В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 769
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
сухари аз първоначално взех на пападополус, но след това открих на икибебе, турски, имат и бисквитки /тях не съм пробвала/, много ми допаднаха тези бебешки сухарчета, много крехки са и са с витамини Simple Smile

# 481
А какъв е пътя от въвеждане на глутена ( в моя случай каша от овес) до сухарите?
Аз още не съм давала готово плодово пюре, само домашно от банан, ябълка или авокадо.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 18:04 от Gaggi

# 482
  • София
Забравила съм как се дава витамин С на ампула.  ooooh!
Някой,моля да ми припомни. Мотае ми се нещо половин ампула (от малките) сутрин.  Embarassed

# 483
  • Стара Загора
Аз искам да попитам някоя мама опитва ли да наложи в употреба чашката за пиене на нейното бебче.Аз пробвах и с твърд и с мек накрайник, но резултата е един и същ и в двата случая - само гризкане и чесане на венците.А ние обичаме да си пийваме водичка и ми се иска вече да е от чашка, като голямо бебче Simple Smile

# 484
Gwen , аз профилактично давам по 1 ампула витамин C, когато се зададе грипна и болна вълна,  - добавям цяла ампула от малките към млякото му.
Inchetoоо , добре дошла. За чашите - ние нямахме никакъв проблем с въвеждането и. Малкия започна да си държи шишето самичък като стана на 5 месеца и след това започнах да му давам първоначално празна чашата за игра и после взех да слагам водата в нея.
Иначе сме здрави, вчера бяхме при педито за преглед - станал е 9 кг. и 73 см. Зъбче все още чакаме, но по мнението на педи ще е съвсем скоро. Иначе продължаваме с големия апетит и ядем всичко.  Laughing

# 485
Gwen на нас ни бяха казали по една ампула дневно, не повече от 5 дни. Сега като казваш обаче, никой не е уточнявал размера  Thinking Иначе аз давам направо с лъжичката в устичката, сутрин.

# 486
Гаги и аз започнах глутена с овеса на топфер. Всъщност само на тази марка взимам неща, че не ми се иска да мешам. АМ също на топфер. Днеска бяхме на консултация и имаме зелена светлина за попари и месо. Само че тези попари се били давали с мляко или с чай. Ама какъв чай забравих.... не си записах. Вие как процедирате, че да не звъня утре.
Иначе Елена на 8 месеца и малко е вече 73см. и 9400гр.
Също така за неспокойното спане предписа алора. Някой чувал ли е, давал ли е?
desi_yakova  даноооо. Обаче едната ми гърда си седи вече празна. Аз виждам как само дърпа и суче, но не преглъща. Тя си беше по-малката, но не така фрапиращо. Стигаше и на едно ядене само от нея, а сегааа, цът. Виж дясната си е все дашна. Но и визуално е една картинкааа.... добре, че е зима и съм постоянно омотана. Аз бях така в началото на кърменето. ММ милия толкова ме успокои когато веднъж се бях разревала и му ги соча и викам вииииж, какво голяма разлика, а той плесна с ръце и вика - еее, супер, имам си една голяма и една малка    Crazy  

# 487
  • Стара Загора
Благодаря, Vess Simple Smile
Да питам пак нещо, не знам дали сте го коментирали, но чувам от някои мами, че са водили бебчовците си при ортопед, но педиатъра ги е изпратил.На нас не са ни давали такова направление, трябва ли да искам от нашата ЛЛ?

# 488
  • София
При ортопед се ходи през пьрвите месеци. После Педи си наблюдава развитието на детето и ако прецени, че има нещо притеснително праща за контрола и 6 месеца. Аз на 6 месеца не сьм я водила на ортопед, само коремна ехография мина.

# 489
На мен педи ми каза, да давам витамин c 2ml по една ампула на ден.
Елси и аз прочетох за разхлабващия ефект на спелтата, ама при нас го няма. Даже откакто започнах да давам сутрин първо овесена каша а сега от спелта - яко запек. Всъщност нямаме ден без ако, даже ака по 2,3 пъти, ама е с много усилие и е твърдо  newsm78 И нито тиква, сливи или круши помагат.
На ортопед се ходи освен около 2-я месец и после на 5 навършени месеца.

# 490
  • Стара Загора
Gwen, и нас ни пратиха на коремна ехография, кръв и урина на 6мес., но на ортопед не са ни пращали.Педиатърката ни гледа развитието всеки път, може би не е преценила, че има нужда...не знам.

# 491
chilimura, аз давам Алора на баткото. То е екстракт от пасифлора, но хич не съм се замисляла дали може и за бебе. По колко на ден ви изписа да пиете? Изхвърлила съм упътването за да прочета.

С баткото цикъла ми дойде веднага след като ми свършиха лохиите, а бяхме само на кърма. Не съм имала проблем с количеството, кърмих 1,4г и спирането беше кошмар заради голямото количество.

Днес ни се показа още едно зъбче и вече са три. Много е кисела цял ден, ще видим дали ще се спи тази нощ.

# 492
  • Варна
Мами, благодаря за отговорите за плодовите пюренца Simple Smile

Инче, харесай си една чашка /или с твърдия, или с мекия накрайник/ и давай само нея, колкото по-често, толкова по-добре. След известно време ще свикне, но няма да стане за два-три дни. На моето момче му отне някъде около месец. Ползвам чашка с мек накрайник.

Нашият ортопед пък ни каза 10-ти месец вторичен профилактичен преглед.

# 493
За Алората пише, че не е подходяща за деца до 3 г., кърмачки и бременни.
Плодово пюре давам заедно със следобедната каша.
До сухари още не съм стигнала, ще редувам купешки без захар и домашни.

# 494
Момичета имаме проблем.
Захранваме децата, но все още нямаме изцяло заместено хранене.
Проблемът обаче от около 10 дни е следният. Момиченцето  /имам близнаци/ , хапва една-две лъжички от пюрето /плодово, кисел, каша, супичка/ и откаазва да продължи да яде. И с топ не мога да й отворя устата. Иначе са неща, които до скоро харесваше и хапваше. Реших, че може да е от лъжицата, слагам храната в едно шише, с по-голям отвор, но пак не иска ... Млякото си го пие с удоволствие. Жизнена и енергична е.
Зъби ни мъчат от много време, но още нямаме. На венчетата имаме подути участъци на няколко места, но това не е от 10 дни, а от около 2 месеца назад. Проблемът с храната е сравнително от скоро.
Момченцето хапва с голямо удовлоствие всичко и нямам този проблем.
Някой да се е сблъсквал с нещо подобно ? Съвети ?
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт