Секцио или нормално раждане?

• 68 513
  • 668
  •   1
Отговори
# 465
Това с луфта не е задължително, разбира се. Моят ханш е нормален, но явно не това е определящо за излизане на бебето, а по-скоро ширината между срамната кост и коста на дупето (сори за обяснянието). Моето дете се роди 3 600г., но главата му беше голяма  Rolling Eyes, та явно затова и не можа да излезе. Баща му по същия начин е роден секцио, защото бил с голяма глава, ако изобщо може да се прави паралел.

# 466
още преди да съм родила,майка ми забеляза,че съм се разширила в таза,а аз по-принцип съм си широка в ханша.не бих казала,че изглеждам зле,но килограмите,които трупам все там отиват,на ханша,а казват,че най-трудно се свалят в тази област  Rolling Eyes

# 467
Lady Stardust, аз родих със спешно, а не с планово секцио, но ще ти кажа защо след постъпването ми в болницата съжалих, че не съм си платила за планово.
През цялата ми бременност ми казваха, че съм за нормално раждане, защото бебето беше в идеална позиция и беше много ниско в таза. Но с наближаването на термина аз усещах, че нещо не е наред тъй като не съм усещала и една контракция. Едва при постъпването ми в болницата ми казаха, че с тази шийка е на 99,99% сигурно, че ще съм секцио, но въпреки това ще опитат да предизвикат раждането. Бях страшно разочарована. Питах се защо не ми казаха по-рано за това, за да заявя, че искам секцио, дори и да трябваше да си платя за това.

Повярвай ми много ми се искаше моят лекар да го домързи и да ме среже набързо. Вместо да ме накара да чакам още 2 дни.

# 468
  • София
А как тръгна раждането, т.е. без контракции защо постъпи за раждане? Изтекли води?

# 469
  • Бургас
Това с луфта не е задължително, разбира се. Моят ханш е нормален, но явно не това е определящо за излизане на бебето, а по-скоро ширината между срамната кост и коста на дупето (сори за обяснянието). Моето дете се роди 3 600г., но главата му беше голяма  Rolling Eyes, та явно затова и не можа да излезе. Баща му по същия начин е роден секцио, защото бил с голяма глава, ако изобщо може да се прави паралел.
аз родих моето дете с тегло 3 550,но с голяма глава и имах доста външни шевове,но дори при зашиването не усетих болка,аз си исках нормално раждане,отказах да ми сложат система за по-бързо раждане.лежах си и си играех на една игра в телефона,по-късно ми направиха две гинекологични операции и те боляха зверски,влачих се едва-едва по 10 дена,не можех да седна,а след раждането стнах на 2рия час,ако не е по медицински показатели секцио всяка жена сама си решава,за раждането така ме бяха наплашили,а мен дори контракциите не ме боляха толкова

# 470
Lady Stardust, аз родих със спешно, а не с планово секцио, но ще ти кажа защо след постъпването ми в болницата съжалих, че не съм си платила за планово.
През цялата ми бременност ми казваха, че съм за нормално раждане, защото бебето беше в идеална позиция и беше много ниско в таза. Но с наближаването на термина аз усещах, че нещо не е наред тъй като не съм усещала и една контракция. Едва при постъпването ми в болницата ми казаха, че с тази шийка е на 99,99% сигурно, че ще съм секцио, но въпреки това ще опитат да предизвикат раждането. Бях страшно разочарована. Питах се защо не ми казаха по-рано за това, за да заявя, че искам секцио, дори и да трябваше да си платя за това.

Повярвай ми много ми се искаше моят лекар да го домързи и да ме среже набързо. Вместо да ме накара да чакам още 2 дни.
Не си ме разбрала правилно. Ти си родила секцио, защото се е налагало, ако лекаря ти беше ти го казал щеше да е планово. Къде прочете, че прокламирам секциото, а камо ли по спешност. Само за упойката разказах.

# 471
  • Варна
Ще ползвам темата да ви питам колко е спешно всъщност спешното секцио.
При мен нещата не се развиват съвсем по план и днес бях предупредена, че при нужда - ако плодът страда, ще го извадят незабавно. И се чудя колко бързо се реагира в такива ситуации.

# 472
  • София
ами... при мен  понеже имаше съмнения за тесен таз ми бяха казали, че ако се наложи, отнемало 10-15 мин да те качат в операционна... колко това е така нямам опит.

# 473
Тоновете на бебето се следят, както и времето след изтичане на околоплодните води. Ако бебето не излезе до определено време, те местят в операционната. Това са моите спомени! Успех!

# 474
  • Варна
Благодаря!
На мен ми е рано да раждам, но околоплодните води са силно намалели. Започваме интензивно наблюдение и ако се наложи - спешно секцио, няма как. Та за това питам, интересно ми е за колко време е възможно да се реагира.

# 475
Lady Stardust, извинявам се, че явно не съм се изразила достатъчно коректно и не е станало ясно точно какво искам да кажа. Написах този разказ по повод на това изречение:

“Не прочетох някой да е споделил, защо е избрал секцио?“

Не ми се вярва някоя майка, която си е избрала да роди секцио да се осмели да пише.Може би част от жените подложили се доброволно на секцио без дори и да се опитат да родят нормално са били в моето положение и просто са решили да си спестят няколко часа болки.

Angel Dust, постъпих в болницата заради преносване. Нито водите ми бяха изтекли, нито имах контракции.

# 476
Жени, които раждат секцио, по медицински причини, няма какво да обясняват. В България масово се ражда секцио, по желание. Защо, аз не мога да знам, затова попитах. Секцио не се избира в последния момент, поне по мои наблюдения.

# 477
Aз бях плaново по мед. причини, но и до днес ми е гaдно, че не чух първият плaч нa лошотилцето. По желaние секцио е тъпо според мен.

# 478
  • София
Dimitria Ivanova  - аз да продължа да разпитвам, но  колко точно пренасяше? В този случай те са решили да предизвикват раждане нали? Това няма нищо общо с естествено раждане и много често завършва със секцио по спешност.
За шийката, съмнявам се да са можели да кажат, предварително, чакали са вероятно да почнат контракциите, да се скъсии т.н. шийката и да си протекат нормално нещата.

# 479

Какво ти имаше на шийката!Сега моя доктор ме кара секцио но аз не искам,при първото раждане нормално-4,520кг.съм разкъсана и не съм зашита като хората  и по добре било секцио а на мен не ми се иска.Затова питам?Но до последно ще питам за нормално

Общи условия

Активация на акаунт