Прехвърляне на кола и регистрация в КАТ

• 3 684
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Получих кола като дарение по права роднинска линия. Регистрирана е в КАТ- Пазарджик и е с пазарджишки номера.В двуседмичен срок трябва да я регистрирам в КАТ- Пловдив и да мина през данъчното.Поне така ми обясни нотариусът, при който сключихме договора за дарение.

Въпросът ми е има ли нещо по специфично , което трябва да направя преди да тръгна към КАТ, за да не ме върнат? Колата е с изрядни документи и всичко ѝ е платено.

Втори въпрос: Ако не отида в двуседмичен срок, а се забавя с още една седмица, дали ще има някаква глоба? И може ли тази работа да свърши съпругът ми, в случай, че му издам пълномощно  заверено при нотариус?

# 1
Трябват ти, голям и малък талон на колата, талоните от техническия преглед, валидна гражданска, и документа за прехвърлянето от нотариуса. Срока за данъчните не беше ли месец, не съм сигурна, ако ги изпуснеш има глоби, не знам какви (скоро ще разбера  Embarassed ) в КАТ също има глоби, ако изпуснеш срока. Може и друг да я свърши работата с пълномощно, но да е упоменато точно какво може да прави и за коя кола, иначе не става.

# 2
  • София
 Няма друго специфично, това е, което са ти казали. Срокът за регистрация в данъчното е 2-месечен. Носи си копия от документите и за двете места, че ще ти искат.

# 3
Срока за данъчните не беше ли месец, не съм сигурна,

Два месеца е.

Елфичка, ще ти направят акт ако прескочиш двете седмици. В данъчното отиваш след КАТ, в двумесечния срок. Можеш и по пощата да пратиш декларацията, с обратна разписка. Прилагат се копия от договора за покупко-продажба и новия голям талон. Също и документ за платен местен данък от предишния собственик щом е от друг град.

# 4
Много Ви благодаря за отговорите.Проблемът е, че съм всеки ден на работа или от 08:00, или от 11:00 часа.И сигурно ще е абсурд да успея да свърша в КАТ за 2-3 часа сутринта примерно  ooooh!
Имам един свободен ден на 31-ви/ Петък/ и си мислех тогава да ида, но ще са минали точно 3 седмици от подписването на договора  Tired Ако е акт до към 20-30 лв ще го преживея, но ако е повече  Thinking

Най-добре да упълномощя мъжа ми и той да свърши нещата в КАТ тази седмица  Peace

# 5
  • София
Не знам в Пловдив как е, но в София миналата седмица успях да регистрирам кола за час и половина. Предполагам съм имала огромен късмет, но отидох преди да отворят в 8, така че бях от първите на опашката.

# 6
Не знам в Пловдив как е, но в София миналата седмица успях да регистрирам кола за час и половина. Предполагам съм имала огромен късмет, но отидох преди да отворят в 8, така че бях от първите на опашката.

Ако трябва и в 07:30 мога да чакам отпред, но незнам дали самата процедура на е тромава, или цялото това чакане  е само заради опашките  Thinking Трябва да сменям и регистрационните номера  Rolling Eyes Освен да опитам един ден в 07:30 и ако видя, че няма да се получи, тогава да премина към пълномощно.

# 7
  • София
Ако сменяш номера е доста по - бавно.

# 8
Аз моята като я регистрирах със смяна на номера 300 пъти съжалих, че не направих пълномощно. Почти цял ден чаках заради тъпите номера. А за глобата в КАТ е около 50лв. При данъчните не знам колко е, надявам се е да е в този порядък. Аз минах през всичко за около 6ч. (приемане на документи, каналите където свериха номерата на двигателя и рамата, опашката за нови номера и поставянето им).

Общи условия

Активация на акаунт