Домакини 45/ Навън е шарена есен, на нас всичко ни е песен

• 41 844
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
А, Калинка, той звярът на моята дружка си беше чудо на чудесата. Хем с уникално радословно дърво, хем с много добро "образование", ама породата им такава - "убиец". Майка й му викаше терорист и наистина у тях гости трудно ходиха. Ама мен си ме заобича и проблеми не съм имала. Голяма любов си бяхме. А такъв образ беше, едни физионамии въртеше, хаха. Сладур голям!

# 571
Смърфи точно това се опитах и в другата тема да кажа - породата не е без значение!!! А те компетентно ми говорят за малки и големи кучета, сякаш е все едно дали е далматинец или ротвайлер...Не съм гледала доберман, но имам респект към тях  bowuu 
Цвети довечера ще разгледам за твоето куче.

# 572
  • при късмета
Имали сме граничарска немска овчарка пенсионирана. Тя не беше наша де, а на наш квартирант, живеехме още в къщата. Това животно беше по-умно от половината хора които познавам. Със сестра ми ни изпращаше до училище и на портата на двора ни чакаше всеки божи ден.
 Сестра ми веднъж беше болна и кучето не пожела по никакъв начин да остане вкъщи (при положение, че няма друга неизпълнена команда през живота си) и тича след трамвая 2 спирки до поликлиниката.
Стопанина си, който в поделението му го бяха зачислили като войник, после остава в поделението като офицер, поздравяваше и му се радваше разбира се, като се прибере.
А аз и сестра ми като излизахме беше плътно с нас. Без повод, без намордник, заставаше до крака на някоя и се движи с нея. Нищо не беше в състояние да го отлепи от нас, нищо. И нищо не правеше на децата с които играехме. Живеехме до парк и все бяхме навън. Единствения начин да се отлепи кучето е ние да му кажем "отиди до пейката" примерно. Отива и чака да го викнеш. Ако отидем в другия край на алеята примерно, то не ни изпуска от очи, но щом не си отменил командата, стои там и чака.
Голяма кучкарка бях преди да се наплаша. Виждала съм много породисти, обучавани, скъпи, послушни, умни и всякакъв вид кучета.
Обучението на домашните кучета, дори професионалното, няма нищо общо с граничарското или полицейското.
За 30 години не видях домашно куче с професионално обучение, което да може да се сравни с граничарските овчарки

# 573
Ехоооооо , тук ли сте ?
Аз се паркирах за малко, изпих един коняк без чай тази вечер с лечебна цел  ooooh!
Днес в края на работния ден много ме заболя главата , може би да ме е бляла и преди това ама от работа да не съм обърнала внимание.И една от колежките си носеше апарата за кръвното и се шегува че почва прегледите , и аз се наредих с моите 120 /80 , но се оказа 145/90  Shocked реших че не е верен и посетих и лекарката след 4 часа е пак толкова си показваше.Та сега се надявам да съм го свалила.Интересното е че за нищо не се притеснявам, нищо , ама нищо няма тревожно край мен.Не мога да си го обясня.
Иначе днес минах през Лидл купих от онова прясното бутертесто, сега изпекох ябълков щрудел, леко импровизиран, гледах от една рецепта ама го промених малко, и забравих да сложа орехите , сега изстива ще го снимам след малко.
ето и снимките :
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 21:02 от J_M_M

# 574
  • София

Валенце - минаха ли притесненията ти? Всичко нареди ли се?

HugНе са минали и нищо не се е наредило, ама съм на вълна "майната му", без извинение! Нищо не зависи от мен, така че каквото има да става , то ще стане. Здрави да сме!

За кучета не ми говорете, много ме е страх. Тук народът няма никакво самосъзнание в това отношение- навсякъде тичат пуснати домашни кучета, ма това поводи, кашки, пък намордници да сложат..колко съм се карала с непознати, кога ли ще си изям някъде боя.

# 575
  • при късмета
Вале, мъжа ми завари оста на ваничката на хлебопекарната за другото, което се закача за дъното, но сега оста се вади. Говоря за тази ос на която от вътрешната страна се слага бъркалката. При теб това ли беше проблема? Мъжа ти това ли сменя?

# 576
  • София
Вале, мъжа ми завари оста на ваничката на хлебопекарната за другото, което се закача за дъното, но сега оста се вади. Говоря за тази ос на която от вътрешната страна се слага бъркалката. При теб това ли беше проблема? Мъжа ти това ли сменя?
Скрит текст:
На оста има семеринг, който трябва да се смени. Разнитва се стойката и там е семеринга с размери при нашата машина -18/8/5 Семерингите се купуват от магазин Хубата на ул Охрид 27. Сглобява се с болтчета на мястото на нитовете. Това е за нашата машина Мулинекс. Продиктувано ми е дословно от мъжа ми, нищо не разбрах от това, дето ти написах. Crazy

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 21:54 от Валенцето

# 577
  • при късмета
Мерси, той ще разбере  Hug

# 578
Ох без ръце останах. Картичките ви, мили мои, са надписани, подписани, прошнуровани и прономеровани! Остава утре да си замъкна д...то до пощата и воала!
Сега мисля да се оттегля в покоите си   4470
Ако все пак някой реши да поднесе питие, няма да откажа, де  Wink

# 579
Добра вечер   bouquet
Сервирам с лечебна цел

Ма ко различните породи са селектирани с различна цел - моя кратун е да пасе говеда  hahaha Изключително силен за да премести крава и с голямо сърце, за да се бори с бик. Той не трябва да получава команди за да пази стадото - това си му е в природата.  Учен е на много неща, но на вечерната проверка дето я провежда всеки ден не е учен  Joy Когато къщата утихне минава и проверява всички стаи - ако мм не се е прибрал - спи пред вратата, ако всички сме в къщи - си ляга на леглото. Докато тук в една ферма не видях 4 ротвайлера при кравите наистина не предполагах колко красиви, грациозни и работещи в група са тези кучета!
Джейми страхотен щрудел си спретнала   chef Купувай си апарат и започни да си мериш редовно кръвното сутрин и вечер и си записвай.
Вале и мен ме е страх от кучета. Напълно нормална реакция е  Hug Никой не бива да натрапва любимците си на другите!
Вио и аз се оттеглям в покоите  Joy

# 580
# 581
Привет!
Ма ко,как е липсващия зъб?И аз тази година с 2 зъба извадени-първо долен десен мъдрец и след няма и 6 м . и долен десен кътник.Иначе ми е изваден и горен ляв мъдрец.Общо взето не съм имала проблеми след изваждането им,след минаване на упойката пих по един аулин и толкова.Даже горния ляв като го извадиха нямаше грам кръв,дори и на тампона и хич не ме и боля.Обаче каква я патих с долния десен докато разберем како му е...бях споделяла тук-това е най-лошата болка ,която съм изпитвала. Peace
Вчера ЛЛ ме поядоса-гледа детето,слуша го,обяснявам за главата,а тя ми отвръща,че е защото искала внимание.Аз също обяснявам,че познавам детето си достатъчно добре,за да правя разлика кога е за внимание.Нищо не й изписа,само чай да пиела.(!).Ми снощи посреднощ пак плака от глава и давах Нурофен.Иначе и очите й вчера бяха червени,но тя не го забеляза.И познайте-преди малко стана и не може да диша от сополи,започна и да кашля.  smile3514

Та така де.Оплаках ви се,но ми идва нанагорно с това боледуване и липса на кадърни и отговорни педиатри.

Бягам да си я гушкам,после пак ще мина.

# 582
  • при късмета
Добро утро!
Люска, мерси за кафето и закуската
Бонболина, сега до края не декември имаш възможност да смениш ЛЛ. Ако има с кой сменяй я ващата. И при с шефа винаги всичко с хрема тръгва и колкото да го преглеждат гърдите са му чисти, но това не значи, че е здрав. Нашата педиатърка си знае, че там му е слабото място и си му слуша гърдите, но не ми твърди, че търси внимание като се оплаче от глава  ooooh!
Калинче, така е за породите, но една куче, като е от дадена порода не значи непременно, че може да се научи в дадена насока на нещо. Както и мелез може да е най-умното куче на света.
Дядото на едно мое гадже от ученическите години гледаше такъв мелез и го беше направил ловджийско куче. Не, че беше грозно, просто така изглеждаше, че не можеш да му определиш породата.
 Много често ходехме на неговото село и разходка в гората беше задължителна. Кучето гонеше зайци и лисици. Но от глигани бягаше. Веднъж ни спаси дупетата от ядосан глиган. Ходеше с нас докато стигнем до гората и после си тръгваше за някъде и не го виждахме докато не тръгнем обратно (все не можех да си обясня кучето откъде знае, че сме тръгнали, че да се появи). Веднъж решихме да се провираме по сокаците, вместо да си вървим по пътеките. Изведнъж кучето го чуваме да идва с/у нас и да лае, даже на моменти да квичи. Гаджето веднага се усети какво става и добре, че наблизо имаше удобно дърво за качване. Качихме се и след малко само видяхме как наблизо в храстите минава нещо, което си прави пътека в тях  #Shocked Както ги гледаш отгоре равни все едно косачка минаваше, след него оставаше тунел. Кучето го накара да го подгони в друга посока, ние постояхме на дървото и като слязохме се върнахме на обичайните пътеки. Добре, че гаджето беше ходило с дядо си и кучето в гората и разбра какво става, че да реагира. Знаеше, че кучето гони само зайци и лисици, а с глиган разбира се не може да се мери и съответно бяга от него. Аз отначало изобщо не разбрах каква беля е можела да стане, в последствие разбрах колко са опасни глиганите.
После се смеехме на случката, но дори и аз дето на момента не знаех какво точно е опасното в един момент инстинктивно се усетих, че може и да не е съвсем безопасно, а всичко става за секунди.

Горен мъдрец вадих Бонболина. При мен естествено всичко е наобратно  ooooh! уж прави корени, ама смени 3 размера на едно като скалпел с което отделя зъба от костта и венеца докато успее. Кървя повече според нея и най-интересното е, че едни като гъбички, които се слагат, че венеца да спре да кърви по-бързо и с тази гъбичка да зараства зараства, моите венци вместо да абсорбират гъбичката я изхвърлят  ooooh!
По-добре съм днес. Отока на венеца е спаднал и го усещам съвсем леко. Много леко ме боли като натисна на горната челюст, но голяма къртене падна в тази кост.

За довечера ще правя китайско и деня ми е свободен от готвене и  ще ходя до Хиполенд и Комсед за подаръци.

Хубав ден прекрасни  Hug

# 583
Добро утро Simple Smile

# 584
Ма ко,как имаш смелост да гледаш???Аз даже и само за преглед да седна и вечно стискам очите.  hahaha
Много интересно е с тая гъба.На мен последния път ми слагаха от нея и наистина има ефект.А тя челюстта си боли,важното е раната да не боли.
За ЛЛ-сменихме 2,тази е 3-та.Общо взето все хвалени и разбиращи.Даже тази последната има 2 деца,едното малко по-голямо от моето и това също си ми беше важно.Просто общо взето в случая май търсим по-малкото зло.Като не е много наясно и праща на пеадиатър(тя е ЛЛ,а не педи).Иначе като видя големия зор и я водя на частно,но там пък винаги изписват някой АБ.Днес ще я наливам пак с чай и мед,почнах самосиндикално да слагам Виброцил и ще видим утре как ще е хавата.

Общи условия

Активация на акаунт