Хубавото кафе и половин шоколад правят чудеса. 

Аз като се замисля от моето детство кое правеха бабите ми за Коледа/те спазваха постите/, ами че то си беше войнишки курабии, целувки, маслени виненки, тиквеник и баклава - нищо от това дето сега се води Коледно
По време на пости сладкото беше захаросани орехи/топят се орехите в мн.гъст захарен сироп и се пекат/, бонбони от пистил със счукани ядки и много сушени плодове. Който обича може да пробва да си захароса орехови ядки с разбит белтък и захар - стават по-вкусни от постните 

Ние обиколихме страната с ММ, сега вече си седнах на Д-то и скоро няма да мърдаме никъде.
Браво!

сега пия чай от ментичка 
Незнам какъв смисъл се влага в "правилно обучение", но всяка порода е селектирана с някаква цел и обучението на кучето може само да канализира даденостите. Колкото и добре да се обучава ротвайлер, той няма да стане ловно куче - той е пазач-убиец. Смея да твърдя, че нашето куче е добре обучено
препоръчвам в наше присъствие да не се посяга на дете - нито да се дърпа, нито да се удря, както и резки движения с ръце срещу нас на по-малко от 3м.
Бързо оздравяване на мушмурока! 
Моите имат разлика малко повече от 2 години...ами много е хубаво! Изобщо, изобщо не знам какво сме правили само с едно дете, честно! Мм даже ме подбутва за трето, ама нямаме възможност сега, иначе одма съм готова 

Аз съвети за такива работи не давам, всеки сам си знае какво му е на трите букви. 
бързо да мине на малката!

Мина ли херпеса?
Дано не те тормози болката! 

Дай линк да видим, плийз.

и веднъж скочи срещу човек - и то полицай
но човека си разбра грешката - реши че ще ме поздрави и ще ми махне с ръка докато се разминаваме
но аз винаги си водя кучето на къс повод със строг нашийник и намордник. За разлика от бг тук хората не се врът в чуждите кучета и не посягат да ги галят. Всяка сутрин си водя детето до училище заедно с кучето - разминаваме се с много хора, а и тук е нормално една майка да е с 5 бягащи деца - никога не съм имала проблем. Виж в бг мноооого внимавам, защото току някой ентусиаст реши, че може да ми се завре в кучето и да иска да го пипне, или някоя майка току поступа детенце... Мен ме учудва как много хора си избират домашен любимец без да преценят спецификите и изискванията на породата, както и възможностите си да си ги позволят. В една тема ме изуми как се намира за нормално отглеждането на ротвайлер в апартамент
Колкото и да ми харесва тази порода, следващото куче няма да е от нея - вече не съм толкова активна физически и няма да мога да разхождам качествено млад екземпляр...В момента както си е дъртичък, накрая на жизнения си път, така ме изморява с 2х5км бързо ходене на ден - без почивен ден, а ако е млад - ще трябва да се бяга с него...Иска ми се още да отлагаме с мисленето за следващо куче, но красавеца е на 10г...
За гости - няма никакъв проблем!!! Важно е единствено като се влиза в къщи да се застане мирно до вратата, кучо подушва и отминава
Нали знаеш, че тази порода е селектирана да пази стадо крави
та като са кравите в кошарата той е спокоен и си полягва
У дома посрещаме гости и много деца, но никога не е с намордник. Който е влязъл в къщи след подушване е вече част от стадото и му се изпълняват командите и се защитава по същия начин по който пази и нас, но излезем ли пред къщи и гостенина направи рязко движение - ще бъде атакуван - вече не е от стадото
Никога не е атакувал деца - те го мачкотят, бъркат му в ушите, очите, носа, а той стои и ги подбутва, като му писне от тормоза се скрива някъде
Човек трябва да си познава животното и да се отнася отговорно!
Препоръчани теми