Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 91 057
  • 804
  •   1
Отговори
# 465
За фугата - пробвай с оцет
Петна от череши изпирам със Спот на Перилис
Не, не става с оцет - точно вчера се мъчих с моите фуги за пореден път  Close
Едно, че имам останал фугин по релефни плочки и не стана, но по-големия проблем са фугите на пода, които са кафяви, но по време на ремонта се е набил в тях бях прах, който няма почистване сега.

Тук някой беше препоръчал да се изчегъртат фугите със специално ножче и да се фугира наново.
Преди да направя тази сложна операция мисля да пробвам с най-финна шкурка.

Фугите могат да се премахнат с кислол - заливате ги със него и го оставяте за около 40 мин.. След това може да фугирате отново. Първо пробвайте само на една фуга.

# 466
Включвам се да кажа аз как почиствам вутрешни щори. В практикер има един много странен препарат прозрачна бутилка, препарата е розов, няма марка има само едно малко етикетче на бутилката. Првпарата може да се ползва за всичко. Та така, събирам щорите свалям ги мокря ги с душа в банята после ги поливам с този преепарат изчаквам 10-15 мин и само изплаквам с душа.

# 467
  • оттам, откъдето започва България
И аз се научих да свалям металните вътрешни щори и да си ги мия в банята. Перфекно се измиват и много бързо става, а преди си играех едно по едно да ги мия. Само не знам вертикалните като им дойде времето за пране какво ще ги правя. Ама една моя приятелка каза, че ги откачала, перяла ги в банята и после отново ги закача.  newsm78 Оф, то доста работа ще трябва.

# 468
и аз съм с хоризонтални, но няма кой да ми ги сваля и качва- и затова и аз ги чистя на мяст. плътно затворени - пръскам леко с препарат и карам с мокри кърпички. Много време отнема и  материал , за съжаление

# 469
  • оттам, откъдето започва България
Много лесно се свалят. Моите са с различно закачане, но отгоре се дръпва прозрачната пластмасова пластинка и се откачат. При мен единия вариант на долно окачване е неподвижно, но има откъде да се промуши металното чипче, на което е кордата, и излизат. Другите ми са много по-лесни. Пробвай и ти, ще видиш колко е лесно. Най-добре е някой да ти покаже, че да не се притесняваш.
П.С. Сега като си чета поста не го обяснявам както трябва, но не се и сещам за друг начин.

# 470
Здравейте! Мъжът ми е преливал нафта вчера в някакви туби и си е изцапал дрехите от нафтата(на места има мазни метна). Трябва ли предварително да ги третирам някак или директно да ги изпера в пералнята?

# 471
Здравейте! Мъжът ми е преливал нафта вчера в някакви туби и си е изцапал дрехите от нафтата(на места има мазни метна). Трябва ли предварително да ги третирам някак или директно да ги изпера в пералнята?

Не съм прала нафта, но определено мисля, че ще ти се вмирише пералнята и няма да се изпере. Насоли и третирай с обезмаслител. Лично бих препрала и в леген преди пералнята.

# 472
Пери на ръка, кисни в леген и когато усетиш, че миризмата я няма, тогава в пералнята.

ПС: една ръкавица вече седмица седи на балкона вмирисана от нафта. Киснах в какво ли не, петното се изпра, но миризмата остана. Вече никакво третиране на нафтени петна - направо в казана за боклук.

# 473
Пери на ръка, кисни в леген и когато усетиш, че миризмата я няма, тогава в пералнята.

ПС: една ръкавица вече седмица седи на балкона вмирисана от нафта. Киснах в какво ли не, петното се изпра, но миризмата остана. Вече никакво третиране на нафтени петна - направо в казана за боклук.

Накисни с оцет, после пери.  Peace

# 474
Моите щори за закрепени за дограмата и няма как да ги сваля.Трябва на място ,а като знам каква въшкава работа е ,чак лошо ми става само като се сетя.Вертикалните ми казаха че се сваляли и пускали в пералнята,ама нещо не ми се вижда добра идея,ако е с центрофуга няма ли да се намачкат,а без ще има да тече вода докато изсъхнат... аз не исках пердета да си слагам ,че да не се занимавам с тях ,ама то тея щори по-голяма беля.. ooooh!

# 475

Пробвай с обезмаслител.

# 476
За фугата - пробвай с оцет
Петна от череши изпирам със Спот на Перилис
Не, не става с оцет - точно вчера се мъчих с моите фуги за пореден път  Close
Едно, че имам останал фугин по релефни плочки и не стана, но по-големия проблем са фугите на пода, които са кафяви, но по време на ремонта се е набил в тях бях прах, който няма почистване сега.

Тук някой беше препоръчал да се изчегъртат фугите със специално ножче и да се фугира наново.
Преди да направя тази сложна операция мисля да пробвам с най-финна шкурка.
Фугин се чисти перфектно с магическата гъба на FINO купувала съм я от ЛЕКСИ И КАУФЛАНД...УСПЕХ!

# 477
  • в огледалото на живота
Вътрешните  щори /от текстил/почиствам с парочистачката.
Моите са такива:
Скрит текст:

Е,родих се.. Peace бързо,лесно и без излишна химия.
Да е жива и здрава свеки,че ми заема стийм мопа си... Crazy Един път месечно го ангажирам и лъсвам всичко де що може+паркета.
''Със песен,със песен,трудът е по-лесен  Party''....както се пее в рекламата.. Simple Smile

# 478
не се ли мачкат щорите?

# 479
Роло/руло щори как се почистват?
Нямам още, обмислям купуването им обаче
Имам парочистачка, но не умея да работя с нея.

Общи условия

Активация на акаунт