Трудно проговаряне -тема 18

• 136 190
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Една приятелка ми каза за някакви летни занимания или занималня към "Закрила на детето". Значи изобщо да не проверявам.

За кончетата... според мен едно приятно преживяване за детето.
Алекс беше резервиран само към храненето и трябваше да му държим ръката като подаваше ябълките.
Като го качиха на понито само попита "къде да се държа" Simple Smile Големите коне са за по-големи деца. Моя изобщо не си го представям на голям кон. А те наистина са огромни Simple Smile

Смятам лятото да го водя по басейни. Като малък (2г) плуваше под вода. После баща му реши, че може и с пояс и Алекс каза, че само с пояс искал.
По слухове в у-щето му имало басейн, но това е само по слухове Simple Smile Трябва есента да проверя.

# 271
А това е просто процедура, която трябва да минеш. Поредната брюрократщина, която не води до вникване на това, какви нужди имаш ти и детето ти. Поне при нас е така.

Това с повтаря всяка година, все същите въпроси за които ме викат в агенцията. Едва 2015 след като вече 4-та година ползваме услугите им социалната работничка ( една и съща всичкото това време !) склони да не ме вика на разпита а си попълни документите с това което е ясно че че  са отговорите понеже се повтарят всяка година.

# 272
На нас ни се обаждат два пъти годишно, за да "оправим" направлението. Ходи се на ЛКК. При нас има единствено една ЛКК от педиатри в областния град. Педиатър-ката е над 70 год. Много готина жена. Преглеждала е малкия като бебе. Носим прегледа от невролог, пише ни заключението, занасяме го в "Закрила на детето". Те от своя страна питат "Нещо ново?" и ни дават направлението. Само първия път беше питане и разпитване.
Цялата тази процедура е безсмислена. Никой не говори с мен аз с какви страхове се боря или как да задоволявам потребностите на детето. А точно от това имам нужда: от блага дума и насърчение.
Детето посещава логопед и психолог в Център за деца с увреждания. Когато започна да посещава логопед там, получавах и отговори на въпросите си. Поради липса на достатъчно заплащане ни напусна логопеда, а после и психолога... Сега работим с нови хора, които още не са навлезли в проблематиката.
В големите градове имаш избор и разнообразие. И моя син много обича коне, и всякакви животни и ... си ги гледаме по улиците  Laughing
Да попитам вие имате ли домашни любимци и как се отразява връзката с тях?

# 273
Не за съжаление, на квартира сме и няма как  Cry При родителите ми имам котка, но тя хич не обича деца  Mr. Green
Иначе от раз бих взела котка, но някоя по-голяма която носи на тормоз, защото моят от радост много ги мачка и разнася  Wink въобще кучета, котки, коне, птици-ако зависи от него цял зоопарк ще имаме  Mr. Green

И като стана дума, се сетих за тази статия, която ме просълзи: http://www.obekti.bg/chovek/15476-%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B0 … D1%82%D0%BA%D0%B0

# 274
Имаме ротвайлер /женски/ и децата я обичат. Играят с нея, като я гонят. баткото все ходи да я гони с метла и да ѝ се "кара". Голям непукист е това куче. Гледа само да отмъкне от ръцете им каквото има независимо дали е храна или играчка. И много ръмжи ако се доближат до купата ѝ с храна когато се храна, а знам, че не трябва.
Наистина в малките градове е трудно да се намери логопед и психолог за малки деца. В нашия град едва при 5 годишните започва да ходи логопед, един път в седмицата.

# 275
  • София
Когато каката беше малка имахме рибки, а по-късно взехме и котарак. Рибките ги гледахме 7г., а сега сме само с котарака (на 12г е).

Котарака ми обаче е адски страхлив и не се дава на Алекс. Трябва да е в не знам си какво настроение, за да отиде да му се погали.
Когато дребния беше на 4м имахме два котарака. Спасихме едно котаче и живя у нас около година - докато се възстанови. Той не беше толкова страхлив и се гушеше в бебето (Алекс).
Алекс не го помни, само снимки е гледал.

# 276
Здравейте, момичета! По-рано бях обещала да напиша какви хранителни добавки даваме на трудно проговарящото ни дете. Само да спомена, че по-рано имахме силни съмнения за аутизъм (сега диагнозата е дисфазия) и тези средства намерихме в книги на лекари, привърженици на биохимичната школа. Те са за подпомагане на мозъка и нервната система, така че стават и за дисфазията. За барокамерата решихме другото лято, като отидем в България. Ще бъде на 6 години и половина. Надявам се да не е късно. 
- Рибено масло - заради Омега 3 - за имунната система, храносмилането, нервната система
- Екстракт от черен дроб на риба треска - заради Витамин А, който също е за имунната система
- Витамин Б12 - този, който ни интересува (те са два вида) се нарича Methylcobalamine - поддържа обмяната на веществата, позволява да се усвоява пълноценно това, с което човек се храни.
- Taurine - нервотрансмитър - позволява невроните да се свързват по-добре в главата и мозъкът да функционира по-добре
- L-Methylfolate - това е част от Витамин Б9 - фолиева киселина - действа за подобряване на метаболизма и усвояването на хранителните вещества
- Glycine - аминокиселина
- Цинк - ние го взимаме в комбинация с Витамин С - подобрява действието на мозъмните неврони - невротрансмитър.
- Cilantro - metal detox - екстракт от кориандър. Чисти организма от тежки метали и основно мозъка от живак. Като влезе живака в организма, не може да излезе по естествен път. Ако решиш да даваш от него, кажи. Това вади и полезните тежки метали, те трябва да се приемат допълнително, примерно с мултивитамини. Поздрави!

# 277
heureuse, благодаря за споделената информация   bouquet Възможно ли е да уточниш в какви дози ги даваш?

# 278
И аз се интересувам от дозите за съответната възраст ит вит В 12 в комбинация с друг ли се дава или самостоятелно, както и вит. Е?

# 279
Страхотно! Благодаря за информацията. Как точно ги даваш всички тези неща?   bouquet

# 280
  • Варна
хм таурина не е ли силен за малки деца? и няма ли странични ефекти като хиперактивност? щото аз го пия преди фитнеса и ми идва голяма сила за тренировка, ако и на децата влияе по същия начин, ще полудеят съвсем  newsm78

# 281
На сина давам от около 4 месеца и не съм забелязала да става хиперактивен. В началото давах по 1/2 капсула, след известно време цяла, а сега давам 2 наведнъж. Скоро мисля да давам 3та, т.е. 1 сутрин и две вечер /или обратно/.

# 282
Мили мами,отново ще ви занимая с моя "забавен свят"...Миналата седмица,докато бяхме отново на логопед,психолог и психиатър(които вече не знам стават ли не стават ли за нещо),се появи педиятърка,която точно кратко и ясно ми каза,че по-добре да живея с мисълта,че детето ми е аутист,от колкото да си мисля ,че има разстройство на речта.Да съм му направила ЯМР,защото можело да има и тумор в мозъка,киста.....и така.................от една седмица не знам нито къде се намирам,нито защо.На 3 юни сме в "Пирогов" и дай боже да ни няма нищо,и ако сме здравички,мисля да я осъдя тая!!!!!!А и днес ми звънна МИЛОТО(свекървта) да ми каже как племеника на 4 години,ходел до магазина сам,колко бил умен,как баща му го возел на мотор и т.н.,а моето дете.............то по-бавничко било.Междувременно питах 4 неврлогоа за тези добавки,витамини,включително за Брейн Буустера и ме гледаха толкова тъпо,с такова недоумение,сякаш ги питах дали скопяват прасета.Не били чували за такива неща,трябвало да прочетат.............................Вече имам чувството че света ми се подиграва!!!!

# 283
  • София
На сина давам от около 4 месеца и не съм забелязала да става хиперактивен. В началото давах по 1/2 капсула, след известно време цяла, а сега давам 2 наведнъж. Скоро мисля да давам 3та, т.е. 1 сутрин и две вечер /или обратно/.
По колко мг това ?!? Аз давам на 6г лонгур 50 гр...

# 284
Mirra, в темата много е говорено, че няма много хора дето ги разбират нещата и са споменавани хора, които ги разбират. За мен това е което трябва да съобразиш и да спреш да се напрягаш излишно.
Търси помощ, където я има. Ядосвала съм се като тебе, но после осъзнаваш комерсиализма и безсърдечността и почва съвсем друго време.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт