Трудно проговаряне -тема 18

• 136 190
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Божеее. В България докторите най-откровено го заявявам ги мързи да четат. Бам Аутизъм. Той не се лекува и до там. Аз лично познавам дете, което си се държи адекватно за възрастта, говори и тн и пак същото на епикризата. Нищо, че детето е коренно различно от предното обследване.
Мира и да направите ЯМР все тая. не мисля, че има кой да ти го разчете. В България невролозите разбират само от епилепсия и ДЦП. Зимата лежах в Токуда и ме прегледаха една камара специалисти, защото никой не можеше да каже какво ми има. Питам ги - така и така - кажете при кой да си заведа детето. Обясних и за тежките метали и тн. Невролога беше млад доктор, който ми каза - вижте какво, да ви кажа честно...не мисля, че в България има лекар, който да е компетентен и да ви помогне...
А ти се успокой! Най-чистосърдечно ти го заявявам Hug Така не си полезна за детето си и ти го казвам от опит. Мойто диване само да усети, че нещо съм изнервена и моментално му се отразява на поведението Sad

# 286
На сина давам от около 4 месеца и не съм забелязала да става хиперактивен. В началото давах по 1/2 капсула, след известно време цяла, а сега давам 2 наведнъж. Скоро мисля да давам 3та, т.е. 1 сутрин и две вечер /или обратно/.
По колко мг това ?!? Аз давам на 6г лонгур 50 гр...

от 500 мг., което май е капка в морето  newsm78
Мира, успокой се. Ако си притеснена направи консултация с неврохирург или невролог. Ти си познаваш детето най- добре.  Hug Не се връзвай на кой детето му какво можел и колко било по-по-най. Като няма разбиране от докторите относно добавки, не им давай обяснение. Търси инфо ако трябва от майки на деца минали вече през този лабиринт.

# 287
Душици златни,само ние си знаем децата,така е..решила съм това да е последното разтакаване по доктори,само дано мозъчето му е ок!!!!!!!!!!!!!!!!!само това се моля.а за лекарите............думи нямам вече,за таурина единия простак ми каза ,че със същия успех да съм му давала редбул?!?!?!?!?!?

# 288
  • София
На сина давам от около 4 месеца и не съм забелязала да става хиперактивен. В началото давах по 1/2 капсула, след известно време цяла, а сега давам 2 наведнъж. Скоро мисля да давам 3та, т.е. 1 сутрин и две вечер /или обратно/.
По колко мг това ?!? Аз давам на 6г лонгур 50 гр...

от 500 мг., което май е капка в морето  newsm78
Мира, успокой се. Ако си притеснена направи консултация с неврохирург или невролог. Ти си познаваш детето най- добре.  Hug Не се връзвай на кой детето му какво можел и колко било по-по-най. Като няма разбиране от докторите относно добавки, не им давай обяснение. Търси инфо ако трябва от майки на деца минали вече през този лабиринт.
грешката е в моя телевизор - 50мг...Искам да кажа, че ми се струва, че даваш голяма доза....

# 289
Аз пък давам течния  карнозин по 250мг.Не е толкова хиперактивен колкото раздразнителен.Обилно му се поти главата,скърца със зъби,трудно заспива.надявам се да има ефект .Ще видим.

# 290
Успокой се.  Hug И аз минах по същия път. И на моя син след направена компютъра томография, лекаря заяви, че има киста на малкия мозък, която дали сега или по- късно трябва да се оперира. Голям удар беше за нас, но така или иначе потърсихме второ мнение. Отидохме при д-р Кирил Георгиев, който отхвърли детето да има киста. Само леко бил завишен ликвора, но това по- никакъв начин не оказвало влияние. За това въоръжи се с търпение и железни нерви и направи необходимите изследвания и консултации.
Понеже сина върви дребен и слаб за възрастта си /на 3 г. и половина тежи 12,5 кг. и е около 92-93 см./ мислим да направим консултация с детски ендокринолог и съответно необходимите изследвания.

newsm78 Т.е. една капсула трябва да я разделя на 10 части  newsm78 Нещо схващам. Скоро давах вит. Биокюр, а дозата на таурина беше 50 mg и по 3 таблетки на ден беше дозата.
Значи трябва да давам около 1/3 от капсулата?

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 14:37 от йоко

# 291
  • София
йоко, разтърсих се, понеже видях, че и във ФБ си питала. Максималнодопустима доза таурин за спортисти е 1-2 гр на ден. Дозата от 6 таблетки Биокюр  е 50 мг и аз давам толкова. За справка - 130см/24-5 кг 6 годишен...Ти си знаеш де Wink
Ася, спокойно може да увеличиш дозата на 2 по 250 за начало. Цинк и вит. Е с него даваш ли? Трябва.

# 292
 ooooh!
Какво съм гледала и чела и аз не знам  ooooh! Явно с нищо не му влияе на моя хубостник. Днес даже не му се вървеше и трябваше да го нося. Сигурно му действа приспивно.

# 293
  • София
Успиването може да има много причини. Щом казваш, че е дребен наистина посетете ендокринолог

# 294
Ще посетим. Всички ми казват, че за възрастта си бил добре, но аз нали виждам неговите връстници. За 1 година има около 5 см. на височина, от 83-84 см. на 2 г., на 3 г. беше 91 см., а сега е 92-93 см. т.е. за 5 месеца 1-2 см. е пораснал. Не ми се струва много нормално.  newsm78

# 295
  • Варна
е той може да е дребен, ама зависи и вие родителите какви сте?!? моят син е на 3 години и 3 месеца, висок е 100-102см, и тежи почти 16кг, но ни е и двамата сме високи и едри, големият ми син сега завършва 4-ти клас и е висок колкото баба си 160см, и носи 41 номер, голямо чудо е
тъй че не виждам проблем в ръста на детето ти, освен ако не сте баскетболисти

# 296
Mirra

Не ме разбирайте погрешно,но трябва да започнете да направлявате енергията си в правилната посока, както и да си пестите нервите. Освен това започнете да опитвате снизходително да прощавате глупостта на хората. Аз примерно досега трябваше да съм осъдила всички варненски психиатри и 70 процента от психолозите и логоюедите. Те казвахае синът ми може само да подражава като маймуна и никога няма да тръгне на училище. А той завърши първи клас с отличен без ресурсно подпомагане. Затова просто поемете въздух и слушайте филтрирано.те казват какво виждат, докажете им че грешат.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 19:56 от _re_ge

# 297
е той може да е дребен, ама зависи и вие родителите какви сте?!? моят син е на 3 години и 3 месеца, висок е 100-102см, и тежи почти 16кг, но ни е и двамата сме високи и едри, големият ми син сега завършва 4-ти клас и е висок колкото баба си 160см, и носи 41 номер, голямо чудо е
тъй че не виждам проблем в ръста на детето ти, освен ако не сте баскетболисти
Аз съм 162 см., съпруга ми е 185 см. Не сме дребни според мен, а и така като гледам хората около нас не са исполини, а средни на ръст. Знам че всяко дете се развива със собствени темпове, но имам чувството, че на моето са прекалено бавни. 4-5 см. за дете на 2 г. ми се виждат малко. Гледам разни таблици и минимума за ръст при момчетата е 84 см., в който попада и сина ми.  newsm78
Ще направя консултация за да знам дали не се вторачвам прекалено.

# 298
  • София
На мен ми казаха, че все още му е рано за ендокринолог, но и аз смятам да направя консултация.
Аз съм ниска, 155 см, съпруга ми е около 180см. До 11ти клас бил 2ри по височина отзад напред Simple Smile, но в казармата много дръпнал.
Щерката вече е по-висока от мен. Явно синчето мадамите ще го избират по красивите му сини очи и руса коса  Laughing

# 299
Аз да викажа честно,мисля,че се взеха много специалистки и специалисти...момичета децата са ви много добре даже,високо,ниско,слабо и т.н.не се знае в пубертета на къде ще отидат нещата.Сина ми е на 3 години и е 98см ,17кг,племеника ми вундеркина...е 4 годи6ен и е 94см и тежи 15кг,е точно пък за това няма да се тръжкам.нисък - висок,ще ни побъркат с тая метрична измислена система!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт