Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да правя?

 • 688
 • 4
 •   1
Отговори
 • Габрово
 • Мнения: 332
Здравейте, моят бебчо е на 10 дни, но не иска да суче и това е! В началото чат-пат захапваше гърдата и дръпваше 5-6 пъти, после пуска, после половин час се мъча отново да натикам гърдата в устата и така тотално се изнервяхме и аз и той. Но откакто ми дойде кърмата положението си е направо трагично!!! От вчера, ама по никакъв начин не мога да накарам да лапне гърдата - върти се, дърпа се, пищи, ужас! Та след известно боричкане и доста плач накрая човевкът си получава шишето и всичко е ОК!
Кърма горе-долу имам (въпреки че не чувствам гърдите си напрегнати) Миналата вечер се амбицирах и за близо час успях да изцедя 60мл. от двете гърди като ги редувах ту едната, ту другата.... и това без помпа. Дадох му я, но той май не беше много въодушевен от вкуса й  Sad  То беше едно плюене... целият се олигави около устата, а с адаптираното мляко най-много една капчица да има за избърсване... Та се чудя и се мая какво да правя... Явно е, че на гърда няма да се научим, но ако започна да се цедя с помпа това няма ли да се превърне в ад за мен???? Колко време отнема горе долу цеденето с помпа? И ако все пак кърмата не е достатъчно пак ще се налага да дохранвам, нали? Това май значи, че денонощно ще трябва да се цедя, да давам кърмата, да дохранвам и в момента, в който бебчо заспи пак да започвам да цедя????
Моля ви, дайте съвет.... Днес цял ден яде само адаптирано мляко...

# 1
 • Мнения: 204
при мен подобно нещо се случи още на третия ден след ражданено, но го разреших с помоща на акушерките още там в болницата.
при мен причината беше че не успява да засмуче зърното. решението - хващам зърното с два пръста и го пъхам в устата на бебо.
хващаш и част от ареолата

два дена докато засуче почти стоя гладен!! не му давай биберон, че се объркват. с повече настоятелност и СПОКОЙСТВИЕ и ще успееш. не се бой - няма да умре от глад! но виж от глад ще засуче, и с твоя помощ, разбира се.

# 2
 • Мнения: 204
аз пиша все едно че искаш да го кърмиш. Ако си се токазала вече - направо му давай адаптирано и се консултирай с лекар за да спреш кърмата.

Ако все пак решиш да се пробваш да го научиш да суе - сетих още нещо. моя младеж много бързо взе да свързва моята цица с невъзможност да засуче (лапа зърното опитва да засуче, изглежда все едно аха да засуче, но пуска и почва да пищи) и съответно веднага след като го сложеш и почваше да плаче, защото знае какво ще последва -мъка  Close
обаче аз си бях наумила че ще кърмя и не се отказах. измъчих и детето и себе си, ревахмо яко и двамата, но накрая стана.

Да знаеш, че така както го описваш е напълно възможно това да е причината. те горките се опитват да засмучат зърното на вътре, както трябва, но понеже ни е първо чадо и зърната не са много хубави и не могат.
обяснявам отново технологията - хващаш ареолата окоро зърното с два пръста - палеца и показалеца- така че оформяш прилично зърно и пъхаш на бебто в устата. повтаряш това докато успее да хване хубаво зърното и засуче. и много важно  - бъди спокойна и уверена че ще стане.

Успех. Пиши какво е станало - ако въобще пробваш.

# 3
 • Plovdiv->Toronto
 • Мнения: 1 361
Прилича ми и на моята история, ама тогава не се сетих за форуми а и бях много изтощена и объркана, отказах се. Опитай както ти каза Били да вкараш и ареолата вътре, истискай малко мляко за да го примамиш. Смесвай твоето мляко с адаптираното и му го давай, всяка капка е ценна. Ако трърдо отказва да суче, може би ареолата е твърда и не влиза в устата, трябва той да поработи. Намери мнооого тънка найлонова тръбичка, маркуче, като за система, но много тънка и дълга, тук ги има по аптеките, казват им feeding line, ъъъ хранителна тръбичка да кажем. Пъхаш единия край в шишето с мляко а другия залепваш с мед.тиксо за гърдата, така че отворчето да е до зърното. Свали шишето под нивото на гърдата за да му е трудно, да не го изгълта бързо бързо. Така като усети млякото ще се захване, все пак по-лесно ще излиза отколкото от гърдата. Така за известно време ще изсуква и гърдата без да се усети и като усетиш че след това гърдите ти са празни постепенно намаляваш и спираш формулата. Успех !

# 4
 • Видин
 • Мнения: 6 755
Съвет от личен опит не мога да ти дам,защото ние първия месец бяхме като залепени една за друга,Ева не слизаше от гърдите ми.Не знам каква е била причината да дадеш толкова рано шише,но мисле,че то е "виновника".Бебчо се е объркал и може да му е харесало,че шишето пуска повече и без проблем.Понякога в началото,когато гърдите се препълват,зърното почти се изравнява с ареолата и на бебетата им е трудно да захапят.Затова пробвай преди да предложиш гърдата да поизцедиш малко,колкото да омекне, а и така млякото потича веднага и бебо няма да дърпа на "празен ход",и както те е посаветвала Billy,напъхай в устичката зърното заедно с по-голямата част от ареолата.Опитай се някорко дни да предлагаш по-често гърдата,за сметка на шишето.Ако въпреки всичко не се получи,не се обвинявай  ,на бебчо му трябва една спокойна мама,за да е щастлив Grinning .А докато имаш кърма се цеди и давай.Само от началото е бавно и трудно,после се виква.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт