Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 061
  • 804
  •   2
Отговори
# 450
Здравейте! Някой знае ли как се чистят външни ролетни щори на прозорец, който не се отваря?

Сваля се стъклопакета и се чистят от вътре, ние нашите така ги чистим. Човека, който ни слага щорите го викаме и прави тази процедура.

# 451
За фугата - пробвай с оцет
Петна от череши изпирам със Спот на Перилис
Не, не става с оцет - точно вчера се мъчих с моите фуги за пореден път  Close
Едно, че имам останал фугин по релефни плочки и не стана, но по-големия проблем са фугите на пода, които са кафяви, но по време на ремонта се е набил в тях бях прах, който няма почистване сега.

Тук някой беше препоръчал да се изчегъртат фугите със специално ножче и да се фугира наново.
Преди да направя тази сложна операция мисля да пробвам с най-финна шкурка.

# 452
Аз съм чистила фугите с оцет, но още на следващия ден след поставянето на плочките и не съм имала проблем с махането.

# 453
  • Варна
За фугина по плочките трябва да е специален препарат, нещо такова но трябва да се внимава сигурно да не попадне в самата фуга за да не свали и нея. Питай в строителните магазини.

# 454
Mоят начин за "френски маникюр" Mr. Green след работа в градината и замърсяване по ръцете и под ноктите:

Изпирам нещо (чорап, парцалче) със сапун за пране или домашен сапун, докато омекнат ноктите от пяната. После буквално забивам нокти в сапуна и почиствам с малка четцица под и над ноктите. Краищата на ноктите стават много бели, като лакирани. После намазвам щедро с мазен крем и лакирам с безцветен лак.

Пушачка съм и така се спасявам от никотинови нокти. Правя го 1-2 пъти седмично.

# 455
Mоят начин за "френски маникюр" Mr. Green след работа в градината и замърсяване по ръцете и под ноктите:

Изпирам нещо (чорап, парцалче) със сапун за пране или домашен сапун, докато омекнат ноктите от пяната. После буквално забивам нокти в сапуна и почиствам с малка четцица под и над ноктите. Краищата на ноктите стават много бели, като лакирани. После намазвам щедро с мазен крем и лакирам с безцветен лак.

Пушачка съм и така се спасявам от никотинови нокти. Правя го 1-2 пъти седмично.
+1 Peace
Много лесен начин да се освободиш от мръсотията, който и аз прилагам.

# 456
Едно време, когато гледахме тютюн, със сезал, намазан със сапун, докато се разпени, си чистехме ноктите и ръцете от катрана.

# 457
Ние пък за катрана от низите тютюн ползвахме специална паста с талаш и други абразиви. Има такава и сега, мъжът ми ползва в работата си, но е с много сода каустик и разранява ръцете.

# 458
Как почиствате вертикални и хоризонтални щори.Не ми се чисти една по една,нямам нерви.Хоризонталните не мога да ги сваля ,закрепени са за дограмата.А не искам и да ги начупя

# 459
Как почиствате вертикални и хоризонтални щори.Не ми се чисти една по една,нямам нерви.Хоризонталните не мога да ги сваля ,закрепени са за дограмата.А не искам и да ги начупя
Такава беля изобщо няма начин да си докарам на главата.  Peace Никакви такива щори не искам. Хоризонталните събират прах дори и когато са поставени между стъклата.

# 460

На мен ми се видя много трудоемко. Имаме в квартирата и вътрешни, и външни щори. Не знам кой ги е слагал въшните, че да го викна да ги свали, за да ги почистя, както каза една потребителка. Вътрешните имах намерението да ги сваля и да ги "изпера", но се отказах. В крайна сметка ги нагласих на положение да са плътно затворени, напръсках с препарат и с една влажна гъба ги минах, придържайки, за да не се разместват. Обаче не останах доволна, в краищата не могат да се почистят по този начин, въпреки че иначе изглеждат чисти, ако не се вглеждаш и една по една пак ги минах лентичките от щорите. За въшните криво-ляво със стъклочистачка ги минах, със сигурност не са перфектно почистени.

# 461
Не съм сигурна, че ще стане без сваляне на щорите newsm78 Моите са вътрешни, и то грапави #2gunfire,  няколко пъти годишно ги свалям, разчеквам една по една на пода в банята и с голяма гъба и препарат за съдове ги мия, като минавам ламела по ламела - иначе като изсъхнат, си личи къде е останал прах. Къпя ги с душа, после ги премятам на парапета на балкона да съхнат и ги закачам отново. Ужасно е.

# 462
Изцапах бели дънки с пресни череши. Още не съм ги изпрала и не знам дали изобщо ще излезе. Някакви съвети?

Съгласна съм с Бобулина. Студената вода ще оправи нещата. Но аз съм киснала и по 1 денонощие, понякога и повече. Зависи колко е наситено петното.

Оставих дънките да киснат в студена вода почти две денонощия и после ги изпрах в пералнята. Петното изчезна Simple Smile Благодаря за съвета!

# 463
  • София
Радвам се, че е имало ефект. Всички плодови петна са водоразтворими, така че по същия начин се действа и при петна от други плодове - моркови, праскови, кайсии и т.н. 

# 464
  • София
Аз съм с вътрешни хоризонтални щори. Свалям и мия в банята с подвижния душ.
Скоро си взех паричистачка и мисля да пробвам с нея.

Общи условия

Активация на акаунт