Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 689
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Да вметна само, че когато ТСХ ми беше много ниско, имах ужасни киселини. Опитвах какво ли не (без да съм ходила на лекар) и накрая майка ми ми каза да ям тахан. По 1 ч.л. 2-3 пъти на ден. Да не се хваля, но сега съм добре в това отношение. Поне не вреди.

# 137
  • Sofia
сусамовия тахан и на мен ми е помагал при болки в корема и киселини...а също и за костите ми действа много добре

# 138
Доли, това е магнезиев карбонат, ако не ти понася, следващият път си вземи нещо друго. Чела съм добри отзиви за Магнерич, или пък ако ти се занимава с поръчки от нета, може и нещо на Нау фуудс да си вземеш.

Една позната с язва казва, че сусамовият тахан много и облекчавал болките.

# 139
Здравейте момичета,
От много време чета в този форум , но едва днес събрах смелост и аз да се включа.
На 23 години съм като от две години насам страдам от болестта на Хашимото. При мен болестта се прояви като хипер функция първоначално с много изразени признаци - ужасно сърцебиене (120-160пулс) , прилошаване , липса на всякаква сила, липса на МЦ. След три месеца лутане по доктори ми беше открито заболяването. Последва лечение с Метизол и бета блокери, от които косата ми опада. Преминах в крайна фаза на хипофункция като ТСХ беше над измеримите граници. От там нататък аз съм на лечение с Ел-Тироксин 75мг, като последните 7-8 месеца всички хормони са ми в нормата.  Независимо от провежданото ми лечение качеството ми на живот се понижи драстично,тъй като все пак от време на време, а напоследък по-често пак получавам това ужасно сърцебиене ,уморяемост и прилошавания. Въпросът ми е има ли някой друг ,който да е имал такива ужасни и силни признаци на Хашимото и дали някой ден те са изчезнали,защото вече губя надежда и имам нужда да споделя Confused . Казват ,че хората с Хашимото живеят нормално , но при мен не е така...

и аз съм с такъв проблем за съжаление. 2005 г имах доста неприятности и явно тогава ми се е отключило заболяването. Въпреки, че ядях какво ли не, отслабвах. за 3 години свалих 10 кг, бях нервна, стомашни проблеми, сърцебиене, от дланите на ръцете ми буквално капеше вода, косата ми не растеше, излизаха ми огромни подкожни гнойни пъпки по челюстта към врата, ту ми беше много студено, ту адски горещо, често ми беше депресивно и плачех и т.н. Зимата на 2011 претърпях инцидент с колата и от тогава стана още по-зле. Започна задушаващо сърцебиене. Тогава ми откриха Хашимотото и се започна постоянно прескачане от хипер в хипо функция. качих 7 кг Simple SmileТъкмо всичко изглежда ок и хормона изведнъж се срива #2gunfire
Последната ми терапия беше комбинация от 2х1 Тирозол+ 0,25 Лтироксин+Лимфомиозот+селен и Омега3. За съжаление не мога да кажа до колко е успешна в дългосрочен план, тъй като месец след започването забременях и сега самата бременност ме стабилизира. пия само 0,50 Лтироксин.
Със страх очаквам какво ще се случи след раждането. Докторката ме предупреди, че пак ще настане хаос с антителата и хормоните. #Cussing out

# 140
Бимби, страхотно е, че си бременна. Ако бях на твое място, изобщо нямаше да мисля за тъпата жлеза и евентуалните последствия след раждане  Simple Smile
Нищо не се знае, може да се кротне жлезата и да нямаш нужда от лекарства. Вярно е, че няколко месеца след раждане може да се разбутат хормоните и на много от момичетата тук, именно тогава им се е отключило заболяването, та колкото хора, толкова и случаи. Прогнози най-различни, но не се знае при теб как ще е. Може пък "хормоните да се наместят"  Simple Smile

# 141
Мереленда, много ти благодаря, дано да се окажеш права Praynig Grinning и да не се налагат повече хапчета.
А за бебока се потихме почти 4 години докато стане, пак "благодарение" на Г-н Хашимото. Роди ли се малкия да става каквото ще с хормоните Crossing Arms

# 142
Bimbi, всичко ще е наред! Не се настройвай така, че ще стане хаос с хормоните, а мисли позитивно!
Не че аз съм от най-позитивно мислещите хора, но имам 2 такива приятелки, които ми дават сили  Crazy Запечатало ми се е в съзнанието разказа на едната за бременността и раждането как до последно е била на работа, ежедневно йога за бременни и упорство срещу поставяне на упойка при самото раждане. Вярвам, че позитивния поглед и настройка са допринесли за благоприятното развитие на нещата при нея и се старая да съм като нея! 
Аз да се похваля, че откакто спрях сладкото и ограничих тестените(преди 1 месец), свалих 3кг и съм happy.

# 143
  • София
При мен положението с килограмите е страшно +20 Embarassed

# 144
+1  ooooh!

# 145
  • София
+1  ooooh!
и кво ще правим Thinking

# 146

аз ходих на гастроентеролог и ми направи режим, сега ще ходя на измерване на тегло, мазнини, кости, вода и ще и занеса резултатите , за да ми дооправи хранителният режим и каза много ходене пеша  Tired
Аз имам проблеми с кръста и по така натоварванията са ми забранени  Crossing Arms  Имам едни упражнения за гърба и ще ги правя и тях, а по натам като смъкна някой друг килограм мисля да запиша йога  Hug

Кали, мога да ти покажа режима ми ако проявиш интерес  Peace

# 147
  • Sofia
може ли и на мен Praynig

и аз съм много зле с кг.   Sad  само се качват нагоре,а свалям с ужасни усилия,правила съм си няколко пъти консултации и режими при диетолог,уж съм ги спазвала,но ефект особен нямаше

старая се да се движа,но като почнат болките в коленете няма как...в къщи карам кростренажор,скоро ще започна отново да плувам,че прекъснах за 2мес.поради операция и натрупах пак някой и друг кг. Sad

# 148
  • София
Пишете и тук, моля диетите!  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787030.0;topicrefid=4

# 149

Общи условия

Активация на акаунт