Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 31 005
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро и от мен!
За косопада - казаха ми да се мажа 2-3 часа преди къпане с рициново масло + 2 жълтъка / моята коса е дълга, за къса коса - 1 ж./ и освен това с хининова вода накрая на чиста коса в корените и краищата или вода с малко оцет за омекотяване. По малко химия - по-добре.
И смятам да пробвам, защото с шепи ми пада на всяко къпане, а и непрекъснато си пада...

# 391
Благодаря на всички за милите пожелания и поздрави. Пожелавам и на Вас страхотни моменти с малките съкровища  bouquet

Писали сте много Simple Smile, а аз нямах грам време да влизам и да чета. Сега подред и набързо.
Ние минахме педиатър в Селената , още тя като се роди. Сега пак към 6 месец знам,че трябва..та..нямам наблюдения как минава един преглед.

Какво пак е ставало в този фейс ? newsm78 Аман, не се връзвайте де...

За храненето на малката - ами аз мисля да си и правя пюретата. Няма да ме затрудни грам.Но мисля да захранвам чак след 6 месец,но всеки сам си знае и решава де Simple Smile

За рецептите - ок, вкусни неща, но сега пак бързам и не мога да ви споделя едни мои любими рецепти и то бързи Simple Smile Ама все пак ето една, която хем ще правя днес -
пил филе, запържавам в масло с малко черен пипер. Отделно сварявам на пара броколи, моркови, царевица, грах, карфиол ( но може и готови замразени миксове да сложите ).След като месото е готово му добавям малко брашно разтворено във вода, за да хване една мека коричка, после добавям зеленчуците, сметана за готвене, малко соев сос, и подправки - аз лично слагам червен босилек и индийско орехче. Става вкусно и бързо Simple Smile Да ви е сладко.

За коси - няма какво да кажа, моята е боядисвана, горяна с преса, но си е гъста. Ползвам само професионална козметика за коса и не съжалявам грам за скъпата инвестиция. Не ми капе...

Да се "похваля"...свекърва ми дойда на гости и ще стои до неделя Blush

# 392
Добро утро knick_knack ЧРД на патерици. Бъди здрава, щастлива и много обичана.
Моника честита награда  Wink
За косопада и аз взех да се притеснявам вече, както си бях спокойна, че имам гъста коса и моята опашка е вече наполовина  #Crazy
Да ви се оплача днес ми дойде цикъла за втори път и то придружен с болка в корема и кръста. А се надявах от раждането да се променят нещата. Не стига, че днес няма да се излиза, че има силен вятър, ами и тази болка направо ме изкарва извън нерви, че и не мога нищо да пия, заради кърмата.

# 393
И понеже стана дума за бюджет и справяне с него... Току що изхарчих изключително "разумно" и крайно непредвидено и извънбюджетно красивата сума от 49 лв за.... 1 червило, 1 молив за устни и 1 руж Blush.
Безпарични, ама убава Mr. Green

# 394
Привет,

Аз днес съм с ужасна, ужасна мигренца. Цял ден повръщам и не мога нищо да изям и изпия. Дано не ми се отрази на кърмата. Стискайте палци скоро да мине...  Sad

бебе2: Честити покупки Simple Smile Трябват си и малко глезотийки.

Идва декември. Който иска може да смени педиатърът. И сега въпрос: как става това?? Трябва ли да мина през сегашната педиатърка преди да минем към друга? (така не ми се ще...). Някой правил ли го и може ли да ми обясни.

Хайде аз отивам да умирам някъде, докато малкият спи..

# 395
Бебе2, а честита красота!!!

Моника, лоша работа, дано бързо да минава!

Майка ми днес е у нас, та много не мога да се вписвам

# 396
Здравейте,момичета! От известно време следя вашата група и тъй като и аз имам детенце,родено през юли 2014, ме вълнуват същите теми както и вас и ще се радвам,ако нямате против да се присъединя към вас  Simple Smile Синът ми се роди на 5.07, точно на термина си и вече 4 месеца и 15 дни се радваме един на друг и се гледаме. Живеем в София,ще се радвам да се включа и на реалните срещи,когато има такива, на софийските мами  Simple Smile

# 397

Идва декември. Който иска може да смени педиатърът. И сега въпрос: как става това?? Трябва ли да мина през сегашната педиатърка преди да минем към друга? (така не ми се ще...). Някой правил ли го и може ли да ми обясни.

Не не трябва да ходиш при сегашната. Взимаш синята книжка и отиваш при избран от теб лекар, който обаче да е навит да те запише, защото са наистина претрупани с хора и има много които не записват нови пациенти.
Стискай зъби, ще  мине Hug (мигрената де)
Благодаря на всички ви за подкрепата за харчалъка, за малко да почувствам сянка от чувство за вина, но вие нали сте тук и приспахте съвестта ми Mr. Green
И добре дошла на Мама Мишка  bouquet В кой квартал сте с дечко?

# 398
  • София
Хм, Моника, за съжаление ще трябва да си вземеш картона от старата ЛЛ. Ние поне, когато сменяхме педиатъра на каката така направихме. Най-добре да попиташ новия лекар какво ще му е необходимо от стария.

След като вчера си оскубах веждите (!), реших да мина на разкрасителна вълна. В списъка ми има молив за устни, червило и хубава пудра или фдт, та да хубаво да се маскирам  Mr. Green Днес ми преведоха майчинството, ако разбирате тънката ми мисъл...

# 399
За момента в Овча Купел, далеч от цивилизацията ...  Confused Но живот и здраве от догодина се надявам да сме по в центъра.  Peace

# 400
Бебе2 лачена мама  Wink
Това с мигрената е много зле и аз наскоро имах и едва дочаках вечерта да легна и да умра  Laughing
Навън не става за мъже, излязохме на разходка, ама то такъв вятър, едва бутах на моменти количката. Лили е доволна, де.
Абе, жени, нормално ли е да никнат сега кучешки зъби, огледах обстойно венците и само кучешките белеят. Горните резци са далеч от избиване. Подозирам, че си отглеждам вампирче, съдейки и по това, че ми изпива всичката енергия  hahaha  Така както се тъпча, ако не кърмех да съм ударила стотака на кантара, сутрин се почва с 2 кроасана, а вечер приключвам с кола и шоколад. НЕАМ ПАУЪР!  smile3514
Лилията много се кефи на опаковките на кроасаните, събирам ги и ще напълня плат да стане като топка и ще го напълня с опаковки да си шушка на воля. Wink

# 401

Лилията много се кефи на опаковките на кроасаните, събирам ги и ще напълня плат да стане като топка и ще го напълня с опаковки да си шушка на воля. Wink
открад Heart Eyes

# 402
  • Телиш/Плевен
И понеже стана дума за бюджет и справяне с него... Току що изхарчих изключително "разумно" и крайно непредвидено и извънбюджетно красивата сума от 49 лв за.... 1 червило, 1 молив за устни и 1 руж Blush.
Безпарични, ама убава Mr. Green
След като вчера си оскубах веждите (!), реших да мина на разкрасителна вълна. В списъка ми има молив за устни, червило и хубава пудра или фдт, та да хубаво да се маскирам  Mr. Green Днес ми преведоха майчинството, ако разбирате тънката ми мисъл...
Ей, красиви мами такива! newsm03  love001 Hug

Моника, да минава бързо тая гад мигрената! Praynig Hug

Пайче, всичко е възможно, то дечицата са различни. Много хубаво си го измислила това с опаковките, браво! Heart Eyes По отношение на тъпкането, както ти го наричаш, само да ти кажа, че тия неща дето изброи, аз ги ям само на закуска. Представи си какво се случва после, особено на вечеря (която често е !ДВА!!! пъти). Crazy Мммдааа, ламя и половина! Blush

Мама Мишка, добре дошла!  bouquet

# 403
Привет и от нас, Мама Мишка добре си ни дошла, пък и Овча Купел, айде сега, знем къде е  Grinning

Моника, гледай да почиваш с тази мигрена повече  Hug. Забелязвам, че като не се храня кърмата ми намалява, и обратно.

Бебе2, браво, взела си се в ръце, аз слагам черен молив на високосен месец, а и вазелин за устни вече чат-пат, понеже рядко излизам извън пределите на квартала си. Пък и гримирането отнема време, ей като си спомня за работа като тръгвах - крем за лице, фон дю тен, молив за очи, спирала, бузките цап-цап, червилце ... Къде ти сега такива неща, пък и сладуранката ме ближе по лицето като я гушкам  Heart Eyes

Навън наистина духа у софийско поле много, нали ще застудява, обаче прането е щастливо  Laughing. Бейби я приспах навън, защото вътре рев, рев, хем й се спи, хем не й е кеф нещо и сега спи в коридора, к'во ще правим в студа, не ми се мисли. То на нея й е добре, ала пита ли майка й, че ми е студено ...

Пайче, това с опаковките наистина е идейка, аз спрях да ям кроасани, каза ми педиатърката че били пълни с консерванти, то заради кърменето де. Но си хапвам сладички нещица. Във всичко купено ги има за съжаление.

# 404
Мммда и аз това се чудих, сигурно се взима все пак нещо. Най-малкото да се проследи какви ваксини са му били, мерки ала бала  newsm78 Щото нашата синя книжка я има, но си е празна. Но да . Най-добре да питам бъдещата педиатърка, ако ни вземе. Но подозирам, че ще ни вземе.

Пайче, възможно е. На моя приятелка бебето първо поникнали кучешките зъбки Simple Smile
А за книжките - ами едни шарени такива от моето детство на Шарл Перо, например. Те имат много хубави картинки. Но съм сигурна, че като влезеш в някоя книжарница все нещо ще ти грабне окото. На него много му харесват цветни книжки с текст в рими. Някакси по-звучно му е.

Забравих да пиша за физ разтвор. Аз купувам направо една банка NaCl(Натриев хлорид), заедно с най-малката спринцовка и игла. Изсмуквам от NaCl-а със спринцовката малко количество и пръскам в нослето. Все пак всички други назални спрейове съдържат именно това, а това е най-евтино, а за мен и доста по-удобно.

Добре дошла на мама мишка Simple Smile

Като казахте разкрасително процедури - вчера си открих бял косъм  Shocked Cry Cry Cry
Никога не съм се боядисвала, но скоро сигурно ще настъпи този момент, а така си обичам цвета на косата... Sad и хич не ми се и занимава с боядисване. Оф оф ! Дано този бял косъм си остане единичен и моментен случай.

Хайде отивам да повръщам аз, че от компютъра ми става съвсем зле  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт