Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ян. 2015, 23:52 ч.

Готварската книга на „Искам да кажа...“

  • 272 633
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Плевен/Телиш
  • Мнения: 10 742
Баница с домашно точени кори на Бубoлина

За тестото:
400 мл. топла вода, 1 яйце, 1 с.л.  оцет, 1 с.л. олио и 1 с.л. сол, брашно София мел за баница.
За плънката 6 яйца, 500 гр. сирене, 3 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. сода.
150 гр. масло
 Замесва се меко тесто, което се разделя на 3  питки. Разточват се леко, намазват се с олио, завиват се със стреч фолио и се оставят да престоят поне половин час. След това всяка от тях се разточва максимално върху поръсена с брашно кърпа и започваш да дърпаш внимателно, докато покрие цялата маса. Поръсваш с разтопеното масло и разпределяш 1/3 от яйчената смес в/у олбата /така се нарича по нашия край/. Дебелите крайчета се изрязват с нож и с помощта на кърпата се завива на руло. Подреждат се в намазнена тава. Накрая се намазва и отгоре с масло. Пече се в загрята на 200 градуса, до постигане на желания вид. /35-40 мин./ След изваждане от фурната, я напръсквам с вода и завивам с кърпа да се задуши, ако я харесвате хрупкава не я мокрете и не я завивате, просто оставяте да се охлади.



# 1 111
  • Плевен/Телиш
  • Мнения: 10 742
Крем карамел в мултикукър на merian64

Крем-карамела се приготвя както си е обичайно и се сипва в шойлички, като всяка една обаче се покрива хубаво с метално фолио отгоре плътно, за да не влиза вода. Подреждат се в кукъра и се слага 2 пръста вода на дъното. Пекат се на 5 минути на програма под налягане. Отнема 10 минути да вдигне налягането и после още 5 самото печене, общо за 15 минути е готово.

Общи условия

Активация на акаунт