Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 90 964
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
в Лидл има един препарат -
W5 за тоалетни http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/0/3/5/9/w5-wc-reiniger-regular.jpg
С него чистя банята без търкане Mr. Green
Мажа с него плочките, мивката, батериите, душа, тоалетната, оставям за едно-кафе-време и после само плакна  Mr. Green
Шишето струва около 2,5лв  Mr. GreenИ спестява мнооого търкане Sunglasses
Упражнението го правя един път месечно Peace ...или по-рядко, особено сега летните месеци Whistling

За този препарат ли става въпрос , защото ти споменаваш W6  ?

Да точно този ,объркала съм.

# 721
Искам да си сложа във фризера магданоз и копър( в кутии), и когато ми потрябва да си взимам по малко. Т.е. трябва да нарежа доста количества. Смятате и че с чопър ще се нарежат на ситно или да пробвам нещо друго? Идеята е да е бързо и лесно.  Embarassed Rolling Eyes

Бързо и лесно аз ги мия и ги замразявам на цели връзки, а после с ножицата режа в таратора Embarassed Мия ги и направо мокри замразявам. Тук го прочетох и ми е много удобно Simple Smile

И аз ги замразявам така - какво има да ги режа предварително, като  ми потрябва си вадя едно пликче и си отрязвам колкото ми трябва. А и заема много по-малко място.

Аз да споделя, че използвах една хитрост, прочетена тук - да поставя малко кафе в хладилника за премахване на миризмите и наистина действа Simple Smile Много миришеше на манджи като го отворим, а сега никаква неприятна миризма няма Heart Eyes

# 722
Моля ви да ми припомните хитринка за изпиране на петна от пот по дрехи Blush
Имам спомен, че съм чела за препарат за баня ли, за котлен камък ли, с който се пръскаха дрехите....

# 723
Здравейте, от пералнята имам ужасна миризма на гнило или по-скоро на застояла много време вода. Винаги я оставям отворена, когато не я ползвам и не знам от къде идва тази миризма. Пералнята е почти на нова- няма и 2 години от както е купена. След всяко пране избърсвам хубаво уплътнението до люка- там винаги събира вода.

# 724
Здравейте, от пералнята имам ужасна миризма на гнило или по-скоро на застояла много време вода. Винаги я оставям отворена, когато не я ползвам и не знам от къде идва тази миризма. Пералнята е почти на нова- няма и 2 години от както е купена. След всяко пране избърсвам хубаво уплътнението до люка- там винаги събира вода.
В DM има препарат за почистване на перални.
Този проблем беше обсъждан в Тази тема

# 725
Получава се лоша миризма, когато се използва само течен перилен препарат.
Ако при Вас случаят е такъв с прах за бяло или с пепарат за почистване на перални, висока температура и дълга програма нещата се оправят, понякога е необходимо повече от веднъж да се пусне пералнята - празна, като ако можете намалете оборотите на центрофугата, но нека има и центрофуга.
След това от време на време с прах и на 60°, а течният перилен препарат - в дозираща чашка в барабана върху прането, а не в чекмеджето. Успех, дано се справите бързо с проблема Simple Smile

# 726
Моля ви да ми припомните хитринка за изпиране на петна от пот по дрехи Blush
Имам спомен, че съм чела за препарат за баня ли, за котлен камък ли, с който се пръскаха дрехите....

Препарат за варовик, но да не съсипе дрехата, пробвай го първо. После търкам със сапун за лекета, на ДМ. Двете заедно оправят захабени мишници и яки.

# 727
Благодаря!  bouquet

# 728
Момичета помагайте..... ooooh! Накой има ли опит в прането на килими с АМОНЯК ????, или с каквото и да е друго.....
Никаква възможност за външно пране нямам; а е необходимо да се обновят, че само с прахосмукачката - не става добре.
Благодаря предварително за помоща

# 729
Ползвала съм  спрей W5-изчистваш с прахосмукачка,напръсква се,разтърква се с четка,изчаква се и се минава с прахосмукачката пак.

# 730
Аз ползвам този Медикс
Разрежда се с вода, търка се с четка и се обира пяната с кърпа. Бавно става, но доста ефикасно като за пране на място.

# 731
Ползвала съм  спрей W5-изчистваш с прахосмукачка,напръсква се,разтърква се с четка,изчаква се и се минава с прахосмукачката пак.

Благодаря за отговора. Ползвала съм, но при мен не става (алергична съм към тази прах)

Аз ползвам този Медикс
Разрежда се с вода, търка се с четка и се обира пяната с кърпа. Бавно става, но доста ефикасно като за пране на място.

Благодаря, дано го намеря при нас??

# 732
  • София
Sem, с домакински амоняк чистя петната по килима. Чисти перфектно. Но цял килим не съм прала.

# 733
  • Пловдив
Здравейте, надявам се да ми помогнете да намеря решение на проблема Simple Smile. От известно време дамските чантите, които продават циповете им са поставени така, че да се носят на лявата ръка, но тъй като на мен ми е крайно не удобно продължавам да си ги нося на дясната. Но тук идва проблема ципа в този случай се пада на обратно и за да мога да отворя чантата трябва да я сваля и въобще става една разправия. Затова искам да ви питам дали има някакъв уред, който да успява да разшири машинката на ципа, за да мога да я обърна, защото да нося всяка чанта да я порят и обръщат ципа не е вариант.

# 734
Ами на мен един обущар ми направи нещо подобно. Беше ми се изкарала машинката на ципа на  една чанта и той ми го сложи- наобратно. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт