Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 90 987
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Хубаво ме подсетихте за пластмаса пожълтяла...имам едни пластмасови купички ,отвътре са направо засечени,как да ги оправя
Пластмасата старее и най-добре да ги изхвърлите, а не да третирате с агресивни препарати, защото в някои случаи се образуват вредни съединения.

# 691
Хубаво ме подсетихте за пластмаса пожълтяла...имам едни пластмасови купички ,отвътре са направо засечени,как да ги оправя
Пластмасата старее и най-добре да ги изхвърлите, а не да третирате с агресивни препарати, защото в някои случаи се образуват вредни съединения.
+1
Ако са купички за съхранение на храна, не е препоръчително.

# 692
ФБР, за теб и всички, които имат загорели съдове:

Принципно загар от стоманени или емайлирани съдове се маха като загорялото се посипва със слой готварска сол така, че да не се вижда загар, а само сол. Оставяш да "кисне" със солта поне няколко часа и повече. Даже и ден да поседи не е страшно. После взимаш гъбата, аз лично я намокрям и с грубата страна започвам да търкам. Солта играе ролята на фина тел. Търкаш докато се стопи солта. Ако остане загар я изплаквам от "черната сол" и отново посипвам със сол и ако имам сили продължавам търкането, а ако нямам я оставям пак да преседи. Като ми дойдат силите я почвам пак. Така сипвам сол докато я изчистя цялата. Понякога ми отнема 2-3 дни, но си заслужава.

Някой ще каже, че е пипкава работа, но ако си ядосан чистенето на съда отнема отрицателната енергия и действа като боксова круша за яда ми. Mr. Green

За блестящи стъклени предмети (вази, чаши, пепелници и т.н.) - намокрят се, посипват се със сол и се изтъркват хубаво. После се изплакват.  Процедурата според мен трябва да се прави след като със сапуна си им махнал грубия боклук.  Simple Smile

Съдове с препарати досега не съм лъскала, а все със солта ги търкам. Стъклените чаши ги "лъскам" тримесечно. Вазите веднъж годишно, че рядко ги използваме.

Дано съм помогнала.

# 693
Не знам тук във форума или някъде другаде прочетох лечение на херпес на устата с клеева тинктура. От една седмица го лекувам по този начин и вече мина ( сега е на фаза рана от вчера). Значи може би методът действа - не знам за колко време преминава от фаза мехурчета във фаза рана по принцип.

# 694
  • София
Момичета, имам спешен въпрос и тъй като не намерих отговор с търсачката, се обръщам към вас: как да почистя и в дълбочина, не само на повърхността топ матрак? На инструкцията всякакъв вид почистване е зачеркнато, но вчера го купих, а детето нощес повърна върху него. ooooh! Моля ви за помощ!

# 695
Мария, на мен постоянно ми излизат херпеси на устата и да ти кажа, че и без да ги лекувам за 1 седмица минават.

# 696
А, как си чистите плочите на ютиите?

# 697
  • Пловдив
Здравейте, нямам време да изчета старите теми.Моля,дайте съвет с какво да спася много загорял съд от стомана. На дъното има загар плътен и черен.

Тези ползвам от години. Цената на пръв поглед е висока, но си заслужава. С едно изкарвам година- две.
Почиства загоряло без да надрасква съдовете.
http://mybgway.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=176091&df=14& … bb6ad4a2853707fe9
Като препарат използвам това на Медикс, обилно намазване и яко изчякване. После при търкане задължително с ръкавици, че смъква кожата
Скрит текст:

# 698
  • София
Не знам тук във форума или някъде другаде прочетох лечение на херпес на устата с клеева тинктура. От една седмица го лекувам по този начин и вече мина ( сега е на фаза рана от вчера). Значи може би методът действа - не знам за колко време преминава от фаза мехурчета във фаза рана по принцип.
може аз да съм го писала, защото преди няколко години случайно го открих. Мазах се с тинктурата всеки път когато ми излизаше херпес и резултатът е, че вече не ми се появяват. А преди се случваше поне на 2 месеца веднъж.   bouquet

# 699
на мен като ми излезе херпес си намазвам върха на клечка за уши с мед и сода и държа в/у херпеса 5 минутки 3 пъти на ден - за 2 дни минава

# 700
За херпес - натопявам няколко тампона от марля в горещ чай от лайка и свалям възпалената кожа
върху херпеса. Намазвам с крем Гентамицин.
Правя го две вечери и това е.
Ако тази ципичка отгоре не се махне навреме, разкъсва се, мястото се инфектира и раничката се увеличава.
Така лечението се проточва и остават доста дълго време белези.

пп. Мисля, че проблемът е за здравната тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=411

# 701
Момичета, имам спешен въпрос и тъй като не намерих отговор с търсачката, се обръщам към вас: как да почистя и в дълбочина, не само на повърхността топ матрак? На инструкцията всякакъв вид почистване е зачеркнато, но вчера го купих, а детето нощес повърна върху него. ooooh! Моля ви за помощ!

Според мен единствено с Рейнбоу....

# 702

Аспирин, ако се налепи чисти добре.

# 703

Има специален препарат в магазините на DM.

# 704
http://www.k2r.ch/k2r_en/Haushalt/k2r_backofen_grillreiniger_spray.php?navid=18

ТОКУ ЩО ГО ИЗПОЛЗВАХ ЗА ФУРНАТА ...НАПРАВО СВЕТНА ,КУПУВАН ОТ МЕТРО

Общи условия

Активация на акаунт