Трудно проговаряне -тема 18

• 136 197
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
Да споделя, че със сина ми 5г. направихме 15 гмуркания. Има ефект, но трябва търпение и още посещения. Определено съм обнадеждена, тъй като бях почнала да се чувствам, че пълня морето с вода.
Разбира се, учи от заниманията, но се заслушва повече и има много по-изразен интерес към речта.
Единствената ми грешка беше, че очаквах всички за забележат промяната.
Как давате брейн бустера? вече се изчерпах от към идеи. Усеща му вкуса и отказва всички питиета. Най-дълго се задържа с фанта манго (или нещо такова...) явно се комбинира подходящо.

# 241
На мене днес ми пристигна л-карнозина и л-глутатиона-течни.Утре живот и здраве почвам с минимални количества карнозин.Моя вече толкова свикна да пие добавки ,че не му прави никакво впечатление,даже хапчета и капсули.Мъжа ми вика:само дето от дупето не вкарваш на туй дете нещо.Е,вчера повръщаше и темпертура имаше ,та свещички бутах  за температура и повръщане Joy
Единствено спирулина не мога и не мога да дам на хапче -гади му се от вкуса и миризмата.Но ще я взема на капсули пак ще пробвам.

# 242
А какъв брейн бустер давате?

# 243
Някой пробвал ли е с хомеопатия ? На нас вече втори доктор ни предлага , че ще се повлияе много добре и ще проговори . Обаче не мога да се реша , струва ми се пълна загуба .

# 244
Привет,
asya asya - добра дресировка  Grinning
брейн бустера е добавка - сиропче.

Преди време имаше ефект хомеопатията, но в поведението, не в говора. Смениха ни дозировката и ефекта отмина. Има един измислен астролог, водораслопродавач, хомеопат, който напоследък повдига темата. Не знам дали е правилния човек, но ако знаете доказан хомеопат не е лошо да се опита.

# 245
Здравейте, момичета.
    Синът ми е с разстройство на експресивната реч и дефицит на внимание. Неврологът ни изписа БРЕЙН БУСТЕР сироп - 6 капки. Давам и Алора по 8 мл. Когато започнах да давам брейн бустера, синът ми беше по-превъзбуден и нервен. С времето намалихме дозата и се успокои. Приемаше го непрекъснато за около 9 месеца. Детето се разболя и реших за около месец да спра да му дават бустер и алора. Така за около месец не давах нищо. От неделя започнах отново да му давам. Вчера от детската градина се оплакаха, че бил нервен и избухлив. Тази сутрин забелязах същото + това, че беше много агресивен към батко си.
      Няма друга причина освен подновяване приема на брейн бустъра. Когато приемаше алора, всичко беше добре. Не знам какво да правя, да спра ли сиропа, да се консултирал ли с невроложката...
     В периода на почивка, Дени много напредна - започна да прави по-дълги изречения, а думите бяха по-разбираеми. Междувременно стана на 5 години.
     Моля, посъветвайте ме...

# 246
  • София
Да се похваля. Синът ми днес си взе свидетелството и на есен е първолак.
Имах известни опасения, че няма да му дадат. И защо трябваше учителката да ми трови нервите с "дайте да го отложат", "ресурсен учител", "много е дребен"...
Наистина е най-дребния в групата.

# 247
И от кога височината е критерий за прием в първи клас? ooooh!
И моя е дребен и се чудя как го приеха в детската градина /86 см. и 12 кг. на 2 г. и 8 м./.

# 248
  • София
Късно подадох документите за предучилищната група. На родителска среща не бях ходила (мисля, че я бях изпуснала... ако изобщо е имало). Учителката още на 15ти септ. не го хареса и се опитваше да ме упъти към 5годишните.
Октомври месец настъпи ада, бях луднала. 7 месеца преди края на учебната година ми бе казано "ама защо не го отложат?" И 2 срещи с ресурсните учители имах. И консултации с психолог и психиатър. И едва ли не учудване, че на детето му няма нищо.
Бил нисък, нищо не знаел, нищо не искал да прави. "Прилича на 4ри годишен".
Лятото ще преговаряме това, което са взели като материал с логопедката. Ако намеря частен логопед в района може да го запиша.

# 249
AnMary, четох поста ти за рисуването на човешка фигура. По препоръка на нашата психоложка започнахме да рисуваме човешка главичка пред огледалото. Детенцето застава пред огледалото и със спрей или маркер, гледайки собственото си отражение започва да рисува първо окръжност, после очи и коса, уста и т.н. Ако искаш може ти да му покажеш първо и после той да повтаря по контура. Много е забавно и интересно за всички. Нашият син по този начин се научи да рисува лице.
Иначе не искаше да хване молива Wink
Много се радвам за успеха ви. Всяка малка "стъпка" за нас е ГОЛЯМА радост!

# 250
  • София
О, имаме напредък с човешката фигура Simple Smile Тяло вече има, но главата е доста по-голяма от него... направо извънземно  hahaha
Определено няма да е художник Simple Smile

По таблиците за ръст е като 5годишен.

# 251
Това за ръста са пълни глупости. Имаме едно много дребно в другата група. Никакви други проблеми няма детето.
Хриси също няма да я отлагам. По-голям проблем ще стане, защото това означава нови деца и учителки две поредни години.  Stop
Няма толкова проблем с материала, колкото със сетивните възприятия от непознати и изоставането в говора.

# 252
  • София
Психиатърката също беше против отлагането.
Лятото е пред нас. Учебниците му от подготвителната група са в мен, ще преговаряме по тях.

# 253
Здравейте искам да ви попитам дали от закрила на детето са минавали на проверка по детските градини или ясли?Случаят е следният: Ползваме социална услуга от 1г  , но трябваше да я продължим.Детето има поставена диагноза  когато беше на 1 и 11м  Смесени специфични разстройства на психологичното развитие.Сега е на 3г и пак беше обследвано, но нищо не дадоха само казаха,че има голям напредък и е много благодатно дете.Говори вече с кратки изречения и много напредва.Няма двигателни или физически увреждания.Една от препоръките е да продължава да посещава масово детско заведение.В яслата не знаят за тази диагноза нито , че ползваме такава услуга и има някаква диагноза.Единственият който знае е невралога от който получихме направление. И днес от закрила на детето се озоваха пред яслата да искат становище за детето от сестрите как се държало и как се социализирало....И въпросът ми е може ли от социалните да са казали диагноза или нещо подобно за детето на директорката.Мн бързам и пак ще пеша

# 254
kremi_87, няма нищо срамно в диагнозата. Ако искате да продължавате с добрите резултати трябва да са наясно и педагозите от детското заведение, защото подходът е специфичен към всяко дете.   

Общи условия

Активация на акаунт