За кафето... с любов

• 20 285
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Малко да се вмъкна в темата и аз, момичета с аромат на кафе  Hug

Кафето за мен е абсолютно удоволствие  Heart Eyes

Предпочитам арабика, защото е по-меко, макар и малко по-слабо от робустата, която има повече кофеин.

Преди известно време ми донесоха няколко вида от ето това испанско кафе:
http://mascaf.com/index.php/en/

Много приятен и лек вкус, страхотен аромат и лек шоколадов привкус.  За съжаление мисля, че не се внася в България.

Аз от време на време си правя следните кафе-експерименти. Правя си ванилова захар, само за кафето и тя му добавя страхотен аромат. Добавям и малко Бейлис с шоколад към кафето  - изключително ароматно и вкусно.

# 76
И аз да се включа... Аз обожавам прясно смелено кафе на зърна и след това си го варя по обикновенния начин - първо кипвам водата, добавям кафето и го връщам на огъня. Оставям кафето от повърхността да се утаи и да падне на дъното, добавям канела и малко мед и така си го пия горещо.
 Сега ММ ми донесе подарък кафе на зърна от Еквадор. Ще прочета какво е и ще пиша отзиви.
 Някой има ли отзиви за кафе от цибетка ли беше.....да разкаже.  bouquet

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 13:48 от Анонимен

# 77
# 78
А какво кафе си купувате за кафеварка  newsm78

# 79

Много интересен материал.
С нетърпение очаквам втора част  Grinning.

А какво кафе си купувате за кафеварка  newsm78
Обикновено ползвам готово смляно кафе, което е за еспресо. В момента съм се спряла на Давидофф Еспресо 57.

# 80
Благодаря  Hug Ще взема за в къщи тия дни   bouquet

# 81
Ако се спреш на тази марка, огледай се най-напред в големите вериги - последно го видях на промоция за около 7 лв. Иначе върви по 12 лв.

# 82
Всички много хвалят Давидоф 57, а на мен ми е  кисело.
Някой правил ли е кафе с карамфил? Чудя се дали няма да е вредно  за пиене в това съчетание?

# 83
Ще взема да го пробваме ( за сега само ММ  Mr. Green )
simpatikonia  Благодаря  Hug

# 84
Аз за кафеварката използвам Lavazza Qualita Rossa..  Peace

# 85
За кафеварка пробвай има една черна Нова Бразилия. Много вкусно ми се стори. И,моля, дай отзиви.
Темата е страхотна.
  bouquet
ММ има мания по кафетата, цял шкаф си е заредил от цял свят. И аз се принудих да започна да споделям страстта му, манията му , за да не се побърквам от това че има цяяяял шкаф пълен с кафета у нас и той продължава да си носи и да си купува...и вече завзима  място и от  шкафа ми с подправките.
 Беше ми донесъл някакво Бразилско кафе, с така нашумялото напоследък еко... Друго такова кафе не съм пила. Имаше естествено сладникаво-горчив вкус. Обожавам точно тези леко сладникави нотки. ..Но вече свърши.
 Исках да подаря на ММ за празниците един курс за баристо..(не знам дали е такава думата), провеждаше се в Метро, но той не одобри идеята, защото бил само за напреднали..Жалко.

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 16:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт