Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 345
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Блу Синът ми е на 4г. и малко, но не съм слагала ваксини за това, че дойдохме тук. Каквито се слагат по календар в БГ това е! Не товаря организма с допълнителни - лично мнение  Peace И без това след по-тежките ваксини имахме кофти реакция.
Днес ходихме да прегледат детето. Да живее парацетамола  Mr. Green  Peace Освен него му изписаха и ибупрофен и ако след 3 дни не спре да кашля, отново на преглед  Peace

"Инхалации" правя при всяко разболяване. Определено ефекта е доста добър. Моят начин е следния - на котлон(който си домъкнах от БГ, точно за тази цел), в стаята където стои детето слагам тенджера с вода + лайка +сода да се изпарява.  
"Навличам" детето колкото и себе си, не повече. Чорапогащи не ползваме, никога не съм купувала. Досега обаче винаги му е студено и устните му посиняват като излезем вън, та не мисля да ходи бос и гол докато сам не каже, че му е топло. Може и да е изнежен, защото апартамента в БГ ни е прекалено горещ (лятото в стаите температурата е около 30градуса и нагоре- жив кошмар), зимата е топло и без отопление.
 Дано след като преболедува тук известно време да стане като вашите деца - по-здрав и устойчив на вируси, а майка му по-малко шашната  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 14:49 от vany666

# 481
Ваня, не знам дали "допълнителни" ваксини е коректно в случая. Става въпроса за МПР /ММR/ ваксината, която си присъства и в Бг календара, но по друга схема. В Бг има втори прием на 12 г, а тук - едва на 3г и 4м. По-съществена разлика е поставянето тук на ваксина срещу менингит Ц в кърмаческа и по-късна възраст, която в Бг изобщо не е включена. КОнкретно за тези две ваксини ми е любопитно дали са поставени на скоропристигнали деца. Благодаря ти за мнението. Надявам се и други да се включат с опит.

Изолда, с теб май сме напуснали една България. Simple Smile

varnagirl, имате ли влагомер в стаята? Почти не вярвам да пада толкова много влагата, т.е. да е прекалено сух въздуха, та от това да кашля детето нощем. По-скоро от легналото положение секретите не могат да се стичат на долу, остават на гърлото, дразнят  да видя го и предизвикват кашлицата. МОже да слагаш по-висока възглавница, нещо влажно на радиатора да се изпарява... Ако не забравя, ще сложа тази нощ влагомера в спалнята да видя какво ще отчете. Сега в стаята е 47%, което е сравнително ниско за тук, но си е в норми.

# 482
По-съществена разлика е поставянето тук на ваксина срещу менингит Ц в кърмаческа и по-късна възраст, която в Бг изобщо не е включена. КОнкретно за тези две ваксини ми е любопитно дали са поставени на скоропристигнали деца. Благодаря ти за мнението. Надявам се и други да се включат с опит.

Изолда, с теб май сме напуснали една България. Simple Smile

На моята дъщеря й биха за менингит Ц, тя е малка де. Тук беше изпуснала единия прием, но то нали се прави втори и й биха като беше на годинка. Доколкото знам, понеже питах тази ваксина е отскоро въведена и тук.

Иначе и ММR й биха на годинка също. Май първи прием е.

# 483
Аз имам деца на 3 и на 7 години. Имат задължителните ваксини от бг имунизационен календар. На никого не са искали да слагат допълнителна ваксина.

# 484
Относно инхалация за малки деца, с моите практикувах така: Тенджерката на котлона с лайка и сода, като заври, с децата си правим палатка с някое одеало или голям плат и вътре отварям капака. С малкия направо ползвах готова къщичка/палатка.

И да потвърдя от източника - не е толкова зле положението в България с антибиотиците, около мен майките масово вече ги избягват и лекуват децата с хомеопатия.  Simple Smile Но има и уникални случаи. Simple Smile

При дъщеря ми има друг проблем, понякога прави страхотни мигренозни пристъпи, направо не може да стане от леглото няколко дена. Чудя се дали ще ѝ дадат извинителна бележка за такова нещо или ще трябва да кара на крак.

# 485
k_lina аз съм една от тези майки, която мина на хомеопатия  Peace Сметнах, че Ади изпи прекалено много АБ за кратък период, което определено не ме радва и не желаех да продължава така. Намерих перфектния хомеопат и с негова помощ забравихме за АБ.

# 486
Относно инхалация за малки деца, с моите практикувах така: Тенджерката на котлона с лайка и сода, като заври, с децата си правим палатка с някое одеало или голям плат и вътре отварям капака. С малкия направо ползвах готова къщичка/палатка.

Според мен, това си е направо опасно. Съд с гореща вода до малко дете, не бих допуснала.
Предпочитам да ми кашля, от колкото да ходи с белезите цял живот.

# 487
  • Манчестър

Според мен, това си е направо опасно. Съд с гореща вода до малко дете, не бих допуснала.
Предпочитам да ми кашля, от колкото да ходи с белезите цял живот.

Мдааа, не мога да не се съглася с теб.....

# 488
  • Bristol
Ох, мен като ме хване кашлицата и не ме пуска, особено зимата. Преди две седмици бях зле и още си кашлям като дърт пушач и нищо не ми помага  Rolling Eyes

298, и аз мислех така, но сега ми е приятно като съм с три деца в къщи, особено когато мъжът е командировка. Не че не се дразня от големите като ядат и пият и не си измият посудата примерно, а веднъж взели take away и момичето хвърлило чашата с недоизпита кола в кофата. Трих сол на главата на моя. В събота вечер бяхме навън, получих смс от сина, че девойката ще е у нас, той винаги ме предупреждава. Прибираме се към 10пм и гледам идилия, цялата маса в столовата покрита с учебници и записки, тишина и учат. От време на време си задават въпроси. Синът се оплаква, че не можел да запомни терминологията, девойката го кара да пробва нов метод. В неделя вечерта моят се похвали, че този метод наистина бил по-добър от неговия. Ами не мога да им наложа ограничения, а и това му е второто сериозни гадже, вече с първото припадах, че ми е рано баба да ставам  Crazy
Партитата, вече 3 имахме в къщи. От първото пукнато огледало. Второто една саксия не знам защо свалена на тревата в градината и съответно заекът не я е пощадил и третото счупена част от парапета. След партитата в къщи остават какви ли не трофеи, худита, украшения, дори и два чифта боксови ръкавици си имахме ooooh!

Мърморанке, и аз мислех че сега не наемат хора вече в магазините, но синът вчера получил имейл и го викат на интервю, така че не се предавай!

# 489
  • някъде в орбита...
дори и два чифта боксови ръкавици си имахме ooooh!
Сега ще умра от любопитство каква е била ситуацията че да се озоват във вас не един, а два чифта Laughing

# 490
дори и два чифта боксови ръкавици си имахме ooooh!
Сега ще умра от любопитство каква е била ситуацията че да се озоват във вас не един, а два чифта Laughing

Laughing Laughing Laughing Може да не е нещо съвсем прозаично, като някой да е дошъл от треноровки на партито. Иначе и на мен ми е любопитно  Laughing

# 491
Инхалации с горещи тенджери до не стоящо мирно дете в никакъв случай не бих пробвала. Благодаря иначе за съвета.

Кашлицата и не е от сополи, носът и е сух. Няма никакви други признаци на заболяване освен кашлица. Не ме притеснява попринцип, но зазвчи ли гръдно бягаме на доктор, само че като не искам антибиотици, само с парацетамол нищо не става. Трябва да се поровя за някакви бабини илачи да и се прочистят гърдите. Аз и мъжът ми не боледуваме изобщо, тя също, та сега в чудо съм се видяла, седя като в небрано лозе и се чудя какво да я правя, че да я облекча малко  newsm78

Мери, много си смела и либерална за партите, на мен ми още мнооого рано, но отсега съм се зарекла купони у нас, никога. Ще ми е любопитно да разкажеш за пораженията от сегашния Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 22:40 от varnagirl

# 492
  • UK
Здравейте Simple Smile Искам да ви кажа, че сте страхотни Simple Smile

Освен това искам да уточня, че родителите ми са невероятни хора, които просто никога не са знаели как да са родители на малко по особено дете - затова със сестра ми е лесно, защото тя е нормална, а аз съм "различна". Не ги обвинявам за това, криво ми е понякога, честно казано обвинявам себе си, че не съм такава, каквато искат да съм, но напоследък има и подобрение, преди малко майка ми каза "нищо, важното е да си здрава" като коментар за изгубената работа, което ме накара да се почувствам по добре. Ще се оправят нещата, те винаги се оправят.

И на мен ми се приживя в Челси, обаче ме е страх, а и не обичам да ангажирам хората със себе си. Особено що се отнася до препоръка за работа, ами ако пак нещо се изложа, не излагам само себе си... Неудобно ми е. Иначе Лондон ми е мечта, страшно ми харесва.

Много прегръдки на всички ви, страхотни сте, наистина Hug

# 493
  • Bristol
Ще пиша, ако има от къде да пиша  Rolling Eyes майка ми още не е сменила счупения полилей в спалнята си, след моето парти за 20тия ми рожден ден. Казва, че и е спомен и да не съм забравяла какви съм ги правила.

Мърморанке, препоръчват те, но минаваш интервю с менаджера и той/тя решава. Дори да са те препоръчали, ако не те харесат на интервюто няма да получиш работата, така че не се притеснявай. А моята фирма примерно ми дава финансово възнаграждение, ако препоръчам някого и той/тя бъдат назначени  Wink

# 494
Изолда, Мая, благодаря за отговорите. От  нашето сърджъри се правят на стриктни - сложиха й МПР, сега ни натискат за менингит Ц. Та ми беше интересно такава ли е практиката или нашите се престарават.

Мери, важното е, че няма 2 бр. разбити носове. Ръкавиците си ги пази, може пък да влязат в действие.

Като говорихте за фризьорските услуги - до нас има едно малко и спретнато студио на полякини. ММ вече 2 пъти ходи при тях и се справят добре. И моят ред наближава, дано остана доволна. Ще излъжа колко беше дамското, но изобщо не е страшна сума. Мъжкото е 9 лири. По-голям дерт сега ми е боядисването. Корените ги мацам най-много на 3 седмици, че са много бели вече. Обаче сега нещо страшно ме е домързяло. Добре, че е студено и извън нас съм с шапка. Обаче в петък е коледния празник в училището и съм в голяма дилема - да си надвия мързела и да се боядисам или да си купя червена коледна шапка.

Общи условия

Активация на акаунт