Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 31 001
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Перях с Тео бебе течен, но много силно мерише и го смених с Персил Сензитив.
Аз ще захранвам по ЗВБ, много ми допада идеята, че захранването е по-скоро опознаване на храната и храненето, а нетолкова за наяждане. Плюс това ми се струва забавно.
За фб се чудя тея хора кога спят и изобщо за какви простотии се палят. Само на мен ли ми е забавно? Единствено ме притеснява, че качвам снимки на детето там Радвам се, че направиха отделна група за захранването, поне там да няма спам.
За грима, ползвам само по поводи в ежедневието не, не искам да се сбръчквам на 40. Майка така се гримираше само по повод, е на 50 изглежда на 40 в лице, а стринка ми, с която са били съученички се гримира всеки ден и изглежда по-стара и сбръчкана. Иначе мога професионално да гримирам, ако реша. За парфюмите обаче съм с 2 ръце. Любими са ми Мис Диор парфюмът, не водата, Анж о' Демон на Живанши първия вариант парфюма, не водата.

# 436
  • Бургас
1905vv ама едно голямо БРАВО от мен   bouquet Ти си цяла енциклопедия по захранване. Аз си признавам, че сега малко джаста-праста я давам, е не прекалявам  Mr. Green
Този фейсбук не го долюбвам, затова и не искам да влизам в групата. С малкия ползваме един, мои и негови приятели и естествено госпожата  Mr. Green Най ми е смешно като хора живеещи в един дом започнат да се поздравяват за рождени дни по фейсбук , че и си благодарят за пожеланията  smile3532
Айдеее преди 5 мин сменях памперс и сега пак освобождаваме напрежението  Whistling

# 437
Драмата идва от там , че разни хора с нисък интелект ни взимат за балами. Всичко , това е направено , за да не се затрива групата.

# 438
  • Телиш/Плевен
1905vv, благодаря ти за страхотните изчерпателни постове! Hug

Омекотител не ползвам, с "Тео бебе" пера засега. Peace

Фейсбук... newsm78 То и на мен, че ми остава свободно време - остава ми, ама гледам да го запълвам с приятни неща, а както споделих и по-рано, там от известно време само се товаря. Да ме прощават мамите там, ама наистина е като кокошарник. Tired Само се кудкудяка и се търсят конспирации, а на мен тези неща не са ми особено интересни. Е, да, включих се и аз в сеира, не се стърпях, понеже познавам лично девойката, но сега горчиво съжалявам, че изобщо четох постовете на тази тема, че и коментирах.  ooooh! Барабар Петко с мъжете! ooooh! Отсега нататък си се закотвям тук и това е. Hug

# 439
1905vv- благодаря ти !

Такааа, аз тъй като по време на бременността и особено след бая затъпях съм длъжна да попитам за доуточнение Rolling Eyes

Въвеждам там първото пюре (например картоф) , после примерно морков, после тиква и стигам до плодовете.  Плодовете към друго хранене ли ги въвеждам или същото? И въобще след картофа забравям ли известно време за него, докато въведа моркова? Ей такива неща аз нещо не мога да разбера  Thinking

Както и тук " 4-та седмица - въвела съм тиква по схемата от втора седмица. Пак картоф и морков по 7-8 лъжички"  - значи въвеждаш тиква и после тоя картоф и морков с тия 7-8 лъжици на кое хранене?  Thinking

И още един въпрос: Има ли причина толкова с триктно да следиш за алергии? Защото в моята рода няма хора с алергии и се чудя дали е неоходимо чак толкова стриктно да следя нещата(давам пример с тридневната почивка).  newsm78

'баси чувствам се много тъпа !

П.П. Както писах и във фейса, в групата там настана пълен комунизъм. Питат ни кой кого познава лично и дали е активен. Само ЕГН-тата още не са си изпяли. Така де, аз няма да участвам в тая сгема и да видя дали ще ме изритат Simple Smile Това не е начинът да се опази групата, нито от тролове, нито от глупави хора, нито от анонимнст. Става ми все по-смешно и по-смешно  Laughing

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 15:09 от Monik@

# 440
Моника, не си тъпа Naughty  И аз така питах и четях, докато ми се изясни картинката! Трябва да си сигурна, преди да пристъпиш към нещо, затова е правилно да питаш и четеш!

Та, след като съм въвела картофа, през 2-ра седмица въвеждам само морков два дни. От третия - давам смесено картоф+морков. Защо?
- за да видя как действа само моркова
- след като няма АР смесвам с вече познатата храна - картоф
- следя комбинацията от двата продукта

Други мами по мое време процедираха и по друг начин. Въвела си значи картоф /първа храна/ и си стигнала до 4 лъжички. Новата храна я въвеждаш в допълнение към вече въведената и в определено съотношение. Например - ще въвеждаш морков. 1-ви ден - 3 л. картоф+ 1л. морков; 2-ри ден - 2 л. картоф+2 л. морков; 3-ти ден - 1 л. картоф и 3 л. морков; 4-ти ден - 4 л. морков. По този начин хем разнообразяваш храна, хем въвеждаш като вид и количество нова храна.
Аз избрах моя си начин, за да виждам първо самостоятелно как е новия вид храна и после в комбинация.

За 4-тата седмица - Въведените картоф и морков запазвам, като увеличавам количеството до 7-8 лъжички. Едновременно с това въвеждах плодовете лъжичка по лъжичка.  Тук вече не спазвах стриктно правилото за само и единствено нов продукт, защото:
- нямаше реакция от зеленчуците, дори при комбиниране и увеличаване на количеството от 4 до 8 лъжички
- Ники беше гладен и ако бях спряла зел.пюре щеше да умре от глад само на АМ

Внимавах за алергии, защото:
- бях наплашена от всички алергични деца около мен. Не искам да споделям за всички драми около тях, за да не плаша някой, но аз се филмирах ужасно
- алергия имам аз, но е само сенна хрема. Въпреки това мамите на горепосочените деца бяха предупредени от лекарите, че и тази безобидна за мен алергия е много опасна при захранване, ако детето има скрито за момента наследяване, или предразположеност към нея
- за мен бебетата бяха тера инкогнита. Нищо не знаех и се заех да ги изуча в детайли. И като една съвестна майка  bowuu, филмирана от какви ли не болести, треперех нещо да не се случи на безценното! Та затова и с храните така - превантивно, но пък сигурно да се предпазя от всичко нежелано
- не обичам по принцип да подценявам детайли и подробности, та и всичко изучавам от-до, елиминирам до колкото е възможно рисковете и тогава действам

Няма да ви разказвам, как всяко едно мърдане на пръстче, шаване с краче, мигане дори - всичко детайлно се изучаваше дали така трябва да бъде, коментирах с две педиатърки и бях абонирана за един сайт - Ужасяващи болести или нещо подобно. Следях за признаци на незнайни и знайни болести и изобщо сама си пишех направлението за лудницата. Сега уж по- спокойно го давам, ама пак почнах да залитам по разностранно инфо...да видим до коя психиатрия този път ще стигна

Питай спокойно, че не знам дали превилно и ясно обяснявам

# 441
1905vv, тенкю за инфото   bouquet. макар, че с кърмените бебета ще трябва и АМ да въвеждаме, та знам ли каква манджа с грозде ще става. Добре, че имам малко замразена кърма ...

Ако знаете какво намерих, "Детска кухня" книгата от далечната 1978г! Почти всяко домакинство я имаше. Колко рецепти съм правила по нея преди ... интересно ми е какво става от нея към днешна дата  Laughing

Има ли някоя от вас алергичен ринит?

# 442
Блускай, този път Ивайло все още е на кърма. При Никито отдавна нямах кърма и беше на  АМ, та опит с кърмата тямам. Знам само, че ензимите в нея за 2-3 минути втечнявали пюретата и те ставали много воднисти.
Аз, честно казано, мисля да въвеждам АМ вече, че ми писна с това цедене. Искам си поне малко от личния живот, да имам време за нещо друго, освен цедене и миене на шишета. Искам едно кафе и едно питие да изпия с цигара, като хората..

# 443
1905vv  - мерси, вече ми стана ясно. Ура!!

Ухх и аз все така си казвам - айде да минават вече тия 6 месеца и да отбивам лека полека, да си поживея, да се отпусна, но честно казано напоследък изведнъж ми стана мнооого хубаво да кърмя и да си го гушкам и осъзнавам, че ще ми липсва. (бебе2 ще се гордее с мен!  Rolling Eyes ) Ииииии такаааа да видим до кога.  Laughing

# 444
  • Русе
Привет!
Днес ходихме до Хипото с ММ ( той е почивка) и осигурихме подаръците за Коледа за каката, племенника и бебето. Купихме и ето това столче:

http://slonbalonbg.com/chipolino-stolche-za-hranene-comfort-plus-orchid-2014.html

Също и лъжички:
https://koalabebe.com/productv/2660/tomi-tipi-tommee-tippee-term … -mes-3-br-op.html

и купичка. Тя е обикновена на Канпол, няма да я показвам. Захранването може да започва.  Grinning Шегувам се, ще изчакам още поне 2 месеца.
За подарък на беба взехме това:
http://www.clementoni.com/en/product/baby-minnie-soft-activity-ball/

Както казах тя си има всичко, но да има и за нея пакетче под елхата.
От по-едрите покупки остана да вземем столче за кола за 9-25 или 9-36 кг. Защото кошницата нали е до 6м?

За прането използвам течен Тео бебе. Не слагам омекотител. Пера на 40 градуса, не гладя.
1905vv, и на мен са ми много интересни записките ти, че всичко съм забравила от каката. Peace

# 445
1905w - много ти благодаря, много полезно инфо
Мен са ме махнали от ФБ групата, аз съм нова, че кой ще ме познава ( само една мама има с която се познаваме от родилното ), ама карай да върви, тук ще си общуваме.
Да ви попитам как сте след раждането, имате ли стрии, че аз съм просто трагедия, а с какво ли не се мазах, много бях стриктна в това отношение, та чак сега като се гледам и ме е яд за хилядите мазила дето съм купувала.

# 446
Честит ден ден на всички мами скорпионки, които пропуснах да им честитя, с пожелания за здраве, любов и спокойни дни!  Simple Smile
А аз да ви се оплача, нали съм и аз скорпионка и моите дечурлига ми направиха страхотен подарък за моя ден ден  Sick каката се прибра първо с остър гастрит и остър тонзилит, след няколко дена и с бронхит, естествено въпреки изолацията й се зарази и малчо...та хич не ми беше до ден ден. Та днес вече са добре и двете диванета.  Mr. Green Много сте писали, но успях да ви прочета.
За прах за пране пробвах всички, най-ми допадна Сано максима и съм с него, даже и нашите дрехи пера вече с него. Една тайна да ви споделя с него...Дрехи с петна слагам за малко в леген с по-топла водичка, но не вряла и малко от праха. Е, никакви петна не остават! Но не оставяйте за по-дълго /веднъж забравих/ избеляват...и ми се струва, че от прекомерното му ползване дрешките избледняват, та внимавайте с дозата!
Дреб е невероятно настървен и той като повечето бебоци и направо ще ме изяде...венците му са много червени и подути, не реве, а буквално вика, все едно се кара /явно ме имитира, защото тези дни много се карам на каката/  Mr. Green между другото и нашите венци, като на Лили на Пайчето са белички само на кучешките...голЕм майтап  Mr. Green Докато слушаме музика на ютюб, на детските песнички, които не ги е чувал, чак си отваря устата и слуша, а на тези, които аз съм му пяла приглася и дивака си танцува по негов си начин  Joy отпуска се напред и после назад под такт на музиката, направо останах изумена, за разлика от каката, която е музикален инвалид  Mr. Green та наоплаках ви се, хихих
bebe2 гледах рекламния си мейл от Лидл и се сетих за теб, пък и за всички майчета, които смятат да купуват книжки на дечковците. Лидл има благотворителна кампания. За всяка една закупена книга със специален стикер „Купи за теб – подари на дете”Lidl ще подарява една книга за дом за деца без родителска грижа. Книгите ще се продават от 24.11 до 07.12. и можете да направите добро дело, а пък и да зарадвате дечко. Та бебе2 едната книжка се казва: "Амели различната преобръща всичко с главата надолу"  Mr. Green  Пускам и линкче към кампанията!
Скрит текст:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.  Mr. Green

# 447
Отиваме на консултация и ваксини

Аз вечер и през уикенда не съм много активна, че от мъжете не мога да се вредя

# 448
Здравейте, благодарение на мимчето   bouquet се сдобих със слинг да видя дали ще ни хареса, сега ако някой ми покаже ясно как се връзва ще е чудо.
Това класическото захранване ми се струва много сложно, то писане, помнене колко и кога  ooooh! това е основната причина да се насоча към ЗВБ. има ли друга мама, която ще захранва така?

# 449
Здравейте момичета кокичета,

Аз поседнах малко - децата спят - ей рахат.

За омекотиел ползвам Сано -обожавам как мирише ей само си душа дрехите докато простирам като откачена Joy Joy Joy

За грим - гримирам си се , подстригвам си се , правя си се с преса( че от косопада съвсем оредях ) и т.н. - а може и да го раздавам домакиня от 4 години, но няма да се изоставям я - а и съм си по природа едно суетно чудо:-)

1905- ем съм минала по пътя на захранването и пак си копнах твоя пост в Word - забравя се - ти добре си си записала всичко сега ще чета пак.

Днес направих мисия морков- малката много го хареса- а ако знаете какви физиономии прави като и дадох първата лъжичка чак се ядосах че не включих камерата  hahaha hahaha hahaha

За фейса нещо днес думи нямам - аз  си казах какво мисля и не смятам да се пиша и разписвам като " Активен член " и т.н. пък ако искат да ме гонят - то това като по татово време както са се отчитали в партията. Е не благодаря - харесваше ми тази група - видяла съм много полезно инфо и много ми погнаха при инцидента - лоша дума за хората там не мога да кажа, но както и днес написах дойде ми много това тагване, преброяване и доказване - ако искат да ме трият да ме трият и това е . На мен ми дойде в повече това - уж сме се събрали за добро,а цял ден все едно сме в казарма. Що така им е о.к. да е организирано , да има правила и т.н. о.к.  Ама стига с фейса Simple Smile

Ей мамчета забравих ЧЕСТИТ ПРАЗНИК - Нека в семействата ни цари любов , хармония и щастие  bouquet

За неядящи деца мога десет тома да изпиша- ей това мое момче неще и неще да яде бре - по два часа се караме, молим и какво ли не за да изяде две кюфтета или пет парчета месо. Няма закуска , обяд или вечеря без каране, молби и т.н. - а освен ако не вземем китайско и то пиле по императорски - е казвам си омита една порция почти сам - само шоколад и сладки неща яде така.  . Слава богу поне преборих от няколко месеца яде супи - пак с 300 зора. То и затова като тръгне на детска от януари ще го водя след закуска и ще го прибирам преди да обядват - защото той едно едва яде а ама ако му вземеш чинията преди той да е казал че се е нахранил и се разстройва - само ми липсва сега да спре да яде съвсем и без това на почти 4 години е 15 кила , а е повече от метър.

Оле то станало 5 докато аз се мотах - ох отивам да чистя, че чакаме гости

Общи условия

Активация на акаунт