Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 689
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, моля за малко помощ, че се пообърках...Кога е хипотиреодизъм и кога хипертиреодизъм.
Аз съм с Хашимото от 2011 год. с намалено tsh в случая това хипо или хипер се водише.. newsm78

# 151
  • В сърцето на любимия човек
Ако ТСХ ти е под долна граница си с хиперфункция;
Ако ТСХ е над горна граница - с хипофункция  Peace

# 152
  • София

Бих добавила ако
Ако ТСХ ти е към долна граница си с хиперфункция;
Ако ТСХ е към горна граница - с хипофункция

# 153
Права си Магнитче  Peace

# 154
  • София
Магнетична,сподели моля те Praynig
Аз в момента се занимавам с гастро-нещата,но незнаех,че и с режими се занимават.В четвъртък съм на гастроскопия и после отново при гастроентеролога Peace

# 155
  • в огледалото на живота
Магнетична,сподели моля те Praynig
Да,май всички проявяваме интерес  Simple Smile
И аз също  Peace

# 156

Бих добавила ако
Ако ТСХ ти е към долна граница си с хиперфункция;
Ако ТСХ е към горна граница - с хипофункция
Благодаря! Когато ми откриха заболяването tsh беше над 17, значи съм с хипофункция...

# 157
  • София
Evvaa да, хипофункция на ЩЖ. Когато мен ме диагностицираха моето TSH беше 30. Толкова зле се чувствах, че едвам отидох до лабораторията за изследване. След 2 месеца влезнах в хиперфункция, смениха ми схемата на Lтироксина и ...  уж съм добре. Сега се боря с +20 килограма и много висок холестерол.

# 158
  • Варна
Момичета, здравейте ...Да питам за едни особени болежки, дали и при други са на лице ...Ужасно напрежение под мишниците , продължаващо към гърдите...Започна преди около 10дни, в смисъл овулацията ми беше минала, а за цикъла е рано,или по-точно за ПМС е рано ...Не напипвам нищо, но чувствам понякога и едно затопляне под мишниците ...

# 159
Момичета, здравейте ...Да питам за едни особени болежки, дали и при други са на лице ...Ужасно напрежение под мишниците , продължаващо към гърдите...Започна преди около 10дни, в смисъл овулацията ми беше минала, а за цикъла е рано,или по-точно за ПМС е рано ...Не напипвам нищо, но чувствам понякога и едно затопляне под мишниците ...
Възможно е да е от повишения прогестерон след овулацията. Аз почти всеки месец съм така - болят ме гърдите от долу и от страната към мишниците (зоната , която обхваща сутиена). Ако не спрат да те болят с идването на цикъла отиди да те погледнат на ехограф. На мен мамолог ми беше предложил, ако ми е толкова дискомфортно да се мажа с един гел, мисля че беше Прогестогел (не съм сигурна).
Има ли възможност да си бременна  Blush

# 160
  • Варна
Възможно е да е от повишения прогестерон след овулацията. Аз почти всеки месец съм така - болят ме гърдите от долу и от страната към мишниците (зоната , която обхваща сутиена). Ако не спрат да те болят с идването на цикъла отиди да те погледнат на ехограф. На мен мамолог ми беше предложил, ако ми е толкова дискомфортно да се мажа с един гел, мисля че беше Прогестогел (не съм сигурна).
Има ли възможност да си бременна  Blush
Мерси Пънче. Не съм бременна, септември при редовния ми преглед при мамолог говорихме за това напрежение, в смисъл -на мен дясната гърда ми е по-чувствителна и винаги имам едни неопределени болки под нея, око нея , към дясната мишница също ...От ехографа всичко е наред, според док е от сухожилията, и натоварване, но аз обикновено нося детето (13кг), на лявата страна, в смисъл лявата ръка натоварвам повече, с пазарските торби отдавна не се товаря , т.е. само леки неща нося и въпреки това винаги са го отдавали това на преумора, а аз не го чувствам така ..
Цикъла наближава, ще го изчакам и след това ще следя дали затихва това напрежение ...Но за първи път ми е да усещам толкова силно напрежение и в двете гърди, и под мишниците и затопляне дори и паниката надделя  Confused

# 161

Аз съм с фиброкистозна мастопатия и съм имала същите оплаквания, мазала съм се Прогестогел (определено помага, но все пак е хормонален препарат), пила съм Мастодинон, после Фоликулин. Но най-голям ефект има от Маслото от вечерна иглика в съчетание с бягане , но и без бягането пак ми мина всичко, свързано с неприятното усещане за напрежение, тяжест ...и постоянната мисъл- "а да не е преминало в рак". Сега се чувствам супер.

# 162
Здравейте, момичета и за много години! Пожелавам на всички ви да сте здрави, щастливи и обичани. Пиша ви, защото напоследък се чувствам меко казано ужасно... Първо да спомена, че вече 3 месец съм без менструация. Отново се върнаха депресивните състояния и апатията. Всеки ден се събуждам с ужасно главоболие, което не се повлиява от нищо и болки във врата. Другото, което е - очите са ми подути от близо 1 седмица (горните клепачи). Преди около 2 седмици отново се бях подула цялата най-вече в лицето. Също така нямам никакъв апетит, боли ме стомаха, когато хапна нещо и ми е адски студено, постоянно треперя и ръцете и краката са ми ледени. Извинявам се ако съм досадна, но вече не знам какво да правя, дори ми минават доста черни мисли през главата.
П.С.: Около 10 декември изследвах ТСХ и беше 3.050 (25 мкг ми е дозата на еутирокс, като започнах да го пия от септември. Сега не пия никакви други добавки- само еутирокс и глюкофаж 2х1 от 500 мг. На всичкото отгоре и зъбите ужасно ме болят заради мъдреците. Моля ви кажете мнения...  Sad

# 163
И аз съм с такива оплаквания, от фиброзната мастопатия.

# 164
 viliqnaaa:Здравейте, момичета и за много години! Пожелавам на всички ви да сте здрави, щастливи и обичани. Пиша ви, защото напоследък се чувствам меко казано ужасно... Първо да спомена, че вече 3 месец съм без менструация. Отново се върнаха депресивните състояния и апатията. Всеки ден се събуждам с ужасно главоболие, което не се повлиява от нищо и болки във врата. Другото, което е - очите са ми подути от близо 1 седмица (горните клепачи). Преди около 2 седмици отново се бях подула цялата най-вече в лицето. Също така нямам никакъв апетит, боли ме стомаха, когато хапна нещо и ми е адски студено, постоянно треперя и ръцете и краката са ми ледени. Извинявам се ако съм досадна, но вече не знам какво да правя, дори ми минават доста черни мисли през главата.
П.С.: Около 10 декември изследвах ТСХ и беше 3.050 (25 мкг ми е дозата на еутирокс, като започнах да го пия от септември. Сега не пия никакви други добавки- само еутирокс и глюкофаж 2х1 от 500 мг. На всичкото отгоре и зъбите ужасно ме болят заради мъдреците. Моля ви кажете мнения...  Sad   

Не се отчайвай, а се залавяй да спортуваш! Сериозно го казвам. Регулирах си сама TSH-то с бягане, а според мен симптомите са ти от Хашимото. Не се предавай, а започвай да спортуваш и да приемаш Масло от вечерна иглика 2 по 1300мг за подобряване на цикъла и подхранване на жлезата. Тая "мръсница" много се бъзика с нас, ама няма да и се дадем! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт