Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 300
  • Мнения: 1 204
На 4.12.2019


В „Дългият път към дома“ главен инспектор Гамаш вече се е оттеглил от полицията, за да се отдаде на заслужена почивка. Идилията и спокойствието обаче не продължават дълго, защото съвсем скоро бившият инспектор научава, че неговият съсед Питър е изчезнал. Неспособен да откаже помощ на приятелите си, Гамаш се впуска с тях в разследване, което накрая ги връща у дома, но не и преди да са изгубили нещо по пътя.

# 301
  • Мнения: 180
Ориана Фалачи - Интервю със себе си - Апокалипсис
През целия си живот Ориана Фалачи винаги е търсела истината и справедливостта. Борила се е с цензурата на източни и западни диктатури по същия начин, по който по-късно започва да се бори с политическата коректност и лицемерието, завладели Европа. Била е преследвана, забранявана и за малко да бъде убита. Сблъсквала се е с машината на фашизма, с жестокостта на войната, с фанатизма на хунвейбините, с куршумите на военни хунти. Летяла е над горящите петролни кладенци на Саддам и е спорила лице в лице с Кадафи, Арафат и Хомейни.

Но никога не се отказва от борбата. Думите ѝ може да звучат крайно, да предизвикват полемики и скандали. Но дори и несъгласните с нея остават омагьосани от езика ѝ, от нейното майсторство и силата, с която защитава това, в което вярва.

В „Интервю със себе си. Апокалипсис“ Ориана Фалачи отговаря на собствените си въпроси и в рамките на този монолог успява да припомни както някои от най-вълнуващите моменти от своя живот и кариера, така и да подчертае плашещите тенденции, пред които западната цивилизация се изправя.

Издателство Сиела

# 302
  • Мнения: 5 402
Днес беше отпечатана "Писма от Туве" - писма на Туве Янсон до различни получатели, в които на практика е разказан целият й живот. Подборът е на проф. Буел Вестин (която е автор и на биографията "Туве Янсон. Думи, образи, живот") и Хелен Свенсон. Книгата ми е много скъпа и вече 3 години я чакам да излезе (издаването се забави). Смятам, че ще бъде интересна на всички, които се интересуват от изкуство, от европейската история, от феминизма, от биографии или писма на интересни, оставили следа в историята жени и конкретно от самата Туве Янсон.

# 303
  • Мнения: 1 204
21.01.2020


# 304
  • Мнения: 5 402
Днес излезе "Плодът на познанието" - феминистичен комикс от шведската авторка Лив Стрьомквист, който по доста забавен, но и много информативен и съдържателен начин разбива редица митове за женското тяло и женската сексуалност. Комиксът е предизвикал фурор в Швеция, преведен е вече на няколко езика и смятам, че трябва да се прочете от всяка тийнейджърка, а и от всяка жена, независимо от възрастта. Ето малко снимки:

Общи условия

Активация на акаунт