Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

 • 241 711
 • 1 584
 •   1
Отговори
# 1 485
 • Мнения: 98
Здравейте, Циндил като чета твоята история, все едно чета за себе си. Ти в коя клиника си? Аз също се нуждая от съвет, но дори и няколко доктора в Малинов и Щерев не могат да си обяснат какво се случва и абортите отидоха в графата “ми така се случва”
През 2017 от първи опит забременях като се оказа биохимична. Мина и замина. 2018 отново забременях, чхг си вървеше добре, в 6гс на прегледа не чухме сърце и вече в 8гс на прегледа установиха, че е спряло да се развива. Изчаках, прокървих и се изчистих сама.Доц. Русев ми назначи пакет тромбофилии, нк клетки и витамини да изследвам. Терапията ми е 10мл интралипид, аспирин през ден и фракси всеки ден. След два месеца отново бях бременна, чхг не се удвояваше и отново след 10дни ми дойде цикъла. Мъжа ми беше с леко намалена подвиждност и морфология 4%, като след прием на Профертил стойностите се вдигнаха. Правихме кариотип-нормален. От тогава направихме 4инсеминации-без резултат. Като след тях започвам фраксипарин.
Сега че пускаме док за одобрение от цар за инвитро.  Та и аз това се питам...пропускам ли нещо? Нормално ли е това, което се случва?
Какво е необходимо още?

# 1 486
 • Мнения: 232
Момичета, включвам се и аз - два мисед аборта, сърчицето спря 7-8 седмица, изчистих се спонтанно и двата пъти. Спермограма, имунологични, генетични, кариотип, хормони и не помня още какво е в норма. Една от възможните причини е формата на матката - не е ок, силно седловидна. Другата е, че ембрионите не са били ок - лоша яйцеклетка или сперматозоид, или и двете.

# 1 487
 • Мнения: 12 751
Ако си събирала материал за анализ би следвало да се разбере ако проблемът е бил генетичен. Ако не си, само можеда се гадае.
Обаче тази седловидна матка задължително трябва да се оправи, защото може да предизвика сериозни бели в напреднали месеци на бъдеща бременност.

# 1 488
 • Мнения: 65
Здравейте, историята ми е следната, на 12 юни положителен тест за бременност, след 10 дни отидох на преглед, той не успя да види нищо, пуснах си кръвни, първият беше 1089 вторият след 48 часа 1311, съответно нямаше удвояване на чхг хормона!
Вчера бях на преглед, видя се плоден сак, който според лекаря не отговаряше на г.с,съответно ми каза да се подготвя психически за спонтанен аборт, прибрах се и започнах леко да кървя, веднага заминах за Шейново, на уз преглед се установи че няма плоден сак и в матката имам кръв, казаха ми че съм направила спонтанен аборт!
Предложиха ми кюртаж и другия вариант да се изчистя сама, имах болки и кървене вчера, но без съсиреци, биха ми Метергин и Бусколизин, притеснява ме това че нямам обилно кървене и спазми както ми казаха, че трябва да се случи... На преглед съм другата седмица!
Не знам дали е нормално да е така или да чакам и тези дни може би ще изпадне каквото има!

# 1 489
 • Мнения: 43
Нова съм в групата.....за огромно мое съжаление. На почти 40 години съм. Имам две деца - син на 6,5 и дъщеря на 2,5. Всичко беше наред с бременностите, износването и ражданията (като изключим, че са секцио). Мечтата ми винаги е била за 3 деца....просто мечта. През 2019, август месец не ми дойде цикълът и установих, че съм бременна. Бях в шок.  Неочаквано, непланувано.....  никакви симптоми, признаци - нищо. Отидох на лекар. Не се видя нищо. След две седмици пак- пак нищо. Наложи се да ме гледа с вагинален ехограф. Тогава се видя една точица. След 2 дни прокървих обилно. Изчистих се сама. Не го изживях лошо. Просто си казах, че е било дефектно и така. Тази година на 01.06. Разбрах, че отново съм бременна. Пак непланувано и не нарочно. Този път малко по-добре реагирах на новината и решихме, че ще ставаме голямо семейство. Нагласих се психически за още едно бебе. Както в мечтите ми.....  миналата седмица бях на лекар. Бебчето не отговаряше на г.с., в която трябваше да съм. И най-важното - няма пулс. Никога не се е улавял такъв. Днес отново съм на лекар......наблюдаващата ме докторка му даде шанс 4 дни......и после - ако е пак така - медицински аборт. Може ли да съм се повредила след две успешни раждания? Не разбирам защо става така? Но ми е много трудно, тежко и притеснено. Разбирам всяка една от вас. Все едно да докоснем мечтата си с върха на пръста, а после тя да отлети от нас....😢

# 1 490
 • Мнения: 12 751
Не си се повредила. Просто на 40г може да отключиш,например, тромбофилия и това да е причина. Може яйцеклетките/сперматозоидите да не са в топ форма и да дават генетични грешки. Направи изследване на плода, за да се разбере каква е причината, ако се стигне до там. Ако е здрав плод - търсиш причината на друго място.
Има тема тук за кюретаж и забременяване след това. Прочети първия пост - в него има много информация за необходимите изследвания след аборт и списък със специалисти, към които можеш да се обърнеш.

# 1 491
 • Мнения: 43
Четох. Стигнах до 40 страница в тази група. И имам още да чета до 100-ната. Има много съдби, много болка и подкрепа. Заплаща ли се изследването на плода? А самият аборт по мед.причини? Не съм наясно с нищо.....и ме е страх от празнината после....

# 1 492
 • Мнения: 12 751
Не в тази тема, а в горната, която ти посочих. Там има списък с необходими изследвания.

Изследването се заплаща, хапчетата за аборта също предполагам. Трябва да питаш.
Виж в Геника и Майчин дом цени за изследване на абортивен материал АКО се стигне до там. Но трябва да знаеш, а това е  един от начините да си отговориш на въпроса какво се е случило .

# 1 493
 • Мнения: 43
Сега разбрах. Притеснена съм и не чета и разбирам адекватно. .....извинявам се. Днес ще видя какво ще ми кажат на прегледа и ще питам обстойно. Изследвания ще пусна, трябва да знам какво се случва. Това не е рулетка - веднъж да печелим, после да губим.....

# 1 494
 • София
 • Мнения: 2 847
Ако си отключила тромбофилия,  споко. След синът ми,  имам три спонтанни аборта,  заради вродена тромбофилия . Вече имам втори син, който го износих с 230 инжекции за кръворазреждане и 230 аспирина. Но отивам директно в Геника и конкретно при професор Албена Тодорова. Успех  Simple Smile

П. П.  И моята мечта винаги е била за три деца Simple Smile

# 1 495
 • Мнения: 43
За събота си насрочих .....манипулацията. Умирам от страх, но не мога да отлагам. Надявам се да ми го направят читаво и да нямам проблеми после. Много ме е страх от това....

# 1 496
 • Мнения: 12 751
А поиска ли да изследват материала?

# 1 497
 • Мнения: 43
Ще реша на момента. Говорих с лекарката. Тя каза, че се изпраща в София и резултатите не винаги са точни. Посъветва ме да инвестирам в изследвания за мен. Като се изчистя ще пусна каквото е необходимо.

# 1 498
 • Мнения: 12 751
Как ще решиш на момента като ще си под упойка. Кое не му е точно на резултатите? Две мнения няма - или има или не генетичен проблем Rolling Eyes това ще те улесни много в борбата за успешна следваща бременност.

# 1 499
 • На остров
 • Мнения: 13 498
Медицински аборт се прави с хапчета и без упойка.
Ако е манипулация то вероятно е вакум или кюртаж и тогава е с упойка локална или пълна.

Общи условия

Активация на акаунт