Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 255
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Не разбира се , нямам нищо общо с Дорет  .Откъде ти хрумна . Crazy
То по същия начин сигурно и той казва, че тя си е припознала парко мястото като собствено .
Я кажи по вашите земи как е с парко местата ./Съвсем добронамерен ми е въпроса/?

Пишете еднакви неща. Пък и подобен разговор в подобен форум водих с нея.
Обществените паркоместа пред блока не се припознават, те не са ничии. Спираш, където има място.
Кои наши земи?
Нямам идея какво пише , нито пък я познавам . Peace
Miss Fine , пред никого не се правя нито на велика , нито на преуспяла .
И аз като теб съм си една обикновена бакаторка и не разбирам кое толкова те подразни ?Не се меся , а питам / в което също не виждам нещо  фатално/ .Все пак  и не питам за някакви чак толкова съкровенни и интимни неща . Laughing

# 241
  • Манчестър
Вероятно всеки има различни стандарти, но за мен живот на минималната заплата +бенефити си е падение, кой както иска да го разбира и да ме охулва.

А за някой къща в кансъл естейта е върха на живота в Англия.

# 242
  • UK
Аз не се чувствам особено горда с начина си на живот, но няма как всички да дойдем тук и веднага да започнем работа с хубава заплата и да живеем в огромни къщи сами. За мен това е началото, и със сигурност не е кой знае какво, но е начало и е нереално да се очаква, че ще е много по добро. Не защитавам живота на минимална заплата/бенефити, а само неоспоримия факт, че и с минимална заплата може да се живее нормално на много места в Англия, докато в България това е невъзможно. Надявам се няма нужда да обяснявам разликата. "Падение" за мен би било да се върна да живея при родителите си на техни разноски. Падение би било да крада и да мамя. Падение би било да ровя по кофите или да спя с мъже за пари. Живот с минимални средства не е падение, а най долното стъпало.

# 243
Много ясно, че е падение. Въпросът е, че докато си паднал, можеш да оцелееш - тоест да ядеш и да имаш къде да живееш.

Помощта, която ми дава българската държава за безработица, е 200 лв. Сметката за парно е толкова.
Малко е, защото съм осигурявана на минимума. Осигурявана съм на минимума, щото работодателя ми няма възможността да ме осигурява на реалната ми заплата (този лукс си го позволяват големите фирми). Властта е наясно с тези нарушения, ама не й пука. Аз не се кефя на това, че ме осигуряват на минимума, но нямам особено голям избор, а и не можем да работим всички в големи компании. Омагьосан кръг.

Не взимам детски надбавки, защото отказвам да ваксинирам децата си. Абсурдно.

Безплатният първи клас на сина ми ми излезе колкото помощта за безработица.

Лаптопът на мъжът ми струва една седма от заплатата му.
С 20 паунда пълни хладилника.
С 20 лв. нищо не пълня.

Искам да си плащам данъците и държавата да не се ебава с мен.
Не виждам и смисъл от полемика тук. Всички знаем защо се махаме. Ако ми беше добре посмъртно нямаше да се мръдна от тук.
А Маркрит търси под вола теле и не мога да разбера защо.

# 244
  • UK
Мда, интересно дали е влязла във всички други чужбински теми да им обяснява колко са зле, или само Англия й е проблем.

# 245
  • София
Много сложна тема сте захванали.
Дъщеря ми замина за UK ... по любов. Тук си беше добре от всякъде - утвърдена в работата, с редовна клиентела, участия за реклами и тв. предавания. Докато работи си завърши и висше икономическо образование. Отделно, че е осигурена с имот и помощ от мене. Нищо не и липсваше тук. Беше пътувала по света, беше видяла доста места. Явно избора на град за живеене Манчестър не се оказа успешен. Избраха го, като уж по-евтин за квартири и транспорт. Преди това младежа живееше в Лондон.
Ами поне за нея не се случват нещата - постоянно следи обяви за работа. В англ. салон дори за интервю не я викат. Изпраща портфолио, има препоръки - не я щат. В арабски салон пробва, но не желае да работи. Ами за сега гаджето си я гледа, но до кога? И тя не се чувства добре като домакиня. Иска и се да е ангажирана, да има някакво работно време и задачки, срещи с хора по работа.
И двамата в София ще бъдат по-добре, но не се връщат.
Всеки си знае, а и идеално място няма. Поне да не беше толкова ветровто и влажно в Ман.

# 246
  • някъде в орбита...
Не разбирам какъв е този комунален начин на живот ?Групово с някакви непознати 100 човека в къща ?Защо някой си го причинява , оставяте всичко в бг и отивате да живеете в комуна /така да се каже/ , но в Англия да е ?Неразбирам хора с добри професии и нещо зад гърба си , защо зачеркват всичко в бг и падат минимум едно стъпало долу но да е в Англия ?
С никого не се заяждам , а само питам и си разсъждавам върху прочетеното ?
Понеже мен ме цитира, ще ти отговоря: защото така успявахме да държим разходите поне колкото приходите, а спестяванията ни си останаха в банката за финансиране на друго. Отне ни около половин година да успеем да се оправим достатъчно, че да наемем наше си място без съквартиранти. Нямаме деца, студенстването го изкарахме със съквартиранти та не беше нова територия, и определено си струваше в нашия случай.
Относно местенето в друга държава: Няма начин да спечелиш без да рискуваш и не си налегнеш парцалките. Това са си мечти на идиоти. За това рискувахме, както и много хора в темата тук. Търсим нещо, което не намерихме в Бг. И щом сме още тук толкова време след местенето, значи сме го намерили. Защото на нас точно хич не ни е проблем да си вдигнем чуковете - достатъчно сме се борили с вятърни мелници на младини, сега търсим друго Wink

Ljoli, моите съболезнования Tired

# 247
Мда, интересно дали е влязла във всички други чужбински теми да им обяснява колко са зле, или само Англия й е проблем.
Никъде не съм писала , че сте зле .

# 248

Може като си го писала да не си имала в предвид това, но точно така звучи и за това се запалих, като гледам и другите така са го разбрали  Peace

Ave ела ти на гости да ти покажа как се черпят изпадналите  Mr. Green За мен всеки, който си изкарва прехраната по честен начин и не товари с това никого е успял за себе си. Падение е да крадеш, лъжеш, мързелуваш и очакваш да те друсат докато си жив.

Aisha еми може да и се иска да порасне и да е по далече от мама и за това да и харесва тук  Simple Smile Hug

# 249
  • някъде в орбита...
Aisha, съгласна съм с Miss Fine. Някои деца имат нуждата да се оправят сами, и е по-добре да им дадеш свободата да опитат. Евала на хлапето ти, че го прави Peace

# 250
Все пак  и не питам за някакви чак толкова съкровенни и интимни неща . Laughing

Напротив. Питаш.
Всеки си има своята лична история и причини за един или друг избор.
Какво точно се крие зад моето 'Не ми харесваше в България' аз не мога да ти обясня без да си разкажа житието в детайли и да си разголя душата си. А не искам.

# 251
  То на мен преди да дойда тука мн си ми харесваше в БГ. И сега да се наложи да си ида и сега ще си наложа да ми хареса. Но и тук ми харесва в момента, млади хора сме, не сме вързани, човек е хубаво да попътува и да види свят. Като не му изнася, ще се премести пак.

# 252
Вероятно всеки има различни стандарти, но за мен живот на минималната заплата +бенефити си е падение, кой както иска да го разбира и да ме охулва.

А за някой къща в кансъл естейта е върха на живота в Англия.

Къде видя падение при положение ,че момичето се е махнало от собствения си дом ,сам самичко се бори и не тежи на родителите си,а опитва и мечтае?!Ако толкова държиш да употребяваш тази дума-да в живота има и падения и възходи,на всеки се случва  Peace

# 253
  • Манчестър

Може като си го писала да не си имала в предвид това, но точно така звучи и за това се запалих, като гледам и другите така са го разбрали  Peace

Ave ела ти на гости да ти покажа как се черпят изпадналите  Mr. Green За мен всеки, който си изкарва прехраната по честен начин и не товари с това никого е успял за себе си. Падение е да крадеш, лъжеш, мързелуваш и очакваш да те друсат докато си жив.

Aisha еми може да и се иска да порасне и да е по далече от мама и за това да и харесва тук  Simple Smile Hug

Ще дойде бе..що да не дойда....откога имам в списъка посещение в Честър...Simple SmileSimple Smileне си казала.

# 254

С 20 паунда пълни хладилника.

Shocked Shocked Shocked

Една приятелка ми разправяше (те са в Единбург) как за седмицата купували всичко... и едно пазаруване им било 50 паунда.....  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Още се опитвам да разбера как го правят? И от други хора съм го чувала.. и се чудя какво меню имат, какви магии правят- 2-ма души- 1 седмица- 50 паунда...
Ние сме двама... 100 паунда оставихме последно и то не къде да е, а в АСДА... дори не сме купували скъпи неща... как става...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт