Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 755
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
аз питах за дуфастона от коя седмица се почваше при установени хормонални проблеми.
При предните ми бременности винаги ми изписваха и все съм лежала за задържане. И затова мисля, че и сега няма да забравят да ми изпишат.
По-скоро не съм сигурна от коя седмица се почваше?

Моята лична лекарка е в отпуск до края на месеца и няма да мога да взема направление така или иначе до тогава. Затова реших да се консултирам с вас, момичета.

Ако се почва от 4-5-6та седмица, да отида на частно да ме видят, а после с направлението да се регистрирам в ЖК.
Другият ми вариант е да изчакам до края на месеца и някъде към първата седмица на февруари да отида за консултация и записване в ЖК.

bouquet

# 496
Според лекарката всичко е наред и няма за какво да се притеснявам, ама съм си шашната..
Аз вече си мислех, че скоро ембрионче ще видим, пък то само точка. Може и да е затова, защото ову-то ми  беше към 27ми, а и цикъла ми не е на 28дни, а на 30-31.
Дано всичко е наред.  Praynig

L0v3d Аз свалих 8кг и пак си ги върнах, пуста лакомия.  Sad

# 497
И аз се престраших да пиша.
На 27 години съм от София. Това ми е втора бременност, първата приключи с мисед в 8г.с. надявам се тази да я изкарам до края.
И aз имaм мисед 2009тa годинa в 11тa седмицa. След товa вторaтa ми бременност протече нaпълно нормaлно, без усложнения. Е, лежaх почти двa месецa в болницa, но порaди причини несвързaни с бременносттa и бебето. При мен вероятнaтa причинa зa миседa е открито след него Хaшимото. Изследвaлa ли си хормони нa щитовиднaтa жлезa? Пожелaвaм ти лекa бременност до термин!
С преднaтa бременност видяхме плоден сaк нa 5с4дни, a сърчице чухме седмицa след товa нa 6с4дни.
Зa болничните в нaчaлнa бременност много момичетa влизaхa в болницa зa три денa зa дa им дaдaт болничен. Прaщaхa ги гинеколози, които те посещaвaхa нa чaстно. Пишехa оплaквaния кaто зaцaпвaне и често гaдене.

# 498
И аз се престраших да пиша.
На 27 години съм от София. Това ми е втора бременност, първата приключи с мисед в 8г.с. надявам се тази да я изкарам до края.

И aз имaм мисед 2009тa годинa в 11тa седмицa. След товa вторaтa ми бременност протече нaпълно нормaлно, без усложнения. Е, лежaх почти двa месецa в болницa, но порaди причини несвързaни с бременносттa и бебето. При мен вероятнaтa причинa зa миседa е открито след него Хaшимото. Изследвaлa ли си хормони нa щитовиднaтa жлезa? Пожелaвaм ти лекa бременност до термин!
Да направих си доста изследвания - щитовидна жлеза, генетични и имунологични. Оказа се, че имам 4G/4G мутация на PAI и сега редувам аспирин протект и инжекции фраксипарин. Предписа ми и Утрогестан вагинално. Изпрати ме с една шепа лекарства Simple Smile

Момичета да ви питам. Аз за сега ходя само и на частно и май така и ще продължа. Имам допълнителни здравни фондове, които ми покриват прегледите. Трябва ли задължително да се записвам на ЖК?

# 499
Цвете, аз също това се чудя  Thinking
Имам здравна застраховка, в която са включени бременност и раждане и смятам да ходя на частно на прегледи. До сега не ми се е налагало да я ползвам тази застраховка и не съм наясно със схемата  Laughing Ако някой има опит, да сподели  Mr. Green

# 500
Цвете, аз също това се чудя  Thinking
Имам здравна застраховка, в която са включени бременност и раждане и смятам да ходя на частно на прегледи. До сега не ми се е налагало да я ползвам тази застраховка и не съм наясно със схемата  Laughing Ако някой има опит, да сподели  Mr. Green

Аз лично до сега главно нея използвам, почти не ходя при личния лекар.
При моето здравно е първо си плащам, после пускам заявление за възстановяване на сумите и те ми ги превеждат по банков път.
Сега си гледам какво покрива: "Наблюдение на бременна и родилка  в АГ кабинет, включващо всички прегледи и изследвания назначени от лекар-специалист по време на бременността, вкл. 3D фетална морфология"
Та за това не виждам смисъл да се записвам при друг, освен ако не е задължително. Единствено чета, че на ЖК ти правят картон, мерят те и теглят всеки месец, което моят незнам дали ще прави. Също незнам, дали той може да издава болнични при необходимост?

# 501
Аз отидох на преглед на 6 и се видя сакчето..На  19 вече чухме и сърчицето иначе съм 7г.с и 5 дни по последен цикъл,които бе на 27.11  Peace
А за ММ .. Не мисля,че е проблем да присъстват на прегледите  bowuu
Аз имам едно  запитване..След като сми примерно 7.с и 4 дни значи сме в 8..нали така..Имаме 7 навършени и сме в 8-мата  newsm78 По моите  спомени е така  Embarassed

Хм, Мама, ти не беше ли с термин 9-ти септември? Да не би да си объркала термина, след като последната ти менструация е била края на ноември. Според мен трябва да ти е по- в началото на месеца- 2-ри, 3-ти някъде.

# 502
Като ви приемат в родилното ще ви искат да носите един куп изследвания които са ви правили през бременноста + обменна карта от ЖК ..та според мен май е задължително записването. Мен ме следеше доктора при който се бях записала на ЖК, платих си за пакет за проследяване (420лв.) на два пъти, 210лв. в началото и към края още 210, викаше ме на преглед през 2 седмици,пускаше абсолютно всички необходими изследвания и т.н.Сега пак се следя при него и живот и здраве като наближи раждането съм решила да платя за избор на екип и да родя при него.
Момичета не се втелясвайте толкова с тези календари и седмици.Повечето не знаете кога ви е била овулацията и се шашкате излишно. Първо...важен е апарата, второ...важно е доктора дали вижда каквото трябва, и трето...трябва време да се развие, за да видите каквото се надявате. В 4г.с при много вглеждане и късмет може да се види точка, в 5г.с плодно сакче...и чак след 6г.с сърчице...но пак всичко си е индивидуално. (при мен и двата пъти се видя сърчице в 6г.с и 4дни)
Един съвет...наслаждавайте се на всеки един ден от тези първи седмици, колкото и да не ви се вярва много бързо ще отминат и с носталгия ще си ги спомняте и ще ви липсват. Знам,че търпението на повечето от вас е изчерпано и броите дните и часовете до следващия преглед,но...опитайте се да се радвате и на дадената ситуация и на трепетите които изпитвате от неизвестното. Помня как с първата бременност чаках резултата от кръвния тест и треперех като куче от страх...и как след 3-я преглед като каза док.че имаме сърчице ревах в колата като магаре от щастие. Е..сега не е така, на моменти даже забравям,че съм бременна...пак се радвам естествено,но поне не се вторачвам във всичко и кротко си чакам прегледа.  Crazy

# 503
paulina7  Hug Hug

Моля да ми смените термина на 1-ва страничка от 17 на 24 септември.
   bouquet

# 504
  • Ботевград
По последен цикъл ми е 3.09,Но по ехограф ми е 09.09 Peace

# 505
  • София
Разбира се, че не е задължителна ЖК! Ако не се запишете по здравната каса или платен пакет, си правите и пазите изискуемите изследвания, които лекарят назначава и ги представяте при раждането. Моят пакет (допълнително здравно осигуряване) покри и част от раждането като стойност. Сега ми казаха, че мога да си платя пакет или на свободни прегледи да си следя бременността и тъй като съм здравно осигурена, това не се отразява на цената на раждането ( в болницата има разлика в цената за раждане на здравноосугурени и такива, които не са здравноосигурени).
Дуфастон предишният път пиех от 7г.с. (след провървяванр и за задържане, изписано от лекар).

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 20:43 от mishoto

# 506
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами! Нова съм в сайта, защото на 16.01.2015г, разбрах че ще ще ставам майка. В петък имам запазен час при гинеколога! Ако всичко е наред, очаквам бебчо през септември.  Simple Smile)))

# 507
За майките, които ги интересува, намерих отговор на въпроса си от днес:

чл.157, ал.2 : Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл.177.

Така че момичета, знайте си правата!
Хубава вечер от мен Hug

# 508
По темата за допълнителното осигуряване, имам още един въпрос.
Копирам това, което пише в пакета "Здравни услуги, оказвани на бременни":
Секция "Проследяване на бременност"
- медицински прегледи
- медицински изследвания
- наблюдение с ехограф (2D, 3D и 4D)
- БХС и пренатална диагностика
Подлимит - 300 лв.

Секция Раждане
- хоспитализиране в родилно отделение
- избор на екип
- медикаменти
- цезарово сечение
Подлимит - 500 лв.

Цялостно застраховката ми е с максимален лимит 25 000 лв.
Та питането ми е, подлимитите ли са стойността, която застрахователят ще ми възстанови?

# 509
Добро утро момичета. Аз само финално да споделя-на мен ми дойде преди два дни, така че сега се чистя нормално, без проблем. Ходих на двама лекари хубаво да огледат ситуацията долу и казаха, че всичко е перфектно за в бъдеще. Оказа се наистина биохимична бременност, която обикновено заминава с цикъла и не се разбира-просто на мен ми закъсня повечко и се почнаха едни изследвани, прегледи, четене...главоболия. Важното е, че сега всичко си чистя-то си беше миниатюрна точица, така че всичко ще е ок. Продължаваме с опитите и се надявам, че скоро пак ще се включа в подобна тема, но за друг месец Simple Smile))
На вас пожелавам леки 9 месеца. И съвет от мен-не четете прекалено много от интернет, за да не се натоварвате излишно Simple Smile))
Успех Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт