Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 087
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Аз пробвах да изчистя тиган отвън със сода и разрязан картоф - някой беше писал тук. Не стана, но със сода и домакинска тел стана като нов.
Аз си купих магическа гъбя, бяла и така изтрих една тава в нас, че ММ попита дали е нова. Много съм доволна. Даже и това, което не можех да изтрия със Роли и това се изтри. Стана като нова.  Flutter
От тия на Сано ли?Как я полза...само я намокри или...

# 541
  • София
Колко полезна темичка. Sunglasses
От магическите гъби аз ползвам от години, чистят всичко, за мен са незаменими. ОСвен тези на Сано, ползвам и от Джъмбо. Намокряш и търкаш. Неудобството е, че като започне да намалява се и рони и към края е неизползваема, но така или иначе без тези гъби не оставам. Heart Eyes

# 542
  • Mediterraneo
И в Лидл пускат такива гъби, както и в почти всички магазини от левче има. Еднакво ефективни са, така че не си заслужава да се дават повече пари за едната марка  Peace Всичко чистя с тях, светват и блясват нещата!

# 543
  • Варна
Аз пък виждам разлика между различните марки. Гъбите от 30-40 стотинки ми се смачкват много по-бързо, а гъбите на Фино не ми харесва как чистят въпреки, че са на по-висока цена.

# 544
За миризма от канала на банята - наливам белина.
За миризма в хладилника - чаша прясно мляко или кафе поемат миризмите.

# 545
Здравейте,
Моля за съвет как да премахна восък от релефна пластмаса! На балконската ни масичка запалихме свещ, която се разля. Масата е от пластмасов ратан и восъка навлезна между плетеницата. Дайте хитринка за почистване!☺

# 546
Опитай да разтопиш восъка със сешоар, после с намачкана хартиена салфетка попиваш и така няколко пъти.

# 547
Или охлаждаш с лед и го отчупваш.

# 548
Тъкмо влизам да питам как почиствате тигани и видях, че малко по-напред сте коментирали точно това  Flutter Какви са тези магически гъби? И само за външната страна на тигана ли стават?
Не мога да си опазя тефлоновите тигани чисти отвън и отвътре и това си е  Rolling Eyes Налепят се с прегоряла мазнина и няма чистене, трябва с тел да търкам, но покритието пада  Confused
Какви тигани ползвате, които да не залепвят и да не струват по 100 лв. парчето  Simple Smile

# 549
Аз си купувам тигани от лидл, гледам да са по-тежички и това е. 20-30 лева макс. Отвън не ги чистя  Embarassed Пускам в миялната

# 550
аз правя следното с моите тигани,тенджери,прибори /които са най-обикновени/:
слагам на дъното на леген алуминиево фолио и го пълня с водичка,оцет и сода бикарбонат /наблягам на содата/ - слагам тенджери, тигани и прибори вътре. Аз обикновено преди лягане го правя и сутрин докато се къпя си измивам  нещата с тел /където може/ и с обикновена гъба - стават като нови! - това упражнение 2 пъти в месеца.

# 551
Ще се пробва Simple Smile

# 552
Дами, не забравяйте, че темата е "хитрини", не хамалщини.  Wink

# 553
кое по-точно смяташ за хамалско?

# 554
Това с накисването на съдовете в легена и търкането с телта.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт