Хитринки за всякакъв случай-тема 11

  • 91 072
  • 804
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 1 390
Момичета, имам 2 въпроса и ви моля за съвет.
Как и с какво се преборвате с лоша миризма в хладилник?
С какво почиствате оцветяването и налепите по дъното на елекстрическа кана?
Благодаря предварително!   bouquet

# 511
  • Мнения: 471
Електрическата кана ... Наливаш оцет , изчакваш малко и измиваш ... Варовика пада и светва отвътре ... Даже не загрявам  Wink

# 512
  • София
  • Мнения: 1 390
Благодаря ти! Очаквах да е със специални препарати, а то само оцет... Simple Smile

# 513
  • Мнения: 3 653
за миризмата в хладилника остави няколко филийки хляб за 1-2 дни, при мен се получи.

# 514
  • Мнения: 10 616
за миризмата в хладилника остави няколко филийки хляб за 1-2 дни, при мен се получи.
Отворено кисело мляко също поема миризмата.
Има едни блокчета с активен въглен специално за обезмирисване на хладилник. Купувала съм от Кауфланд.

# 515
  • Мнения: 293
Здравейте, момичета. Имам въпрос, който е май на готварска тема, но ако можете, да помогнете...
Имам замразен зелен фасул от майка ми. Тя си е спестила бланширането преди, да го сложи във фризера. Готвих 2 пъти, но то няма сваряване и като я попитах, разбрах къде е проблема. Имате ли някаква идея, или да чакаме тазгодишния.

# 516
  • Мнения: 22 867
..........Тя си е спестила бланширането преди, да го сложи във фризера. Готвих 2 пъти, но то няма сваряване и като я попитах, разбрах къде е проблема......

По-скоро е от самия фасул, аз също не бланширам нищо, измивам, отцеждам и слагам във фризера, но специално зеленият фасул ми става готов за нула време. Peace

# 517
  • Мнения: 293
..........Тя си е спестила бланширането преди, да го сложи във фризера. Готвих 2 пъти, но то няма сваряване и като я попитах, разбрах къде е проблема......

По-скоро е от самия фасул, аз също не бланширам нищо, измивам, отцеждам и слагам във фризера, но специално зеленият фасул ми става готов за нула време. Peace
От няколко години тя си го отглежда сама и е един и същи сорт. Преди е бил страхотен - крехък, вкусен, без лико, а сега с часове да го вариш, не става.... Затова си мислех, ако може, да му се помогне с нещо?

# 518
  • Мнения: 50 888
Тенджера под налягане ако не помогне , значи нищо няма да помогне

# 519
  • Мнения: 3 702
Фугите могат да се премахнат с кислол - заливате ги със него и го оставяте за около 40 мин.. След това може да фугирате отново. Първо пробвайте само на една фуга.

Кислол-а проработи, огромни благодарности за съвета!   bouquet
Накиснах ги за около 5 мин с него, после минах с четка за зъби и сега са като нови.

# 520
  • Мнения: 144
Тенджера под налягане ако не помогне , значи нищо няма да помогне
yes yes yes
Другият вариант е крок-пот  Peace

# 521
  • Мнения: 6 217
И последния вариант е кош за боклук.  Peace Grinning

# 522
  • Мнения: 10 616
И последния вариант е кош за боклук.  Peace Grinning
Май там ще отиде.
Сортът се е омешал (опрашен от друг) и затова бобът се е променил.
Майка ти да си поднови семената за сеене.

# 523
  • Варна
  • Мнения: 758

Как и с какво се преборвате с лоша миризма в хладилник?


Аз си държа постоянно една чашка с хлебна сода на вратата на хладилника. Подменям содата през няколко месеца.

# 524
  • Мнения: 1 831
Бях питала май преди ,как почиствате загорялото на тигана отвън.Керамичен  е и простоо е ужасно ,лепне сякаш никога не съм го мила.Ако мина с телчето ,то едно че ще падне яко търкане ,ами няма ли и да се развали повърхността... newsm78 Чета тук в нета - във вряща тенджера със сапун или веро ,ама колкото да изцапам повече ми се струва

Общи условия

Активация на акаунт