Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Информация за СЕД АДВЕНЧЪРС?

  • 6 657
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 550
Здравейте, наскоро попаднах на следната фирма https://www.facebook.com/cedadventures и се чудех дали някой е пътувал с тях и дали има впечатления. Не изглеждат като стандартните туристически агенции, програмите им ми се струват доста интересни, но не намирам много информация в интернет за тях и се надявам някой тук да помогне Wink

Хубава седмица на всички!

# 1
  • Мнения: 90
Дълго мислих дали да дам обратна връзка за СЕД или не, но мисля, че ще е полезно на хората да знаят преди да се излъжат по това колко бързо свършват местата за екскурзиите им.

Да започнем с транспорта. Винаги се виси едни 6 часа на някое летище за прекачване. Това изнервя доста, т.к. ти губи и от времето за екскурзия и от почивните дни. Често се ползват българските авиолинии, което ти ограничава багажа с 10 кг, което пък ако си отишъл на далечна дестинация и искаш да си накупиш сувенирчета е доста изнервящо, т.к. постоянно трябва да го мислиш дали ще мине бутилката ром на граница, дали няма да те накарат да си хвърляш от багажа или да доплащаш свръх багаж. Неприятно и недомислено е.

Във всяка една екскурзия винаги има един или два дена, които са опропастени с пътуване с автобус, в който климатикът може би е за украса. Т.е. от 15 обявени дни си махнете 2 за спане по летищата и още два загубени в път . Като се погледне на картите тези дни с автобус биха могли лесно да се избегнат, но те така си искат.

Водачите на група нямат нищо общо с професионализъм. Всеки си има своя идея какво значи да си водач на група и никоя от тях не е наясно какво трябва да прави. Може да са били в страните, в които водят групи, може да ги знаят маршрутите, но елементарни екскурзоводски умения нямат. Ни един път не казаха програмата за другия ден, ни един път не насрочиха с хотела събуждане, ни един път не разказаха какво ще се гледа, за какво е интересно, защо е  важно. Който се интересува - да си прочете вкъщи или да разчита на това, което разкажат местните екскурзоводи и водачът едвам преведе на български, и останалото време да си блее през прозореца или да си прочете сам вкъщи какво гледа или какво е видял.

Най-лошо впечатление ми направи, че на всяка екскурзия се обсъждат други туристи. Това е любимо занимание на екскурзоводите - да одумват туристите си. Доста грозно е като се погледне отстрани, освен ако някой не отива на екскурзия с тях, за да си запълни живота с клюки и интриги.

Във всяка група, с която съм била с тях, винаги има един турист, който е с много големи претенции и постоянно иска нещо да се прави по техния начин. Про принцип това се случва с всички групи навсякъде. Има такива туристи, които отиват, за да се важничат и да изискват да се държат с тяк като с най-важните особи на света. Ами, виждала съм много екскурзоводи, които доста умело ги вкарват в рамка такива туристи. На СЕД екскурзоводите не - те карат цялата група да се съобразява с прищявките и мърморенето на такива туристи, и после не следващата екскурзия ги одумват колкото си знаят, но това, че са съсипали почивката на 12 души с това, че не могат да се справят с капризни туристи и не тежат на мястото си, все тая. Те, нали туристите са глупави - пак ще се запишат, за да търпят друг от фирмата да не може да се справи с такива екскурзианти.

Освен това - не са чак толкова евтини екскурзиите им. Да, програмата наистина е хубава, но изпълнението - нямам думи. На една от дестинациите, които те предлагат отидох с друга фирма и просто останах очарована от организираността, от екскурзоводното обслужване и от хората.

# 2
  • Мнения: 556
Много полезна информация, не е като да се хвърли кал и да се чудят читателите колко е миродавно мнението. Добре сте описала всеки детайл и точно от какво сте разочарована, така се прави - благодаря!
На една от дестинациите, които те предлагат отидох с друга фирма и просто останах очарована от организираността, от екскурзоводното обслужване и от хората.
Бихте ли споделила от коя агенция сте останала доволна, моля.

Общи условия

Активация на акаунт