Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 757
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • Ботевград
Добре дошли на всички нови майчета  bouquet
При мен  едно и също и затова само следя и се радвам,че темата се пълни с пълни обороти  Laughing

# 481
Здравейте момичета  Hug Гледате ли "На кафе" интересно е  Flutter Аз не пиша често вече, но от този дуфастон направо съм като с постоянен махмурлук  hahaha С това отлепване ме е страх и мисля да си взема болничен, но май ще изчакам до 12 седмица, но ако се почувствам зле може и да размисля Naughty
Скрит текст:
То всъщност не знам от коя седмица мога да си взема болничен и малко ми е каша в главата, защото казах на шефката ми, на която първите и думи бяха "ауууу веднага аборт...". Имала впредвид, че съм приемала хапчета разни и щял да му се увреди мозъка, ама ме обиди и сега не знам как ще я карам  Crossing Arms Ноо всичко ще отмине, успех на всички   bouquet

това с шефката и нейното отношение малко ме притесни. Препоръчвам да погледнеш в КТ какви са изискванията - мисля, че даваш писмено съобщение че си бременна, за да не вземат да те съкратят. Ако си бременна ДО третия месец, имат право да те съкратят, освен ако не си уведомила писмено

мисля че това беше но на 100% не мога да гарантирам ..

# 482
С дъщеря ми, преди 11 години, в Майчин Дом видяха точката във 2 г.с. и по думите на докторката всичко е ок и да не се притеснявам. И така и беше.
Сега не могат да кажат нищо, при положение колко е напреднала медицината и каква апаратура има...

И нали се сещате, че изчетох целия нет и имаше не малко мнения, в които пише как в 5 г.с. се е видял плод и се е чула сърдечна дейност. Това направо ме втрещи.
Ужасно се притесних и се надявам утре всичко да е ок и да е пораснало поне малко. Praynig Praynig Praynig

# 483
Момичета, пак се включвам с въпросче.
В петък пътуваме до Германия на гости на приятели с малко дете, което днес са го ваксинирали за Варицела и лекарката е казала да не е в контакт с бременни 10 дни. Аз съм я карала като малка, но все пак...обадих се на моята лекарка , според нея няма проблем, но не съм много сигурна, вие ккаво мислите?

# 484
Only God can...  ако ехографът не е от най-модерните е нормално в този период да не се вижда.
С моята минала бременност в 2 последователни дена с различни ехографи:

ден първи - стар ехограф - виждаш черна точка замъглена (последен ден на 3-ти месец)
ден втори - модерен ехограф - видяхме ръце, крака и пол (първи ден на 4-ти месец)

аз мисля че за нас (тъй като и моята дата е наблизо до твоята) към края на м.януари / началото на м,февруари ще се види със сигурност. Преди това - зависи от ехографа

не се тревожи излишно, всичко ще бъде наред!

# 485
Здравейте Simple Smile Освен и аз да се запиша към вас с термин 19.09. На 28 съм от София, първа бременност. Вчера бях на гинеколог и видяхме плодното сакче, което ми казаха, че е с нормални за закъснението ми размери. Вика ме след 2 седмици за сърчице. Аз вече си взех направление от личната, но предстои да си избера кой да ме следи, защото където ходя сега не работят по здравна каса, а и ми казаха преди 8-9 г.с. да не бързам да се записвам, че било прекалено рано.
Още съм доста объркана, но се надявам скоро да се ориентирам Simple Smile

# 486
  • Варна
Добре дошли на новите бременелки!

А някой знае ли как се качват снимки тук?....скоро като се поопознаем се надявам да си направим фейсбук група,че там е доста по лесно качването и коментирането на даден въпрос  Wink

Много съм "ЗА".  Mr. Green

Тези седмици много бавно се нижат, струват ми се като години!

Така както се нижат, ей сега ще се изнижат и ще сме родили.  Heart Eyes

Only God can..., може да си с късна овулация и затова да не се е видяло толкова рано плодно сакче. Не се хващай на думи как в 5г.с. се е видяло плод и сърдечна дейност, няма как да стане.
Моят термин е за 23.09, последен цикъл на 17-ти, а точица е станала в периода 25-27.12. Вчера се видя сакчето с вагинален ехограф.

Записване на ЖК по спомени, най-рано в 9г.с., по-рано няма и смисъл.

За работещите, застраховайте се с писменно уведомяване на работодателя, изходящ номер на уведомлението. Така сте защитени от евентуално съкращение.

# 487
Мерси за успокоението, момичета. Hug
Аз и снимка си имам от предния преглед, уж за под 5 г.с. размерите му са 0,573 см и си се вижда не точка, ми зрънце даже.
Сещам се и друго да питам, миналата година при регулярен преглед, друга гинеколожка се усъмни, че имам полип в лигавицата на матката. Така и не отидох после, за да се потвърди или отхвърли окончателно. Embarassed Та ако го има, каква беля би могъл да направи? newsm78

# 488
  • София
Здравейте бъдещи мами!

Искам да ви поздравя с прекрасната тема и да ви пожелая само леки раждания около термин и прекрасни пухкави бебчета. Аз съм септемврийска мама от 2012г. и моят палавник вече е пораснало ясленче. За мен нашата тема беше много полезна и в нея открих страхотни нови познанства - пожелавам ви същото.
Успех по дългият път към майчинството и да запълните всички теми само с приятни емоции. smile3525 stork-boy stork-girl

# 489
 Според мен ако имаш полип би трябвало да изсъхне по време на бремеността.Така съм чувала.

# 490
Момичета, добре дошли!  Hug
И при мен, като при Сиси нищо интересно. Определено при всеки е различно,ние чухме сърчицето на 6г.с.2 дни.  На всички,които не са чули още - съвсем скоро ще чуете Heart Eyes
Една момиче беше питало за дуфастон и подобни хормони - според мен е добре да е съгласувано с лекар.  Hug

Хубав ден, момичета!

За полип не знам,но имах киста,която изсъхна от липсата на цикъл заради бременността.  Peace

# 491
Майка ми имаше 3 полипа и като влезе в критическата изсъхнаха

# 492
Днес ходих на лекар, защото вчера на нощната хич не ми беше добре - имах леки болки, лошо ми беше и ми "тежеше" долу, където е матката.
Лекарката ме прегледа с коремен ехограф и ми каза, че съм в 4 г.с и 6 дни, а последния ми цикъл е на 11.12 и аз смятам, че съм в 5г.с и 6 дни по всички календари... Бях доста притеснена и забравих да я попитам защо така се получава разминаване 1 седмица... Сега чета, че можело да се получи от късна ову и че ехо и другите календари вадят различни г.с понякога.
Каза ми, че имам точица с размери 4,7 и да отида след 3 седмици пак, а на ЖК чак в 12г.с . Cry
Аз до тогава не мога да издържа на работа, надявах се на по - ранен болничен, но не знам.

Много малка ми се струва точицата и се тревожа. Confused

Добре дошли на всички нови момичета!  bouquet  bouquet  bouquet

# 493
И аз се престраших да пиша.
На 27 години съм от София. Това ми е втора бременност, първата приключи с мисед в 8г.с. надявам се тази да я изкарам до края.
Бяхме вече два пъти на лекар. Видяхме ембрион и сърчице в 5,6 г.с.
По ехографа термина трябва да ми е на 13.09.
Относно настинките и грипа, тъй като на прегледа бях малко настинала моят лекар ми предписа Енгистол (хомеопатично при грип и простуда) и Цетебе (витамин С с бавно освобождаване).

# 494
Сисинка,не се притеснявай!  И моята точица като я видяхме първия път лекарят беше притеснен,че е много малка. А при теб притеснението е от твоя страна,не от лекаря, така че - успокой се  Hug  Ето, при мен на втория преглед всичко си е нормално.  Hug ( Бтв, с теб сме писали в темата за 90ДД преди време Simple Smile )
Цвете, добре дошла!  Hug
Румка,извинявай,не съм те разбрала!   Hug Аз го почнах от 6г.с.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 15:48 от L0v3d

Общи условия

Активация на акаунт