Секцио или нормално раждане?

• 68 509
  • 668
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Я дай цитат на това - имам право на глезотии ...ПЪК....

Пък... раждащите вагинално се възползват често от други едни глезотии, като упойки, които не намирам по-хубави и добри от  секциото. Но Пък никой не го спомена това... Пък то също е избор и "глезотия"...или?
Пък някои избират да се глезат с вани, с мъжове, с избори на екипи... много глезене, много нещо, много избори....

Проекто закон - раждаш както ти каже лекар. 1 брой, никакво второ, трето мнение. Отиваш в болница по район, раждаш при дежурен екип. Ако ли не ти отнемат детето, че не си добросъвестен родител.... кви избори, кви пет лева.

# 181
Ами имам право, пък! Пък! Laughing
Сериозно, нека да съм глезла. Резултатът от лиготията ми са две безболезнени раждания. За мен това е напълно достатъчно.

# 182
Съгласна съм с мнението на Sahasrara. Ако не се позволява секцио по избор, много повече жени биха се навили да родят нормално.  Peace
Аз съдя по себе си - мен ме е страх от секцио, всъщност не от самата операция, а от периода на възстановяване след това. Естествено никой не може да ми даде гаранция, че естественото раждане (от него също ме е страх, разбира се) и въстановяването ще бъде леко, но според мен шанса е по-голям. Но ако по някакви причини се налага секцио няма да се дърпам,  естествено.  

# 183
Sahasrara, спешните случаи и тези с мед. показания са ясни, никой не ги коментира, става дума за това, че ние смятаме, че всеки трябва да има право на избор. Глезотия или не, няма никакво, ама никакво значение, всеки сам решава за своето тяло. Никой не те кара теб да ражда еди как си. Защо те бърка как раждат другите?

Съгласна съм с мнението на Sahasrara. Ако не се позволява секцио по избор, много повече жени биха се навили да родят нормално.  Peace...

И коя е причината човек да бъде лишен от избор?
Секцио по желание избират и повечето акушерки, жени гинеколози и мъжете гиинеколози за жените си. Наистина ли смяташ, че има начин да им го забраниш?

# 184
  • София
Когато беше забранено, хората пак си намираха начини, даваха някой лев и им пишеха показания.

# 185
Когато беше забранено, хората пак си намираха начини, даваха някой лев и им пишеха показания.

Именно. Няма как да се избегне. По-добре да е легално, за да не се стига до изнудване. А и човек винаги е привлечен от забранените неща  Laughing

# 186

Съгласна съм с мнението на Sahasrara. Ако не се позволява секцио по избор, много повече жени биха се навили да родят нормално.  Peace...
И коя е причината човек да бъде лишен от избор?
Секцио по желание избират и повечето акушерки, жени гинеколози и мъжете гиинеколози за жените си. Наистина ли смяташ, че има начин да им го забраниш?

Аз съм наясно, че няма как да се забрани секциото по избор - било официално или не, който иска все ще намери лекар да го оперира и без да има показания  Peace

Аз не искам и нямам право да забранявам нещо на някой си Wink Всеки сам да си взема решения за себе си.

Но знам, че има и доста държави, в които е забранено и наистина лекарите не предприемат секцио по желание на пациента.
Мисълта ми беше, че чисто хипотетично, ако бременната няма право на избор, то тя няма и да се замисля да иска секцио. Естествено имам предвид мнозинството, не всички жени.
Доста често срещам мнения тук на жени, живеещи в държава, където не могат да поискат секцио, че още от началото на бременността се подготвят за естествено раждане, дори и да не искат много-много.

# 187
както и мъже гинеколози,хаха;-)

Няма нищо смешно, отрязала си изречението, затова се получава безсмислено.

...мъжете гиинеколози за жените си....

Sweetɣ, само на теория е така, т.е. официално, но навсякъде който иска си ражда секцио.

# 188
" магията на раждането."

Ъ, сори, ама къде точно е тая магия? магия е да станеш майка, раждането си е раждане. Особено първия път бях доста потресена и не бих казала, че се "срещнах" с бебето. Някъде след ден-два усещам, че нещата са специални и ми става хубаво...

# 189
" магията на раждането."

Ъ, сори, ама къде точно е тая магия? магия е да станеш майка, раждането си е раждане. Особено първия път бях доста потресена и не бих казала, че се "срещнах" с бебето. Някъде след ден-два усещам, че нещата са специални и ми става хубаво...

Така си се почувствала ти, но явно при всеки е различно и всеки разбира тази магия по различен начин. Аз мисля, че да чуеш как бебето почва да плаче веднага след раждане не е малка магия, или може би аз като не съм го чула и ми звучи магично, на мен ми го донесоха едно спящо, подпухнало, и нищо, не знаех дори как да реагирам, очаквах да се разплача, ми...НЕ! За това поне в моите представи си е магия да родиш естествено и да го видиш веднага, да чуеш как изплаква, да си се борил, за да излезе и т.н. и т.н. А и мисля, че това да станеш майка и самото раждане все пак са тясно обвързани, нали? Няма как да станеш майка, без да родиш...  smile3506

# 190
Не се сърди човече, аз знам за няколко случая на жени в чужбина, които са искали секцио, било от страх или други съображения, които не се считат за показания, но родили нормално или наложило се секцио в хода на ест. раждане.
Предполагам винаги има и изключения Wink

Аз лично съм против секциото по желание единствено що се касае до мен - не бих избрала да ме оперират без причина. Но ако Х иска, нейна си работа, нея ще я режат, не мен.    

# 191
  • София
Ами то и секцио да родиш следва да проплаче и да ти го  сложат на гърдите веднага.
И всъщност има как да станеш майка без да родиш....

Аз лично съм против секциото по желание единствено що се касае до мен - не бих избрала да ме оперират без причина. Но ако Х иска, нейна си работа, нея ще я режат, не мен.    [/i]

Именно Simple Smile

# 192
...Няма как да станеш майка, без да родиш...

Нали. А пък тези, които са осиновили деца въобще не са майки  Crazy

Аз не изпитвам необходимост да чуя първия плач, но разбирам, че има хора, за които е важно.
Но много нормално родили също не го чуват, защото ги приспиват веднага за разни манипулации, от друга страна масово секциото се прави със спинална, така че и там майката го чува (освен ако не са й сложили тапи за уши  Simple Smile).

Sweetɣ, просто не са търсили достатъчно. То и тук моят лекар ми отказа.

# 193
Аз родих нормално/без никакви упойки и то доста голямо бебе/ и смятам, че няма по-хубав момент от този, в който малкото човече излезе. След като ме преместиха в интензивното за първата нощ докараха и жена родила малко преди мен секцио. Е...не бих си го причинила сама за нищо на света. Докато аз се разхождах из стаята няколко часа след раждането/въпреки, че наистина ми беше трудно/ тя едва си помръдваше краката.  Peace И все пак всеки има право на избор-някои хора просто не биха издържали психически болката и цялото раждане дори да нямат противопоказания за такова и избират секциото, но както каза някой по-горе лъжат се ако мислят, че със секциото избират по-малката болка.   bouquet

# 194
Да, моя грешка. Разбира се, че има как да станеш майка без да родиш, извинявам се на всички осиновители, не се бях замислила точно за това. Иначе би следвало наистина да чуеш плача и да го сложат на гърдите ти, след секцио, но това се случва масово само в София, и изключително рядко в провинцията, та не винаги майката има този късмет.

Общи условия

Активация на акаунт