За кафето... с любов

• 20 299
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Сметана.

# 46
Онзи ден открих, че вече има веганска 50/50. Е, не е като тази от истинско мляко, но  е по-добре, отколкото само растително мляко... Сигурна съм, че ще свикна с новия вкус на кафето си.

Веганска какво ?  Laughing

50% мляко, 50% сметана => не е мазно колкото сметаната, но не е рядко колкото млякото.

# 47
А аз съм много доволна от Давидофф Еспресо 57.
Беше го препоръчал някой от форумната тема за любителите на кафето.
Мек, кадифен вкус и хубав аромат.
Мисля и следващата опаковка, която ще купя, да бъде пак същата марка.

# 48
  • Пловдив
Давидофф  еспресо 57 е и моята марка кафе, само такова пия вече 4 години. Страхотно ми допада вкуса, повече от Или, различни видове Лаваци  и прочие. Последния път нямаше и си купих Чибо Еспресо Милано стайл, 100 процента арабика.  Също много добро, а на далеч по - ниска цена. Но и самия Давидофф е бленд на Чибо, възможно е просто да са по - скъпа и евтина марка с 80% същото съдържание / има разлика във вкуса, де,Чибото е по-леко,  някак по-меко  ми идва/. И понеже толкова много обичам качествени кафета, в последно време не ги развалям,  като добавя в мляко или сметана, общо взето чисто ми е най - приятно.

# 49
luba_rizova, благодаря за коментара Hug.
Мнението ти е много ценно за мен, защото кафетата вече ги сравнявам по Давидофф Grinning
Това Чибо Еспресо Милано стайл явно си заслужава да се опита, особено при условие, че и цената е атрактивна. Чудех се какво ново кафе да опитам след Давидофф, без да ми оставя "горчив вкус" и спомен Grinning. За Давидофф Рич арома имаше и някои отзиви, че не е чак толкова хубаво като Еспресо 57. Ти пробвала ли си го?

# 50
  • София
И на мен ми допада Tchibo.Но в интерес на истината Tchibo Milano Style ми идва малко слабичко.Затова минах на Tchibo Sicilia Style.
Davidoff на зърна не съм купувала.По-точно не съм виждала,не че съм търсила толкова активно.

# 51
Just...a woman, каква е разликата във вкуса между Milano Style и Sicilia Style?

# 52
Милано е 100% арабика, Сицилия е смес с робуста, т.е. по-горчиво и с по-интензивен вкус.

# 53
  • София
Just...a woman, каква е разликата във вкуса между Milano Style и Sicilia Style?

Milano Style e 100% арабика,а Sicilia Style съдържа 80% арабика и 20% робуста.На мен ми идва малко по-силно от Миланото.Но аз обичам силни кафета.И може би благодарение на това намалих количеството кафе на ден.

# 54
Не съм особено любител на кафето, но в търсене на интересни и вкусни комбинации пробвам различни варианти Simple Smile Пия от дъжд на вятър  Laughing
Повлияна от тази тема си купих Давидофф Еспресо 57 силно ми е...
Но аз не съм критерий, тъй като заради сърцебиене пия безкофеиново...
Напоследък си го правя bulletproof - в чаша с кафе (топло) (150-170 мл) слагам 1 ч.л кокосово масло (около 5-6 грама е) и също толкова безсолно краве масло разбивам с пасатора и става една страхотна пяна Simple Smile  Laughing и много вкусно кафе.

Също ми харесва и турско кафе с вкус на дъвка - правя го в джезве с или без захар.

# 55
А аз още отсега съм решила след Давидофф Еспресо 57 да се заредя с Caffe Vergnano 1882. Много добри отзиви има за него. Надявам се качеството му да е поне ниво по-нагоре.

# 56
  • София
А къде се предлага?Не ми е познато като марка.

# 57
В големите вериги магазини предполагам...
Не съм се заглеждала скоро, но ще проуча въпроса.

Ако някой е пробвал Caffe Vergnano 1882, нека да сподели какъв точно вид е ползвал. Доколкото виждам го има в пакети - червен, син (вероятно без кофеин) и тъмен(черен). Няма обаче разяснение по какво се различават. А иначе самото кафе се предлага на зърна, смляно - в метални кутии, и смляно -  във вакуумни пакети. Има го и на капсули, но аз нямам подходящата машина за тях.

Аз имам кафемелачка, макар че го предпочитам готово смляно.
И го правя в обикновена кафеварка, като дозирам количеството в зависимост от това дали го искам по-слабо или "отровно" силно.

# 58
  • София
Благодаря!Ще погледна за Caffe Vergnano 1882 в големите вериги,но не ми се вярва да го срещна.Там продават по-масовите марки.
И аз си мисля,че синият пакет може да е безкофеиново кафе.Черният вероятно е най-силното,но само предположения...

# 59
Аз не съм го чувала даже, който го пробва, нека даде отзиви. Наред с Давидоф, което съм пробвала и харесвам, се сещам да кажа и друга моя любима марка кафе - това е Риоба, много приятен вкус и аромат.

Общи условия

Активация на акаунт