Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 254
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
А чакай, той е сам, не яде много, готви три манджи и яде цяла седмица.
Силно подозирам, че не си купува плодове  Mr. Green Например.
Но за него е достатъчно.

Съмнявам се, че нещата ще са такива, когато отидем ние. Ама пък 100 паунда за един пазар за двама ми се виждат много. Не мога да коментирам, щото още не съм там и не знам.

От друга страна - на мен 20 лв. за храна на седмица ще ми стигнат, ако съм без децата, но то е щото ям малко и мога да карам на черен хляб с горчица, не ми пука. Ама без отделен бюджет за вино няма да стане  Crazy

# 256
  • някъде в орбита...
Ама без отделен бюджет за вино няма да стане  Crazy
Естествено бе, мадам - кой нормален човек живее без отделен бюджет за това Sunglasses? Моя обаче отива за мартини Mr. Green

# 257
А чакай, той е сам, не яде много, готви три манджи и яде цяла седмица.
Силно подозирам, че не си купува плодове  Mr. Green Например.
Но за него е достатъчно.

Съмнявам се, че нещата ще са такива, когато отидем ние. Ама пък 100 паунда за един пазар за двама ми се виждат много. Не мога да коментирам, щото още не съм там и не знам.

От друга страна - на мен 20 лв. за храна на седмица ще ми стигнат, ако съм без децата, но то е щото ям малко и мога да карам на черен хляб с горчица, не ми пука. Ама без отделен бюджет за вино няма да стане  Crazy

Да, зависи наистина какво се яде.
Аз държа на плодовете, зеленчуците, той на месото, кашкавал. Не купуваме глезотии никакви или боклуци, обаче.... като стигнем до касата сме ей така  #Crazy
Със сигурност, ако се ограничаваш и ядеш по-скромно, даже доста има сигурно начин и с 10 паунда... ама на нас още не ни се е налагало на фотосинтеза да живеем  newsm78

# 258
Е, това 100 паунда на седмица  Stop А пък 20  Shocked Shocked Shocked
Не смятам, че цените на хранителни стоки в Единбург и останалата част на Острова се различават драстично  Peace Всичко е въпрос на...... кой, как се разпростира и  дали иска голяма част от парите му да минават през устата и..... Mr. Green
 А все пак е добре да мислим и за фигурата си  Whistling

# 259
Точно с боклуци можеш и за 10 паунда на седмица - замразени ястия за микровълнова и консерви  Party Ако си готвиш пак може да откараш до по-нормална цена, но на 100% без пресни плодове, зеленчуци и винце /или мартини/. Вече ако се поглезиш с Бейлисче или Уиски с бадеми, може да стигнеш до 100  Mr. Green Също и ако всичко го купуваш органик. Аз почти не готвя откакто се роди бебко, та доста боклуци ядем. И като направя нещо от сорта на пиле със зеле - ми е върховно  hahaha

# 260
Блях, като се започне така се чудя да пиша или да не пиша....
С 20 съсем нормалко може да се зареди храна за една седмица за един човек, който си готви. Не няма да са органик нещата, но едно пиле на две манджи ще го яде поне 3 - 4 дена. Една чушка, 2 моркова, 2 хляба, лук, картофи, ориз, яйца по паунд - два като ги сложиш, колко да изяде един човек за седмица? Кило банани е 1 пауд. Ябълки два, да не споменавам вечните промоции.  Stop При нас положението е зле в момента, имаме седмици където редовно минавам 150 паунда, при все че гледам поне веднъж седмично да готвя. Алкохол почти не пием, купувам бутилка вино, като искам да сготвя нещо конкретно с вино, а не за пиене специално. Но, пък много даваме за джънк.  ooooh! По миналата година лятото, някои може и да си спомнят че намалиха часовете на Вал временно, и положението хич не беше розово. 3 седмици карахме строго по списък за пазаруване, като готвех всеки ден. Не само, че бяхме по-добре нахранени, ами и се вмествахме в 50 паунда на седмица тримата. Факт, нито без плодове останахме, нито без зеленчуци. Иска ми се пак да го направя, най-малкото за по-добрата диета, но умората си казва тежката дума. Вечер просто до нищо не ми е. Та това е по темата за храненто - строго по нея. Пиене, цигари и други фондове и аз съм човек са съвсем различно нещо.  Peace

# 261
Относно пазаруването, аз не обичам да купувам бокЛуци от типа валю. Еднот основно пазаруване започне седмицата ни е около 100 паунда, като не купуваме замразени храни, а основни плодове зеленчуци,  разни други неща, разбира се не пазарувам всяка седмица прах за пране и препарати... Като цяло всяко ходене до магазина,  което се случва поне два пъти в седмицата ни коства около40-50 паунда, значи груповата сто на седмица. Не ядем гърми и не ходим по ресторанти,  готвим си.

Относно причините,  защо се преместих в Ук, беше по любов,  наистина.

И защо изобщо трябва да се обясняваме на някого?! И без това всеки е различен и има различен житейски път и опит.
Ljoly,  съболезнования...

# 262
  • Лондон
Julie, умори ме от смях с едно по-предно изказване, знаеш кое, смях се на глас, и всъщност си бях помислила същото Laughing

За останалото-наистина въпросите предполагат навлизането е едно много лично пространство, което не е ничия работа, поне не на някого от форума....

# 263
Така е съгласна съм. Не смятам, че ние двамата ядем като за четирима Simple Smile)) обаче явно нещо в планирането на менюто и невъзможността за готвене на манджи оказват влияние...
Но един ден като се изместим в по-голямо жилище, където ще мога да готвя съм убедена, че ще имаме още по-хубаво меню, а и за по-разумна сума.. Черпя идеи от вас- ще изместя алкохола в друга графа, защото той не може да получава инфаркт на касата, а пък да не осъзнава, че е дал 25 паунда за уиски и примерно 10 за бира... значи като се замисля реално храната на седмица е 80 паунда.. другото е супер излишният (според мен) алкохол..  Mr. Green

Лека вечер, дами!

# 264
  • ENGLAND
Не разбира се , нямам нищо общо с Дорет  .Откъде ти хрумна . Crazy
То по същия начин сигурно и той казва, че тя си е припознала парко мястото като собствено .
Я кажи по вашите земи как е с парко местата ./Съвсем добронамерен ми е въпроса/?

Пишете еднакви неща. Пък и подобен разговор в подобен форум водих с нея.
Обществените паркоместа пред блока не се припознават, те не са ничии. Спираш, където има място.
Кои наши земи?
Нямам идея какво пише , нито пък я познавам . Peace

Markrit, приятно ми е да се запознаем, едно птиче ми донесе че някой пак се си прави гаргара с мен. На доста хора не им е приятно да им казваш истината в очите, ама аз отдавна не пиша, даже не ви и следя, не си заслужава.

Julie, може и да си ме чела, но пък с теб нямам нищо общо. А и ако ме беше чела нямаше да пишеш такива глупости за 20 паунда на седмица. Твърде много идеализирате Англия. Даже вече и не забелязвам, когато още дошли недошли и питате за бенефити.

# 265
  • ENGLAND
А, гледам агитката се заформила, гледайте си живота и не се занимавайте с мен. До догодина. Stop

# 266
О, здравей, Дорет  Grinning

Ти не ме помниш, но аз съм злопаметна и някои неща помня дълго.  Mr. Green

Ела да се сменим? Аз ще ходя в идеализирана чужбина, ти ела в идеализираната от теб България, м?

Аз пиша факти, ти пишеш неща, за които отдавна си изгубила представа. И ако нещата, които пишеш, бяха верни, не знам защо си още в тази гадна Англия.

# 267
Следващия път си прегледайте сметката в къщи на спокойствие и задраскайте всичко, което не е храна за оцеляване и ще си говорим пак. На не готвещите ще им е по-трудно да видят разликата. Половин (органик) пиле и една зелка + половин консерва домат = 5 паунда, ядем два дена тримата. Една тава мусака е 7 - 8 паунда в най-скъпия вариант. Спирам по хранителната тема. Били сме и на двата варианта и говоря от опит.

Дорет, каква истина, какви 5 лева? Изтреща пак.

Айде, някой да ми каже, че кучо ще се оправи, щото хич не изглежда добре животинката.  Confused

# 268
  • ENGLAND
Джули смяна веднага, само мъжо да научи български, ама не му се отдава. Никога не съм писала за гадна Англия или нещо подобно, голямо въобръжения, няма що.

Нана, не знам кой е изтрещял, но никога не съм си позволявала да обиждам някого така както аз съм била обиждана и то защото съм споделила мнение. Хора различни, и аз съм със собствено мнение. А ти си спомни как се появи в този форум, а и какво стана преди това в другия. И аз имам много добра памет.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 22:45 от Doret

# 269
Дорет, ако имаш нещо да ми казваш за появата ми тук или другаде моля. Нито съм се скрила, нито съм се надула. Смятам, че отдавна се знаем повечето тук, та няма нужда да си припомняме. Не си единствената с добра памет.  Wink Гледам да съм максимално обективна и в помощ, а като ми се случи нещо, не започвам да рева колко е хубаво другаде ами гледам, сядам, мисля какво трябвя да направя да си подредя живота. Преглътвам си егото и продължавам. Та, точно на мен не дей, ако обичаш.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт