понеже не съм застраховала при тях, но се зачудих при грабеж как е  newsm78 напр. седя си на светофара или паркирана в някоя уличка, някой ме изхвърля от колата и изчезва с нея с талон и ключ вътре. и тогава ли не биха платили?

# 11
 • Мнения: 13 847
Откакто няма застрахователни стикери не знам да личи отвън на колата при кого е застрахована. Мисля, че времето на "вътрешната информация" за потенциални крадци която притежават отделни застрахователи е отминало. И слава богу де. Така че пазете си колите и най-вече четете застрахователните договори.

# 12
 • Мнения: 273
Истината е, че застрахователите правят пари от това да не плащат, т.е. винаги търсят начин (вратичка) в договора, за да не изплатят нещо. В конкретния случай обаче са прави да не платят. Това си е практика и у нас и в чужбина.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 292
не съм чела условията на армеец, понеже не съм застраховала при тях, но се зачудих при грабеж как е  newsm78 напр. седя си на светофара или паркирана в някоя уличка, някой ме изхвърля от колата и изчезва с нея с талон и ключ вътре. и тогава ли не биха платили?
Ще платят - ключът няма да бъде представен, защото към момента на извършване на изпълнителното деяние е бил на таблото на автомобила, който няма как да работи без ключ (освен ако не е от безконтактните). Обстоятелството, че не можеш да представиш документите на колата, които са изчезнали заедно с колата, ще бъде доказвано със свидетелски показания, с преписи от предварителното производство. Такъв казус е съвършено различен от това да зарежеш автомобила отворен, с ключа и талона вътре.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 18:53 от Ev_e

# 14
 • Мнения: 619
Занимавах се до скоро с всякакви застраховки предимно в Армеец но работехме и с всички останали компании. Нито една компания в България и чужбина не плаща обезщетение при липса на ключ  Naughty затова повечето хора пишат че имат един ключ когато си правят каско това обаче е невъзможно ако сте закупили колата от автокъща и те са сключили каското или ако колата е на изплащане никой дилър не рискува да лъже за наличието на резервни ключове.
Ако са сте правили каското а и да не сте в общите условия съвсем ясно са описани случаи в които няма да бъдете обещетени.
Като цяло Армеец е една от най-надежните и добре работещи компании в България. Изплащат доста спорни щети които други компании биха отказали и това го казвам от практиката си.
Съжалявам за загубата на колата ви, но за жалост грешката е абсолютно и само ваша а автокрадците са добре запознати със законите и общите условия на застрахователните компании. Видят ли кола с ключове вътре за тях е чиста печалба без риск някоя компания да ги издирва заради загубата си .

Общи условия

Активация на акаунт