Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 699
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Шакира, Lemy , аз нямам поставена такава диагноза, към момента поотихна малко напрежението в гърдите, но под мишниците остава. То пък и наближава цикъла ми, и сега каквото и да гадая едва ли ще има смисъл ...
Маслото от вечерна иглика е на таблетки, или за мазане?

# 166
  • В сърцето на любимия човек
На капсули е, аз съм пила тези:
Мисля, че съм виждала и други по аптеките, но трябва да попиташ.

# 167
  • Sofia
много помагат тези капсули,приемам ги от 4-5год.и нямам болки и напрежение в гърдите преди цикъл

# 168
Шакира, Lemy , аз нямам поставена такава диагноза, към момента поотихна малко напрежението в гърдите, но под мишниците остава. То пък и наближава цикъла ми, и сега каквото и да гадая едва ли ще има смисъл ...
Маслото от вечерна иглика е на таблетки, или за мазане?
Маслото от вечерна иглика го има в различни милиграми и на различни производители - капсули от 500мг, 1000, 1300... Аз пия 2 по 1300. Това ми го препоръча Денис тук от форума, за което много и благодаря и да ти кажа ми мина. Дозата е 1000 - 3000мг. Във всяка опаковка има подробна информация за дозировката. Сама преценяваш. Ако искаш ще ти кажа лекар, на който имам голямо доверие в мамологията, той е ехографист и мамолог. Ако решиш, пиши ми. Аз също много се стрясках, а то си е за стряскане де. Един некадърник ме беше стреснал...и сега ходя само при проверени лекари.

# 169
  • София
Това напрежение свързвате ли го с Хашимото-то?

# 170
Абсолютно не. Според мен и поне при мен, като се замисля, проблемите ми започнаха в гърдите, след цялостен дисбаланс на хормоните и си мисля, че е симптом, който показва,че скоро ще навлизам в предменопауза. Това го мисля за мен. Не е задължително да е за всички!
Бих посъветвала всяка от вас с такъв проблем да си пусне хормонални изследвания и да отиде при читав мамолог и много добър ендокринен гинеколог.

# 171
Не е свързано със ЩЗ според мен, имам тези проблеми от много години, след пиенето на противозачатъчни.

# 172
  • Варна
Купих си вечерната иглика, прочетох и ще я включа към дневните си добавки ...Моите притеснения повече са за напрежението под мишниците, защото някак си ми се струва нормално да имам по-чувствителни гърди и напрегнатост преди цикъл, макар че доста преди цикъл се появи , но ако отчитам и фактора стрес,който през декември ми беше в излишък, може би и това оказва влияние

Но тъй като под мишниците освен снопове сухожилия са и лимфните възли, повече се стрескям, заради тях ...незнам, параноята ме подгонва от време на време

# 173
Лимфните възли  и сама с напипване може да разбереш дали са увеличени. Преглед на гърдите се прави след цикъл 9-11 ден най-добре.

# 174
Купих си вечерната иглика, прочетох и ще я включа към дневните си добавки ...Моите притеснения повече са за напрежението под мишниците, защото някак си ми се струва нормално да имам по-чувствителни гърди и напрегнатост преди цикъл, макар че доста преди цикъл се появи , но ако отчитам и фактора стрес,който през декември ми беше в излишък, може би и това оказва влияние

Но тъй като под мишниците освен снопове сухожилия са и лимфните възли, повече се стрескям, заради тях ...незнам, параноята ме подгонва от време на време
След цикъл иди при мамолог на преглед. Аз от години имам кисти в гърдите, но никога съм нямала болка под мишниците, където са лимфните възли. Не винаги гинеколозите са обучени, трябва да е мамолог, а според годините ти и според това дали си раждала, той ще прецени дали мамография или ехография да ти направи на млечните жлези.

# 175
  • Перник
Здравейте, да попитам, може ли да се изследва ТСХ, докато приемаш Естрофем, в смисъл да не повлияе по някакъв начин на резултата?

# 176
  • В сърцето на любимия човек
Нежи - мисля, че няма да има проблем с естрофема. Ако искаш все пак попитай в лабораторията преди да ти вземат кръв или звънни в лабораторията в Надежда (ако няма да го изследваш там) и ги питай, те трябва да са наясно  Peace

# 177
  • Перник
Нежи - мисля, че няма да има проблем с естрофема. Ако искаш все пак попитай в лабораторията преди да ти вземат кръв или звънни в лабораторията в Надежда (ако няма да го изследваш там) и ги питай, те трябва да са наясно  Peace
Благодаря  Hug

# 178
Здравейте, да попитам, може ли да се изследва ТСХ, докато приемаш Естрофем, в смисъл да не повлияе по някакъв начин на резултата?
Не пречи. TSH се взима на гладно без кафе и без лекарства сутрин.

# 179
  • Перник
Не пречи. TSH се взима на гладно без кафе и без лекарства сутрин.
Да, другото го зная, за пореден път ми е, но този месец ще приемам Естрофем от 2-я ден на М и се чудех конкретно за него. Благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт