Отговори
# 120
Пипи2013, ооо дано! Просто беше кошмар с 2006ти набор.
Оф, аз имах планове момчетата да не им се налага да учат в БГ, а като ви слушам, че е дошло време за ясли и ми призлява! Ако се помотаем още малко после пак ще жаля, че и тези деца съм обрекла на тази ужасна образователна система! Ако много се проточат нещата поне ще имаме предимство за първи клас в училището на каката.  Crazy

ymemansi, стискай зъби още малко и ще си върне навиците детето. В един момент като почнах да пускам дъщеря ми про бабите, в началото всеки път се заричах, че ще е за последно. После претръпнах и знам, че трябва да удържа 1 седмица и нещата се връщат в норми.

# 121
  • София
  Здравейте, дъщеря ми се роди на 9 август, термина ми беше на 17-ти. От началото ви чета. Имам вече чувството, че  познавам някои от вас (редовно пишещите, естествено), и затова сега реших да се включа. Надявам се нямате нищо против. Та за очния лекар..като беше на 3 месеца, водихме малечка при д-р Цонев (Вижън), тогава той каза: Профилактичен на 1 годинка, а ако има кривене на очите след 6-тия месец-да отидем!!. Та Пипи, по-добре "излишен" профилактичен преглед,  отколкото да изпуснете проблем, който диагностициран  навреме, може лесно да бъде решен( аз това и като д-р, макар и не очен, съм длъжна да си го издудна Whistling) Стискам палци, всичко да е ок!
Да добавя само. Това което доктора тогава каза, за най-лесно следене. Като гледа детето към някакъв източник на светлина, или снимаме със светкавица и после на снимката, трябва отблясъка да е в центъра на двете зеници.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 23:59 от valedo

# 122
  • София
Ехе вчера затишие и днес влизам и бая сте изписали......

Пипи никакво предимство няма да имаш ако кандидатстваш тази година и не ви приемат за следващата, но в 8,2 /8,3 имаш голям шанс да ви приемат та ако стане имаш право САМО с медицински бележки да отложиш 90 дни, ако не го запишаш има санкции и тогава по-скоро ще ти се намалят шансовете за следващата година. Идеята е че масово майки кандидатстват 1-вата година, но не искат след това да си пускат децата толкова малки и заемат места, а реално не посещават, което е много дразнещо, защото има хора който наистина имат нужда да си пуснат децата. Щом го приемат на ясла майчинството ти се прекратява и се връщаш на работа и щом отлагаш, значи даже има кой да го гледа  #Crazy #Crazy #Crazy та затова се въвеждат тези нови мерки. Аз съм с 8,1 точки и съм без шансове и единственото на което се надявам поне да попадна в гранична група и да играя на томбола, което с 8,1 може и да не стане и е доста вероятно макар под гъза ни да има 3 ОДЗ-та да се пишем за доста по-далечно, като гледам опашките.

Добавям, че се сетих Simple Smile Някой беше питал за набора 2014....не знам дали е вярно и от къде са данните, но във темата за яслите и детските в София бяха писали, че са се родили около  15 000 деца 2014 в София, а местата а набор 2014 са под 2000...1784 май бяха. Направете си сметка ако е вярно .......

Моя пълзи, още бавно и трудно но почна да се сеща че трябва да мести и ръцете...доста често залита като тръгне да ги мести и се прекатурва по гръб без да иска Simple Smile Но виж за сядане не се мъчи сам, Поизправя глава и рамене от легнало, но е далеч да се изправи сам. Ако му подам ръка се надига лесно. Ако го оставя седнал или пада настрани или клюмва напред между краката и така стой Simple Smile В мен вече си го държа поседнал, че и без това ми е трудно, а и на стола за хранене. Еми нямах друга опция..нали е на 6 м. вече какво да го мисля толкова. Какво значи за пълзене е рано???? че той да не ме пита или да мога да го спра Simple Smile Слагам го по-гръб, той се обръща вдига дупе и почва Simple Smile Освен да го връзвам, защото някой мисли че е рано Simple Smile За сядането ми е малко болка, че рано го слагам, че нали от както се захранваме, но пък из парка ме успокояват, че нали си е едричък и голям не би трябвало да е проблем ....просто стола ни няма полегнало положение - в снимка БГ сте видели може би едната снимка е на него....

За очите нищо не мога да кажа....ние сме много добре с погледа от както се е родил...никога не съм го видяла да криви очи. Май не ви се похвалих че сълзенето ни спря....тъкмо когато вече бях решила, че ще играе сондата наистина....нали се бях оплаквала.....беше се възпалило много окото вече и големи гурли правеше, не само да сълзи както обикновено и взех да сменя и капките и се оправи напълно, не само възпалението, а и сълзенето. Явно като за накрая е решило яко да гурлясва и да се оправи Simple Smile

Хайде сигурно изпуснах много теми по който да се обадя Simple Smile ама друг път

# 123
Здравейте, мамчета! Ние днес подемаме оризова каша, много гадна ми се струва, но и аз като Астинед мисля да не се задържаме много точно на ориза Simple Smile
Пипи, за очичките понякога по снимки излиза все едно криви, иначе така на живо си гледка съвсем ок.

# 124
Вчера бяхме на ДК. Струваа ми се, че нищо не е качил 200 гр. Това притеснително ли е? Докторката не се впечатли, но тя по принцип си е от спокойните доктори, които твърде не коментират. А и там винаги го мерят с дрехи, та не се знае точно колко е наддал, особено сега като екстремното качване спира. Иначе е порастнал с 2  см. Сложихме и ваксините, уф оттървахме се от тях, още половин година няма да ги мисля. Този път добре мина, само снощи вдигна съвсем лека Т.  
За двигателните умения също малко съм се притеснила, че той човека свикна на столчета, люлки и шезлонг и почти не иска на равна повърхност. Започнах по честичко да го слагам, че да се учи лека полека да пълзи, да сяда, но доста бързо се измаря и почва да плаче.

# 125
Да кажа и аз за двигателната активност - не пълзи, но прави някакви опити - вдига дупето, мести крака и забива главата  hahaha. Обаче изобщо не обича да стои по корем и това според забавя пълзенето - не че нещо бързам де  Laughing За сядане - според мен му остава още мнооого малко - като е в шезлонга или в стола за хранене вече се набира до седнало, за да захапе нещо, което е пред него - вчера захапа таблата на столчето за хранене и стоеше и ме гледаше с усмивка  hahaha И също и в количката го направи, за да захапе покривалото. Обаче като го сложа седнал, пада настрани или напред между краката си. Понякога се задържа за 2-3 секунди, без да се усети  Joy Не го напъвам за нищо, когато му дойде, не мога и да го спра. Обаче много иска да е прав - ако се опитам да го сложа седнал, изпъва краката и стои прав  #Crazy А като го държа в мен прав, скача и се скъсва от смях - чудя се дали да вземем бънджи  newsm78. То закъде да го пазим вече - още няколко дни и ще стане на 7 месеца, хич не е малък вече за седене и скачане.

# 126
Привет!
 kremolin аз в къщи предварително меря дрехите на кухн. везна и после си смятам  Wink

Моята госпожица стои седнала стабилно от един месец вече. Друго си е да е седнала и да се занимава.

Говорих с гастрото, но не ми се пише, като реша ще споделям  ooooh!
За нефролога обещах да пиша. Ходихме при д-р Митева. Усмихната и приветлива е, преглежда само бъбреци и пик. мехур, т.е. без коремно о-ни. Каза, че всичко е ОК, излизам взимам листа, даже тръгнахме и се загледах - написала в десен бъбрек- паренхимен мост. Върнах се да я питам- било анатомична особеност, питах за контрола- като стане на 1год да отидем да я погледне. Ама защо не ми обясни още като бяхме в каб. по време на прегледа, не обичам така ...

# 127
kremolin, според мен(обаче това ми е по усет, не е на база четено, чуто) към момента децата трябва все още да прекарват повече време в хоризонтално положение, ако се събере цялото бодърстване от деня. Това докато не се научат сами да сядат. Просто защото легнали по гръб и корем те могат да контролират сами какво правят и искат. Седнали все още са ограничени, поне моите деца. Седнали в столчетата се захващат и леко се набират на ръце, но това не го правят постоянно. Искам да оставя децата да се развиват сами. Има деца, които никога не пълзят, а директно прохождат. Такъв случай е моят племенник. Обаче си има причина, те бяха в ремонт по времето, по което трябваше да пълзи и сестра ми нямаше къде да го оставя да се развихри. От момента, в който започна да го оставя свободно по пода, скоро след това той направо проходи.

# 128
  • Точно където трябва
Много ме е яд! Аз ли съм неорганизирана, но не успявам да се оправя. Станахме ок 6,30. Тя заспа в 7,30 до 9,10. После да събера малко парцали, да измия това-онова/не нещо много-малко чаши, по плота/ и почнах да варя морков и ябълка и стана 11,30. Тя вече мрънкаше, че и се спи, нацока се и заспа. Сега, като се събуди няма да е гладна и кога да го дам това пюре?!
Освен това моркова не ми става като пюре, а като ситно нарязани частици.Сложих и малко кърма, да не се развали до след 2 часа? На студено  е, но не е в хладилник. И ябълката става една жилава. Уж сварена ама не се разпада като тиква. Е, не иска да спи на легло и това е!
И на разходка ми се ходеше, дано е на следващото заспиване.
А като се постопли как ще е това хранене? Има ли вариант да се мъкне пюре навън?
Иначе май сме с АД. Изчетох света и не се успокоих.

# 129
  • България
Има деца, които никога не пълзят, а директно прохождат. Такъв случай е моят племенник.
Моя батко беше така, никога не е пълзял - направо си проходи. За седенето го слагам само с скута ми да седи, и му е удобно. Вече спря да му е интересно в кошницата, скучно му е и иска постоянно занимавка. Да лежи по корем го научих постепенно, макар че като повечето мъже го мързи да си изправя главата и я забива, ама посвикна.
Криви едното си оче и  така от бебе, сигурно сме за очен лекар.

# 130
Elliee морковите стават така като не варени достатъчно дълго - и аз доста се чудех в началото  Peace. Иначе нищо му няма на пюрето за два часа.

# 131
Да, Fiona, точно това ме притеснява да не стане случая като твоя племенник. Не, че го насилвам да прави каквото и да е просто се замислих, че постоянното киснене в шезлонга ( където на мен ми е най- удобно) го ограничава. Но осъзнавам грешката и вече при всеки удобен момент го слагам на легло, докато се разсърди. После го местя и след известно време отново на леглото. За сега прави точно съ
щото, което описва и Mr. Petrova - обръща се по корем ( обратно само няколко пъти съм го виждала ) и стои стабилно подпрян на ръце. С помощ сяда, но по- скоро се опитва директно да се изправи на крачета. А в шезлонга или люлката си сяда самостоятелно.

# 132
Ивчо е почти постоянно на пода върти се ,разглежда играчките и облизва по вкусните мебели.Не му омръзва и откарва много време така ако не му се спи и не е гладен.Баткото пак така го държах на пода и пролази и проходи сравнително рано-6,5 и 10,5 месеца.
На шезлонга го оставям само след хранене и ако му пусна бейби тв може да изкара много време,но не ми харесва как се хипнотизира с този телевизор направо спира да ме забелязва ако е пуснат.
Пюретата с пасатора стават идеални с повече вода докато са топли освен картофа него го минавам през цедка.

# 133
  • Точно където трябва
Ми 100 часа го варих тоя морков. На пара. Сега се сещам, че като съм варила във вода си става. Да не е това причината? Ама то вече го обърках с кърма, не върви да доварявам. Какво ще и стане ако така го яде?
Преди май обсъждахме, но не помня до какъв извод стигнахме- може ли да се ползват тези бурканчета от пюрето за да запечатвам в тях. Да направя примерно по 3 от вид, тя ще го яде 6 дни по половин. Че така е егати играчката. И трябва да го приготвя до готовност и само да консервирам ли?
Асти, пропуснах те! Да ти е честита титлата!

# 134
  • Пловдив/София
Ели, на пара става по-трудно и бавно. Аз така варих един картоф сто часа на уреда на пара, после се наложи да го доваря във вода и пак не беше сварен. Тогава се бях изневила, че ще купувам пюретата. Да, ама на Хип уж са най-хубави, а на мен не са ми вкусни. И тиквата ми мирише на нещо. Виж на Гербер тиквата е страшна, като печена е, там дояждам с кеф. Сега съм пак на домашно- тиквички. Сигурно ще редувам или комбинирам домашни с купешки. Лошото е, че пак от 2 дена не е акал. НО! Тази нощ спа прилично, изкара 2 пъти по 3 часа, после нез нам, защото го взех в леглото. А 3 поредни часа не ми беше правил от месеци! Според мен е защото махнах скъпия матрак пиер карден и сложих резервния,който е само един дунапредн. Може би не му е било удобно на горкичкото, ще видим дали и идните нощи ще спи добре. Но пък е кисел днес отново, пак не знам зъби ли, запек ли или защото си сменя леко режима (реших, че е крайно време да махнем поне едно спане, не може 4 спанета за деня, 3 от които по 30 минути)

Общи условия

Активация на акаунт