В момента чета... 35

• 49 231
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
"Аз преди теб" ми е в списъка, но не знам дали да я чета, защото не харесах "Момичето, което бях".
Много неприятно, че се отказвате да четете книгата след онзи пост. Момичето не каза точно как свършва, само каза какъв вид е краят, а както знаем за един читател един край е добър, за друг е лош.
На мен не ми пречи, честно казано, и понякога се изкушавам да видя края на книгата - последно така направих с "Трима другари" на Ремарк, защото човекът, който ми я препоръча ми каза, че еди коя си глава направо те хваща за гърлото. Не се сдържах и я прочетох. Но аз съм си любопитна и нетърпелива.

# 481
  • Варна
"Ще бъдеш ли тук" на Мюсо - хареса ми!
напълно в негов стил, динамична, с много обрати, ...

... да започна ли и аз Аленото цвете ...  newsm78

# 482
  • София
zigizagi, съгласи се, че има разлика между това ти сама и по собствено желание да отгърнеш финала на книгата и някой да ти го навре в очите.
Някога нямаше опция за скрит текст и потребителите в темите за филми и книги си правеха труда да пишат с бели букви. Сега и удобства имаме, но...

Почвайте "Аленото цвете и бялото" докато някой не го е разказал  Mr. Green.

# 483
  • на последния етаж
От къде да го намеря това "Аленото цвете..."?  Rolling Eyes Четец нямам.

# 484
  • София
Лита, ето го http://chitanka.info/book/5947-alenoto-tsvete-i-bjaloto. Казваш, че нямаш четец, но пък можеш да ползваш таблет, компютър или телефон.

# 485
"Аз преди теб" ми е в списъка, но не знам дали да я чета, защото не харесах "Момичето, което бях".
На мен пък "Момичето, което бях" ми хареса дори повече от "Аз преди теб".

Аз съм още с "Възвишение", много ми е хубавко и нарочно си я чета бавничко..
"Аленото цвете и бялото" и аз съм я харесала за четене отдавна..

# 486

Почвайте "Аленото цвете и бялото" докато някой не го е разказал  Mr. Green.

А, много те моля, да си имаме уважението! Аз сега ще разказвам "Немезида" и "Пентаграма"  Mr. Green
Не се предреждай  Joy

# 487
Точно "Аз преди теб" е книгата, която ще чета след приключване на "Селцето" и се радвам, че не прочетох края й  Peace

Всеки си вади поуки от грешките, а и другите се учим от чуждите, така че нека не се нападаме, неприятна ситуация наистина. Нормално да искаме да коментираме детайлно някоя прочетена книга, аз също съм го правила но в спойлер и с предупреждение (даже и в червено, съвсем да е отчетливо) преди спойлера да не се чете от непрочелите въпросната книга и до сега не съм имала проблем да си я обсъдя по този начин с други. Вече всеки отваря на собствена отговорност и чете. Просто нека го правим така, случва се понякога да сме много несъобразителни. Разбирам и реакциите на отсрещната страна, при положение, че има толкова добри отзиви за тази книга и есенцията й явно е в края.  всеки би се ядосал, но нека поне епитетите бъдат спестени, не е нужно, сигурна съм, че и без тях на ai_vi й е станало тъпо от това, което е написала, а и със сигурност не е било нарочно.

# 488
  • Belgium
Magrat*, щом толкова ти е харесало "Цветето", виж и "Под кожата" на същия автор  Laughing

zigizagi, "Момичето, което бях" е по-слаба от "Аз преди теб". Просто тематиката и е такава, а и многократно дъвкана в други романи. Не се отказвай от "Аз преди теб"

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 13:59 от Лу

# 489
  • Кърджали
Аз понапредвам с " Хартиеното момиче", но тия дни  чета доста по - рядко, иначе досега да съм я довършила.
"Момичето, което бях" си ми стои в списъка за все някога. Може би, заради коментарите, че е по - слаба от "Аз преди теб". Само един път я отворих, почетох малко, но не ме увлече.

# 490
"Момичто което бях" и на мен ми хареса повече от "Аз преди теб". Може да я зачетете докато забравите фаталната грешка на момичето, което издаде финала.

# 491
И аз много се ядосах на разкритията за "Аз, преди теб", сега ще трябва да замине за подарък, много се вбесих. Най-мразя някои да ми разказва книга или филм, които не съм гледала/чела, камо ли да ми каже края. Съжалявам, че се връщам към това, но съм много "развълнувана" от разкритията, защо ли влязох снощи да прочета мненията в темата. Confused Не че заглавието не те навежда на такива мисли, още повече, че казахте, че прилича на "вината в нашите звезди", но все пак.

да чета ли сега "Вината в нашите звезди", като съм чела "Аз преди теб" и знам как свършва  Laughing

# 492
  • Кърджали
Чела съм книги, за които съм знаела как свършват. И пак ми е било интересно. Един вид как ще се стигне до тоя край.
Иначе за " Аз преди теб" / май предварително знаех как ще свърши, или поне го предполагах по коментарите/до последно се надявах, че аз съм попаднала на някое дефектно копие, дето ще свърши по - щастливо и оптимистично. В крайна сметка, като се замислих,у това си беше единственият логичен и оптимистичен вариант.
Аз да си изплача болката, макар че няма нищо общо с темата. Наложи се да върна таблета до фабричното му състояние, и сега си изгубих програмата, която използвах за четене. Така удобна си ми беше, но не мога да я открия отново. И линк съм пращала на приятелка, но като го отваря сега, не излиза нищо. Свалих си друга програма, уж я хвалят като удобна и приятна, но на мен ми е толкова крива.... Може би и заради това не ми се чете тия дни...

# 493
И аз от Читанка я свалих. meggle, да те предупредя, че в началото върви доста тежко. Едни 10-15 страници има за преодоляване преди да стане интересна  Peace
А 10-15 нищо не е, при такъв обем, аз 100 съм преодолявала  Laughing Благодаря за инфото Hug

Аз преодолях 120 стр., но я оставих да отлежи. Напододява ми Дикенс и по стил и по обем. Усетих, че точно в този момент не ми се чете такава книга.

# 494
Мисля, че е време да спрем с коментарите за "Аз преди теб", защото дори и тези, които не бяха прочели снощния пост на ai vi, вече са наясно от някои последвали коментари какво се случва на финала.

Общи условия

Активация на акаунт