Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 303
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Много общ въпрос, но дайте ми идея за морска ваканция лятото (Май, Юли или Август). Използвате ли конкретна агенция или буквате свободно?
Имах блестящата идея да се срещнем с родителите ми в Кавала, Гърция (там ходим всяка година), но не мога да намеря подходящи полети до там...

# 556
  • някъде в орбита...
barboran4e, аз работя по един от следните два начина:

1)
Скрит текст:
Запазвам си хотел отделно от транспорта, а после си търся най-удобният или евтин начин да стигна до там. В този случай ползвам http://www.booking.com в комбинация с http://www.tripadvisor.co.uk като избирам хотела. От Booking винаги съм била доволна, снимките са доста близо до реалността, ревютата са истински, и до сега винаги са били бързи и адекватни когато са ми отговаряли на въпросите. А рекламата че ако намериш по-евтина същата стая ще ти върнат разликата, е истина - вече два пъти ми се случва това (само следвай процедурата им, дума по дума, че да не стане грешка).
2)
Скрит текст:
Запазвам всичко наведнъж, като само резервирам на http://www.teletextholidays.co.uk, а сравнявам ревютата и снимките на http://www.tripadvisor.co.uk качени от други хора. Обикновено е по-евтино за нас така, но до сега съм ги ползвала само два пъти. Не сме недоволни, даже почивките си бяха супер. Но нямаме никакви контакти с тях, та в случай на проблем незнам как биха се държали и дали реагират както се очаква.

Само като гледаш снимките на tripadvisor доста идеи ще ти дойдат къде да ходите. За сега най-доволни сме били от Испания и отделни градчета в други държави.

# 557
Привет  Simple Smile
Влизам с въпрос, всъщност няколко въпроса.  Като на всички новодошли и на нас сега ни трябва доказателство за адрес, което обаче ни е невъзможно тъй като нямаме договор за наем. Дали е възможно да получим такова чрез заявяване на телевизия или интернет и ако може към кои фирми да се обърнем? Гледахме TalkTalk и Virgin но там трябва да се заяви онлайн и да се плати, а ние няма как да платим тъй като нямаме банкови акаунти, тъй като нямаме доказателство за адрес  ooooh! Ох, трудно ще е  Sad
Страшна главоблъсканица, моля за съвет как да постъпим  Praynig

# 558
Газ, ток, вода, данък - тези сметки минават за доказателство за адрес. За телевизия си мисля, че няма да признаят.   Confused
Сложно е в началото докато се завърти колелото.

# 559
Fantasyyy@@@, пробвайте да се регистрирате за гласуване.

InaV, дай някоя идея за Испания.  Flutter Аз се чудя къде да отидем това лято, не искам нито България нито Италия. Това не е почивка.  Stop Искам да се излежавам някъде на море по цял ден и никой да не ме закача, хубава храна и време, и прилични цени.  Laughing

# 560
  • UK
Мери, и аз съм с коледен пуловер днес. Много от колегите също, а из града имаше много хора също - включително и костюмари с пуловери под саката Laughing създава настроение, а е и с хубава кауза.
Чета ви с интерес, но няма да се включа, понеже нямам деца и гледната ми точка е само от позицията на (бившо) дете и надявам се бъдеща майка. Но сякаш подкрепям амбициозните родители, а не онези оставили двцата да правят каквото си искат, често усещайки се твърде късно, че трябва да се намесят.

# 561
  • UK
Фентъзи, вие нали имахте НИН? Обади им се и ги помоли да ви изпратят номера на новия адрес - аз така направих, обясних съвсем чистосърдечно на човека за какво ми е, и той просто изпрати ново писмо с НИНа на новия адрес, което ми послужи пред Барклис. Не всяка банка го приема, но все пак е някакъв старт.

# 562
Много ви благодаря момичета    Hug Hug Hug

МГМ Ти ме срази, за това пък въобще не се бях сетила, още в понеделник ще се обадим  Hug
Ох, малко ми олекна, надявам се да се справим, няма да е лесно със сигурност, но малко по малко ще се наредят нещата.
М@я съгласна съм с теб, това колело трудно се завърта, а дано скоро да мога да се похваля с по-бърза скорост  Simple Smile

# 563
  • UK
Успех, и аз до скоро се борих с точно тоя параграф 22. Така процедирах и се оправиха нещата, и при вас ще стане. Както казах, не всеки приема това за доказателство за адрес, но Барклис го приемат, а оттам с банковите извлечения всеки месец можеш да си правиш каквото искаш - тях навсякъде ги приемат като доказателство. Simple Smile

# 564
  • някъде в орбита...
nana_cool, егати простотията - 15мин ти пиша ли пиша, и почти бях приключила когато ми се рестартира компа Shocked Направо незнаех да се ядосвам ли, да плача ли... На края си сипах бира Mr. Green
Скрит текст:
В Испания навсякъде ми харесва, но за мързелива почивка лятото да си чета цял ден около басейна и само да ми допълват чашата с кафе/уиски винаги се ориентирам към някой от островите. Няма как да сбъркате. Много рядко съм оставала недоволна, избора на хотели е огромен, цените относително ниски, а времето е страхотно (ние там се шматкаме април-май или септември). Филтрирай хотелите на tripadvisor по изискванията си, и гледай избрания от вас да е високо в класацията за региона.

# 565
Привет!
Успях да ви изчета!
Фентъзи, добре дошла!!! В кой град си?

Аз си намерих коледна работа за 14 дни с 1 почивен, понеже се записах за всичкия възможен овъртайм.
Хепи съм, макар и да се чувствам мега смазана от умора. Днес ми беше втори ден. Името си едвам казвам, обаче съм удовлетворена. Запознах се с много хора, усмихнати, учтиви, готови да помогнат. Говоря си с клиентите и им помагам.. харесва ми. Концентрирам се върху позитивите.. на умората майната й.. хах... но нормално да е така, след като два месеца само лежах и си почивах, идва ми като много тежък спорт целодневен хахахахахха  Joy яко.. Simple Smile
Е, дами, пожелавам ви повече хубави емоции, по-малко притеснения, повече спокойствие... на мен много неща са ми интересни, да се включа в темите или да споделя нещо, което ме е впечатлило, обаче умирам за сън и нямам сили.  Hug

# 566
При нас стана с договора за наем, но пък вие явно нямате, иначе да - сметки за газ, ток, вода, консул такса....все доказват адрес, мисля че и в HSBC ще ги приемат като доказателство. Ние така и не получихме писмо за НИН на адреса, сега треперим дали ще получим НИН.
Да ви кажа и аз едно време се заричах че никога няма да допусна детето ми да се тръшка по улиците и в магазините, пък ей на....точно това мо се случи, като се сетя само колко пъти се е търкаляла на земята из магазини и колко срам съм брала....ужассссс
По темата за децата.....иска ми се да вярвам че ще успея да й дам пространство, и да не й се налагам, макар че ще ми е много трудно. Не държа да учи нещо специално, не държа да има определена професия. Щастието е трудно понятие, може би ми се иска да бъде самостоятелна във всеки смисъл на думата, да може да се справя сама и да е независима, останалото ще дойде само, както и щастието предполагам. Ще видим някой ден...

# 567
  • UK
Те сметките навсякъде ги приемат, но те ако живеят в една стая от къща, няма как да имат сметки на тяхно име. Поканата за НИН не важи, но писмото със самия номер се приема тук-там.

# 568
  • Лондон
 newsm78идеи за почивки много... Това го правя с най-голямо удоволствие, търсенето, изборът, после запазването... Голям кеф Laughing Никога не ползвам агенции, освен навремето за малко по-екзотични дестинации, където си е рисково да нямаш местен гид... Полети гледам през Skyscanner , после избирам хотели през Trip advisor, ако нямам някой препоръчан от приятел... Испания я обиколихме доста, прекрасна е за туризъм от всякакъв вид, когато става дума за мързелива почивка с деца, идеалното място за нас е Менорка, ходихме 4 години подред на едно и също място, перфектно за нас, лесно за достигане от Англия и съответстващо на бюджета ни...

Гърция я посещаваме също, без да мога да кажа същите суперлативи, видях миналата година, че easyjet  и Ryan air летят до Солун от Лондон...

Класацията за амбициозни майки по националности мога да я подредя така - индийки, китайки, всякакви други азиатки...без лоши чувства Simple Smile ние каквито и да ги пишем тук, тези не може да ги стигнем... поамбициозност, имам в предвид...

# 569
  • Bristol
Класацията за амбициозни майки по националности мога да я подредя така - индийки, китайки, всякакви други азиатки...без лоши чувства Simple Smile ние каквито и да ги пишем тук, тези не може да ги стигнем... поамбициозност, имам в предвид...
Много точно си го описала и абсолютно съвпада и с моето мнение  Grinning

labello, браво! Стискай зъби, избутай останалите смени, после ще имаш време да почиваш и ще се разпишеш в темата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт