Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси пак за режима при хранене с адаптирано мляко

 • 8 673
 • 9
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 548
Здравейте, мили мами!
Моята Ива стана на 2 месеца и 3 седмици и вече е почти само на адаптирано мляко. Лошото е, че до сега бяхме на кърмене на поискване плюс дохранване и режимът ни беше плаващ. Но кърмата ми съвсем намаля и май трябва да установя постоянен режим на хранене.
Та въпросът ми е следният: когато през деня бебка преспи часа за хранене и интервалът стане по-голям, примерно 4 часа, това измества ли ми следващото хранене? Ако го измества, как да установя постоянен час за къпане и лягане?
Вчера, например, се хранихме в 6,00; 9,00;12,30;16,00;19,00;22,30. Така стана късно и пропуснахме банята, за да не се разсъни. Днес реших да дам по-начесто последните хранения - в 16,00; 18,30; 21,00 - за да си се изкъпем навреме в 20,30 и след това като яде да си заспи веднага. Дали постъпвам правилно? Да не претоваря стомахчето? Тя в 18,30 вярно, че не изяде цялото количество млекце, а с 30 г по-малко, но знам ли? Дали пък така няма да остане недохранена общо за деня?
Такива ми ти въпросчета. Моля ви, помагайте!

# 1
 • Мнения: 4 406
нека си яде през 3 часа. ако проспи хранене- даваш шишето и броиш отначало 3 часа.
имай предвид ,че и бебчето може да реши какъв да е режима

# 2
 • София
 • Мнения: 6 999
Ние сме на изкуствено мляко почти от самото начало и я оставих тя да си направи режим. Хапва през 3-4 часа. Винаги се къпем около 7 и 30, така че в 8 да е в леглото нахранена. Ако последно е яла в 6, което се случва понякога й давам пак да хапне преди лягане, нищо че няма 3 часа - тя яде по-малко тогава и заспива. Мисълта ми е, че е е добре да има нещо твърдо установено в режима - и за теб ще е по-лесно. Аз знам, а и всички останали, включително бебка /на почти 5 месеца е/, че в 8 вече трябва да спи. Така и тя е по-спокойна.

# 3
Мисля, че постапваш правилно. Детето само ще си установи режима. По принцип се хранят на 3 часа, то само ще почне да се събужда. Пак ако станат 4 или пропуснете едно къпане, не е толкова страшно.

# 4
 • Мнения: 278
Цитат на: Isa
Ние сме на изкуствено мляко почти от самото начало и я оставих тя да си направи режим. Хапва през 3-4 часа. Винаги се къпем около 7 и 30, така че в 8 да е в леглото нахранена. Ако последно е яла в 6, което се случва понякога й давам пак да хапне преди лягане, нищо че няма 3 часа - тя яде по-малко тогава и заспива. Мисълта ми е, че е е добре да има нещо твърдо установено в режима - и за теб ще е по-лесно. Аз знам, а и всички останали, включително бебка /на почти 5 месеца е/, че в 8 вече трябва да спи. Така и тя е по-спокойна.


И ние сме така! Той е на 4 месеца и ако нещо си размести режима/никога не го будя да яде/, като го изкъпем пак давам мляко, защото човека си знае и не иска да заспи Laughing  Като не е гладен изяжда много малко, но си иска шишето!

# 5
 • Мнения: 7 831
Здравей,
Ще ти кажа как аз помогнах на децата си да си направят режим удобен и за двете страни  Grinning . Някъде към 2, 3 месец когато бебетата вече не спят толкова много и вече имат нужда и от общуване, аз започнах да определям кога да е то. Значи сутрин след храненето около 10 и след обяд след храненето в 5 престанах въобще да ги слагам в леглото за сън. Понеже все пак толкова малко дете обикновено не може да изкара 3 часа бодърстване те си подремваха по някое време в шезлонга, но не съм ги оставяла за повече от час. По този начин вечер къпането винаги беше около 8 часа, с отклонение от около да кажем 20 минути. После хранене и сън. Когато сме напреднали във времето просто ги къпех и оправях на бързо и пак влизахме в график  Grinning .
По този начин никога не съм имала проблем с дете, което не иска да си ляга защото иска да си поиграе с мама, мрънка и го вдигаш от леглото и т.н., а и за около месец режима става общо взето твърд. Колкото по-големи ставаха толкова повече се увеличаваше времето на будуване и игра, но пак в тези часове (определени от мен). Докато в един момент към годината сутрин имаше само едно предремване от около половин час и стабилен следобеден сън от 2 до 3 часа.
Иначе мисля, че постъпваш правилно може да му дадеш и на 2 и половина часа да яде, ако не е гладно то няма да изяде всичко, а и да пропуснеш някоя баня едва ли е проблем  Grinning .
Часовете разбира се са плаващи, тези за които съм писала са удобни за мен и моето семейство (кога ядем, лягаме, ставаме  Grinning ).

# 6
 • Мнения: 712
Нашият режим е смесица от всичко, което прочетох дотук.

В началото гледах да спазвам режима, установен в болницата (07.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00, 22.00), но малко го измених и така последното хранене идваше около 23.00 часа (при 6 хранения).  После взе да ми става все по-трудно да стоя до толкова до късно и започнах да измествам с половин час по-рано всяко хранене. После Бобо сам се отказа от последното - или се събуждаше към 24 часа, или изяждаше по 30-60 грама. Тогава минах на хранене 5 пъти на ден (3 1/2 месеца), макар лекарката да настояваше за 6. До 4 1/2 месеца къпането беше около 19 часа, а последното хранене - в 22.30.
След това започнах постепенно да измествам часа пак с 30 мин. по-рано. На 5 месеца рязко минах на последно хранене и къпане в 20.30 - 21.00 часа. Малко мрънка 2-3 дни, защото му се спеше около 19.00 часар но после свикна и сега всичко е наред.

# 7
 • Мнения: X
Уффф, ние пък още сме на 7 хранения - 05; 08; 11; 14; 17; 20; 23; Трябва обаче да махна последното хранене, но ми се вижда много дълго времето от 20:00 до 05:00. Дали не е рано още да минем на 6 хранения?

# 8
 • Magrathea
 • Мнения: 2 771
И ние сме горе-долу на същия режим като останалите. Първо хранене 7-8 часа сутринта, последното след къпане в 20 вечерта. В зависимост от това, кога се е събудила точно сутринта /защото понякога става в 6.30, а друг път в 9/ нагласям на колко часа да яде, дали да е на 3, 3 1/2 или да има поне една 4 часова пауза през деня, за да може да е гладничка към 20 вечерта. При нас този режим действа безотказно. Най-важното според мен , както и останалите са казали-да има точен час за вечерното хранене и бебока много лесно се адаптира към него.
Забравих да каза, че ние от самото начало сме на формула и Нели сама си определи режима като още от 40-тия ден спеше по 6-7 часа вечер, а до края на 2-рия месец си спеше спокойно от 9 до 6 сутринта. Сама поостепенно си направи режима с последно хранене 8 и първо около 7-8 сутринта. Мисля, че е много важно и на детето да му е комфортно, а не да бъде принуждавано насила на някакъв режим  Wink

# 9
 • Мнения: 4 834
Йоан сам си направи режима.Сега яде 4 пъти на ден(по 170 мл. Милумил) като първото ядене е сутрин в 7.00-7.30 следващото в 11.30-12.00 ,следва 16.00-16.30 и последното е в 20.30-21.00.Той сам мина от 5 хранения на ден на 4,тъй като не се събуждаше.Може би е малко за 2 месечно бебе да яде 4 пъти ,но след като не се буди по рано значи не е гладен,а той определено знае как да си поиска биберона като огладнее  Simple Smile Ние го къпим към 20.15 часа и след това си хапва и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт