За кафето... с любов

• 20 285
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Ще ми се да пробвам нещо проверено и ще изчакам за мнения.
Макар, че винаги бих заложила на 100% арабика в състава Peace.

# 61
  • София
Една любопитна статия за кафето за теи,които проявяват интерес.

http://espressimo.bg/interviews/valentin-paunov-v-balgaria-kafe- … a-sega-prohozhda/

# 62
  • София
Да споделя и аз за кафето,тъй като
съм голяма любителка.
Марката, на която не изневерявам
от няколко години е ЧИБО ЕКСКЛУЗИВ.
!00% арабика е.Пробвала съм и Милано
и Сицилия на ЧИБО, но за мен ЕКСКЛУЗИВ
е № 1. (Разбира се има и по- скъпи марки,които
не съм опитвала.)Пия го чисто, без никакви добавки,
но  има огромна разлика във вида и вкуса на едно
и също кафе от това на каква машина е направено.
Кафето ми става разкошно ,с 2 см каймак(пяна),
на машината ми ДЕЛОНГИ.А същото кафе на шварц
машина БОШ(която ползвам в провинцията) го прави
почти като чай,ако не сложа двойно и тройно количество
и без никаква пяна.
Тази седмица ще има промоция на ДЕЛОНГИ в Кауфланд
(169 лв.).Замислила съм се да си подаря една и за там, за
да си пия хубаво кафе.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 20:30 от Bqla breza

# 63
Суха Мащерка, ти да не си на нв-вмх  Wink

# 64
Суха Мащерка, ти да не си на нв-вмх  Wink

Ескпериментирам Simple Smile
идеята на кафето е от там обаче Simple Smile но това е хранене с което се чувствам страхотно  Hug

# 65
И аз.  newsm10

Извинете за спама.  Simple Smile

# 66
Няма никакъв проблем.Пишете си в темата,дори и да не е във връзка само с нея.  Peace Радвам се,когато се провежда нормален разговор,а не махленски спор.  Peace

# 67
Чибо Ексклузив не е лошо, вярно е, но съпоставимо с по-висок клас 100% арабика просто бледнее.
Аз навън, когато искам да изпия едно ристретто на крак, предпочитам лилавата капсула на Лаваца - киселее и е разкошна, най-често обаче се намира кафявата капсула, която с една айриш вътре е просто божествена Heart Eyes.

# 68
За любителите на хубаво кафе препоръчвам това, скъпо но си заслужава Peace.
https://www.coffeebeanshop.co.uk/jamaica-blue-mountain-p-461.html

# 69
 За тази си цена остава и да не си струва  Simple Smile
  Подариха ми това кафе  .
  Някой ако го е ползвал да сподели мнение ,отзад е показано ,че е за италианска кафеварка /кубинска / и шварц.
  Пише 50% натурално и 50 % торефакто / torrefacto - в уикипедия четох ,че това е начин на печене на кафе при което се добавя захар/.

# 70
Мааалко в страни от темата искам да похваля Jacobs Golden Edition за тези, които търсят по-нисичък клас. Още не съм го пробвала чисто, но на капучино с канела сутринта стана най-голямото удоволствие, което съм пила!

# 71
  • Пловдив
О, Благодаря за споделените марки. Аз си харесвам арабиката,  правя си го точно ристретто,  не обичам дълги кафета и ми е ок за сила. Например Коста , където бленда е арабика и робуста точно заради кофеина, ми идва една идея по-силно/горчиво/,  отколкото ми е ок. Ама явно всеки е различен.
Симпатиче, пила съм и Рич арома,  и онова бялото, на мен не ми харесват толкова,колкото еспресо 57. А като пробваш това новото, ще се радвам да споделиш, обичам разнообразието, ама като всеки път не съм доволна от експериментите и все не смея.
А това кафе на ялмана изглежда много добре.

# 72
Не знам дали скоро ще сменям кафето.
Купих си от "Лекси" нова опаковка Давидофф Еспресо 57 - беше на промоция и не устоях Grinning.
Верняно имаше в Метро, но само на зърна, в опаковка от 1 кг и... с мнооого яка цена.

# 73
  • София
В зимните дни обичам да си приготвям кафе с Кюракао, коняк, канела, портокалова кора и сметана.  Heart Eyes

# 74
Vanja77, страхотна идея за кафе. Ще изненадам колежките утре с твоята `рецепта`.
 От време на време се редуваме колективно да си приготвяме кафе за колектива.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт