Трудно проговаряне -тема 18

• 136 197
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз също съм на мнение, че няма нищо страшно или срамно. И аз се притеснявах от факта, че разхождах сина ми по психиатри, психолози и т.н.
Биха ви направили някакъв проблем ако сте заявили социален критерий, а не го покривате. Във вашият случай не биха ви създали проблем. Може би ще започнат да обръщат повече внимание на детето, което ще е от полза за него.

Аз пък се сдухах покрай матурите на каката. Днес се върна много разстроена от математиката, само лежи в леглото и плаче. Знам, че не е края на света, но ми е тъжно.

# 256
AnMary, надявам се , че си я успокоила вече. Да не го преживява толкова. Гуш!  Hug

# 257
Аз пък се сдухах покрай матурите на каката. Днес се върна много разстроена от математиката, само лежи в леглото и плаче. Знам, че не е края на света, но ми е тъжно.

Hug Hug Hug
и за теб и за каката.

# 258
Ох, тия матури  #Cussing out преди поне бяха само след 12-ти клас, а сега.... само се чудят каква простотия да измислят Hug и от мен

# 259
  • София
Успокои се малко. Даже успях да я изведа навън.

Може би имат нужда от такива "тежки" уроци. Защото ние сме минали по този път, но те не са.
Навремето в 8ми клас си реших задачите на изпита в Икономическия техникум, но имах много време и си рисувах по черновата. Вместо "дисквалифициран" пишат 2. Не помня вече какво ми беше емоционалното състояние по онова време.
Не съжалявам, че не учих там, защото в края на 9ти клас или 10 реших, че ще бъда инженер Simple Smile Майка ми беше в шок. Тя е икономист и не можа да преживее "техническото" си отроче. Учих и Финанси, но след като завърших ТУ.
Но щерката не искам да бъде инженер Simple Smile

Утре пък с една приятелка ще си лижем раните покрай дребните.

Искам да се консултирам с педиатърката, защото дребния наистина е много дребен. Вчера в градинката една майка ме попита дали има 4г  Joy

# 260
AnMary  за ръста може да направиш консултация с детски ендокринолог. Моето дете доскоро също беше много дребно, не че сега е много пораснала, но пак е по-добре.

# 261
Честит празник на всички момичета, момчета и родители от групата!
Пожелавам на всички ни да бъдем по - позитивни, да честваме с гордо вдигната глава този светъл празник! На децата искрено пожелавам да чуват повече думите: "Много говориш!" Wink
Приятен празник!

# 262
Аз също съм на мнение, че няма нищо страшно или срамно. И аз се притеснявах от факта, че разхождах сина ми по психиатри, психолози и т.н.
Биха ви направили някакъв проблем ако сте заявили социален критерий, а не го покривате. Във вашият случай не биха ви създали проблем. Може би ще започнат да обръщат повече внимание на детето, което ще е от полза за него.

Не сте ме разбрали. Аз не се срамувам, че помагам на детето си.В яслата знаят, че посещава логопед.За психолог и психиатър също съм споменавала.Като се замисля няма място, където да не сме я водили. Всички са на мнение, че на този етап няма място за притеснение. Интересното е че до сега не сме проверявани от закрила на детето въпреки, че от 1г използваме социална услуга в един център. И понеже детето навърши 3г и услугата приключи...Да ама те ни казаха, че ще пуснат нова, която ще бъде нещо като подкрепа за родители, за да продължат работата с детето. И сега хоп социален в яслата, утре и в къщи ли да ги чакам...Naughty newsm78 Е аз не съм съгласна с това...Не ми звучи добре да ходят в яслата без да ни предупредят.Все пак ние родители ли сме или какво....

# 263
kremi_87, не знам каква е организацията в Русе. Мога да споделя за Свищов. Тук след като детето получи епикриза с диагнозата, личният лекар ме насочи към ДЦДУ. От там ми казаха, че трябва да отида в Агенция "Закрила на детето" и да подам документи, че искам да ползвам социалната услуга на ДЦДУ. От социалните дори идваха у дома, за да направят социална оценка на детето, при какви условия живее и т.н. После всички документи подписвам в ДЦДУ. Има междуекипна среща на 6 месеца между социалните, ДЦДУ и родителя. Дава се план за грижи, който ме насочва върху какво да работя с детето у дома. 

# 264
  • София
Не съм наясно с процедурите от социалните. Извинявам се.

Вчера водих моя син на конна езда, т.е. направиха му две обиколки на пони. Кон е виждал, но никога не е "пипал" и не знаех как ще реагира. Но беше щастлив и доволен.
Не успя да каже "конче", заради "ч"-то. Но каза, че пак иска да отиде.
Не посмя да храни кончетата. Подаде един морков, но после си дръпна ръката. С общи усилия дадохме на кончетата ябълки и моркови Simple Smile

До колкото разбрах имали програма за работа с деца с ДЦП.

# 265
  • София
Кон е равно на Бог за моя. И срам и резил - тази година не сме го водили още на езда...

# 266
Много хубаво момче си имаш AnMary. Жив и здрав да ти е  Hug
И ние вчера водихме дребните да яздят. Малката изобщо не показа страх, храни кончетата, милваше ги, дори и най- големите. Батко ѝ отначало беше много резервиран. Не искаше да ги докосне и храни. Но след 10 минути не искаше да се отдели от понитата. Хареса си бебето на едно от тях, Памир  Heart Eyes То не бяха прегръдки, сресване, милване. Направи и една обиколка яздейки. Много им хареса на дребусите, и на мен  Mr. Green
Скрит текст:

# 267
Здравейте,
много мили снимки. И аз искам на Марусяяя.
Ще планирам кончета много скоро. Отдавна си мечтая.
Нашата победа да деня е че пак режем нокти в будно състояние  Laughing Laughing Laughing
прегръдки

# 268
Кончетааа охаааа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Обожаваме ги, но край нас в конефермите мисля, че няма понита, а моят чак пиши  от радост и си представям какъв цирк ще е ако е на голям кон  Mr. Green тъй че изчаквам засега

# 269

Не сте ме разбрали. Аз не се срамувам, че помагам на детето си.В яслата знаят, че посещава логопед.За психолог и психиатър също съм споменавала.Като се замисля няма място, където да не сме я водили. Всички са на мнение, че на този етап няма място за притеснение. Интересното е че до сега не сме проверявани от закрила на детето въпреки, че от 1г използваме социална услуга в един център. И понеже детето навърши 3г и услугата приключи...Да ама те ни казаха, че ще пуснат нова, която ще бъде нещо като подкрепа за родители, за да продължат работата с детето. И сега хоп социален в яслата, утре и в къщи ли да ги чакам...Naughty newsm78 Е аз не съм съгласна с това...Не ми звучи добре да ходят в яслата без да ни предупредят.Все пак ние родители ли сме или какво....

И аз се почувствах много гадно, когато от доброволен клиент минахме с направление от "Закрила на детето". Не заради друго, а заради отношението им. Разследват те все едно си най-големия престъпник, все едно не полагаш грижи за детенцето си... А това е просто процедура, която трябва да минеш. Поредната брюрократщина, която не води до вникване на това, какви нужди имаш ти и детето ти. Поне при нас е така.

Общи условия

Активация на акаунт