Трудно проговаряне -тема 18

• 136 144
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • Най-сетне у дома
Не знам дали ще отключи стрес, но ако питах моя син иска ли в камерата или не, Бог знае къде щеше да е сега... Първите няколко влизания бяхме двама души, единият го държеше да не буйства, другият му крепеше маската на лицето. И сега да трябва да решавам, и сега пак така бих постъпила. Понеже след около 200 влизания, не можеш да го накараш да млъкне.

# 406
Saule,  на каква възраст започнахте с барокамерата? Аз също обмислям да се запишем, но се опасявам, че понеже не разбира съвсем, няма да мога да му обясня и да влиза доброволно.

# 407
Ще бъда благодарна, ако споделите мнения за добри детски психиатри. За Александровска ме отрязаха чак за месец Ноември Sad
За барокамерата се притеснявам, че реших на база споделено и прочетено, да действам на своя глава. Първо се ентусиазирах сега се притеснявам - давам на своя глава Нистатин, правено е ЕЕГ, без отклонение, но ми се искаше да направя една консултация преди първото ни влизане Tired

# 408
...
Някой давал ли е тези детски ензими с  аминокиселини?

http://apteka.framar.bg/30037862/%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B8-%D0%B1 … 5-%D0%BC%D0%B3-60

Да, аз ги давам. Дали имат ефект не мога да преценя, понеже малката не може да си каже, а и не са нещо, което да дава очеизваден ефект. На вкус са много приятни и нямам проблеми с даването.

# 409
Май ако не всички то почти всички на своя глава са решили да започнат хбот.

# 410
По препоръка на педиатъра търся сироп Ментат, но не намирам никъде. Алтернатива на него бил Брейн бустър, обаче в пъти по скъп. По какво се различават двата? Имат ли неприятни странични ефекти? Имат ли ефект положителен? В нашия случай искам да стимулираме говоренето и повтарянето. При нас друго забавяне освен речево няма!

# 411
  • София
Ще бъда благодарна, ако споделите мнения за добри детски психиатри. За Александровска ме отрязаха чак за месец Ноември Sad
Алекс го водих при д-р Маргарита Станкова от Медицински Център "Детско Здраве".
Работят с касата. Аз бях с направление.

# 412
Julia, за първоначално обследване или за реоценка става въпрос?

# 413
  • София
Д-р Ментешев - много добър психиатър.
Моите никога не са влизали на сила. Дори малкия няма търпение да влезе в барокамерата

# 414
Алекс го водих при д-р Маргарита Станкова от Медицински Център "Детско Здраве".
Работят с касата. Аз бях с направление.
Точно с нея се чух днес, каза че прегледа е 60 лв, но ще ида, какво да правя Tired
n_alex76  Исках обследване, но то се прави доколкото знам само в Александровска и там съм чак за ноември и в Центъра за психично здраве, там ще звънна в края на седмицата, така ми казаха.

# 415
При нас нито Ноотропила, нито Брейнбустера дават негативен резулат - неспокоен сън, свръхвъзбудимост и раздразнение и тн.
Да попитам има ли деца с ехолалия? Много ме притеснява, че не само говори на бебешки с примес от някоя и дума, като казаното е напълно лишено от смисъл, но и че като я питам нещо, повтаря вместо отговор последната дума, доста често. Последно се случи с цветовете - не може да ги разпознава Rolling Eyes и като питам какъв цвят, само се повтаря ''цвят'' и до там. Казвам примерно това е жълт, отговаря да, жълт. Питам пак и така до безкрай Confused

# 416
А ако попиташ "Какво обуваме на краката?", "С какво мием ръцете?" какво би казала - ръцете или примерно "Със сапун", "Сандали"....

# 417
Здравейте , момичета! Благодаря на всички за съветите. Моят внук като видял барокамерата си е влезнал  без някой да го кара, било му е любопитно да я разгледа Но до момента когато трябвало да се сложи маската и да се повишава налягането.Започнал да се пипа за ушите и дъщеря ми се претеснила и не са стояли повече от 10 мин. На 3 ден вече започнал да се дърпа , да не иска да влиза , текнал му е носа кръв и не са влезнали. Почти на 6 г. е.Сега се отказахме ,заради жегите. .Служителката , която работи с барокамерата казва , че не трябва да се насилва, да обаче както казва Saule , без насилствено придържане няма как да стане .

# 418
А ако попиташ "Какво обуваме на краката?", "С какво мием ръцете?" какво би казала - ръцете или примерно "Със сапун", "Сандали"....
Не може да отговаря все още на въпроси Tired Единствено с -да- и -не-. Всичко останало се повтаря , мълчи или бръщолеви неразбрано.

# 419
  • София
Julia_21, педиатърката ми даде направление, но мисля че аз "общ" психиатър или както там се води. Ще видя в документите дали не пише кода на пътечката.
Ще ти пратя на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт