Магията на изтока - тема 38

• 42 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
# 16
На какво попаднах докато си четях новините
Дисни класики, азиатски прочит - Очарователни принцеси, пресъздадени чрез богатото корейско изкуство

Красавицата и звярът много ми хареса  Heart Eyes

# 17
        Погледах Пиратите 20 мин.-определено това не е моят филм PeaceНа моята достопочтена  възраст не   ми стои добре  /моля,не ме упреквайте newsm43Малко ми се стори като гавра с историята може би заради комичните елементи. Peace
      Гледа ми се нещо с Минчо,но не знам дали остана нещо,което да не съм гледала. Hug

Ама това е приключенски филм. Както и да е, въпрос на вкус Simple Smile

Не знам дали си гледала исторически филми с действително съществуващи корейски личности. Е там да видиш каква гавра с историята е! Ако допълнително не прочета какво се е случило ще ми останат много фалшиви впечатления. Все едно ние да снимаме филм за Васил Левски, да го срещаме с измислени личности и да го забъркваме в несъществуващи случки. Много са смели в това отношение корейците. Така, че когато ти попадне да гледаш корейски исторически филм, гледай го с едно на ум, че много от съдържанието е художествена измислица. 

Също така, имай предвид, че когато казват "исторически" това просто показва развитие на действието в друга епоха, а не пресъздаване на историческата достоверност.  Hug

# 18
Tuon Hug ,много са хубави ,а на мен това ми хареса най:  Laughing
Скрит текст:

# 19
Скрит текст:
        Погледах Пиратите 20 мин.-определено това не е моят филм PeaceНа моята достопочтена  възраст не   ми стои добре  /моля,не ме упреквайте newsm43Малко ми се стори като гавра с историята може би заради комичните елементи. Peace
      Гледа ми се нещо с Минчо,но не знам дали остана нещо,което да не съм гледала. Hug

Ама това е приключенски филм. Както и да е, въпрос на вкус Simple Smile

Не знам дали си гледала исторически филми с действително съществуващи корейски личности. Е там да видиш каква гавра с историята е! Ако допълнително не прочета какво се е случило ще ми останат много фалшиви впечатления. Все едно ние да снимаме филм за Васил Левски, да го срещаме с измислени личности и да го забъркваме в несъществуващи случки. Много са смели в това отношение корейците. Така, че когато ти попадне да гледаш корейски исторически филм, гледай го с едно на ум, че много от съдържанието е художествена измислица. 

Също така, имай предвид, че когато казват "исторически" това просто показва развитие на действието в друга епоха, а не пресъздаване на историческата достоверност.  Hug

Soft, 
                Благодаря,наистина никога не съм гледала корейски исторически филм,но пък за сметка на това  съм попрочела нещо от действителната история  на Япония,Китай и Корея.След твоите разяснения  едва ли ще се осмеля да рискувам,защото историята ,бита,нравите,обичаите,начинът им на мислене и разбиранията им за живота на тези източни народи винаги са ме удивлявали.Толкова са различни от нас!! Hug

Скрит текст:
Гледах More Than Blue  /Печальная история любви/  .........Яко си поревах newsm45

# 20
 След твоите разяснения  едва ли ще се осмеля да рискувам,защото историята ,бита,нравите,обичаите,начинът им на мислене и разбиранията им за живота на тези източни народи винаги са ме удивлявали.Толкова са различни от нас!! Hug

Ооо, ако решиш да прескочиш този жанр ще пропуснеш много красиви филми. Просто, ако решиш, ги гледай с едно на ум, че там не се цели пресъздаване на историческата истина. Иначе тези филми ще ти пълнят душата със сюжет, декори, костюми, музика, добра актьорска игра и т.н

# 21
Според мен не трябва да се търси историческа достовереност в художествен филм,бил то и по истински случай.Няма начин,трябва мако да се украси,да се барне,дори в Хобит вкараха елфка,която Толкин не познава,защото трябвало да има любоФ.Вместо повече Кили Heart Eyes ми се мярка някаква там. Crossing Arms

Приготвила съм си камара кърпички,че смятам да гледам Byakkotai newsm45

# 22
  • София
2в1, благодаря за коледната тема! Hug

# 23
Бабче, не пропускай "историческите" продукции. Дори и да не са съвсем достоверни са толкова пищни и красиви, че си струва да се гледат. А и щом харесваш историята със сигурност ще те предизвикат да се заинтересуваш за някой конкретен период или историческа личност. Приеми ги като една приказка, в която присъстват елементи на достоверност. Както и Tuon казва, това са художествени, а не документални филми. Има някои сериали, които просто си заслужава да ги видиш, дори и само заради чудесната актьорска игра.

# 24
То и за документалните трябва да има съмнения,че гледах по Дискавъри филм за Б-я и там обясняваха,че националната ни напитка е бърбън. Laughing

Дам Дук е съществувал  Crossing Arms

# 25
А и щом харесваш историята със сигурност ще те предизвикат да се заинтересуваш за някой конкретен период или историческа личност.

Мен, като че ли точно това ме задържа в корейските продукции. Гледах Кралството на ветровете, а бях прочела, че е правен по манга и после разбрах, че такъв крал наистина е съществувал. Четох, четох, попаднах на следващите продукции. И пак четох Grinning И докато се усетя се залепих за корейското кино.  thumbsup

Бабче,

Ето това е исторически филм, който не трябва да пропускаш. Сюжетът е малко "Принцът и просякът". За този крал са правени много филми. Той е син на наложница и е бил спорна личност.  Masquerade / Маскарад (2012)

# 26
  • BG
Имам една молба, който е гледал Игра на троновете, може ли да ми каже това джудже, което е брат на гадната кралицата заедно с любовника и тризнаци ли са или само  те двамата са близнаци, не ми стана ясно тази връзка между тях, щото няма да се учудя, ако любовника на кралицата е и неин брат де. Може и на лични да ми отговори някой, да не разводнявам темата с моите си гледания.
 Praynig

# 27
 :hug:Soft :hug:Tuon :hug:2 в 1 Hug

Мили момичета,
      Много приятно ме изненадахте с отношение и инфо-благодаря ви! Heart Eyes Радвам се,че попаднах при вас!  HugИма много какво да науча.Всъщност Терзи ме зариби преди няколко време да гледам източни продукции-аз дори нямах представа за тази възможност.Имам много свободно време/нали ви казах,че съм на достолепна възраст hahaha hahaha/ и така изгледах около 30 сериалчета и 20 филма,някои по препоръка на Терзи ,други  по мой избор от каталога.Вашата информация е безценна за мен-вече тегля от Замунда Маскарад.Ще го гледам след малко.Ще ми бъде приятно и занапред да ползвам вашите препоръки Hug Heart Eyes
  След филма ще  пиша пак!Приятен следобед! Hug

# 28
Незнам дали ще мога да изгледам Бякотай докрай.Стигнах до момента с верижното писмо и вече имам бучка в гърлото. cry no cry

бабче,може да пробваш и The King and the Clown.
Знам,че не се харесва на всичко,но на мен ми е сред любимите корейски продукции Heart Eyes

# 29
Незнам дали ще мога да изгледам Бякотай докрай.Стигнах до момента с верижното писмо и вече имам бучка в гърлото. cry no cry

бабче,може да пробваш и The King and the Clown.
Знам,че не се харесва на всичко,но на мен ми е сред любимите корейски продукции Heart Eyes

Tuon    и гладаш Ямапи без мен Cry  Cry  Cry
 babcheto44,гледай смело и The King and the Clown и  Masquerade / Маскарад -струват си !
 И пиши Peace пиши,пиши Hug

Общи условия

Активация на акаунт