Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 457
  • 913
  •   1
Отговори
# 225
Глухарче, така е, споко, след много кратко време ще си кукуряк   bouquet

# 226
  • Варна
Глухарче, ако имаш желание питай Хаджиева за нейното мнение, като се абстрахира от ЗК, държавни дотации, че сме бедна държава, на базата на опита й и предполагам, че знае как е в чужбина, тя какво мисли по въпроса.

Ще се опитам да систематизирам ние с кой сме се консултирали:
1. онколог Таскова - първо скенер и после сцинтиграфия.
2. наша много близка приятелка, която е лекар. Майка й е с онкологично заболяване. Тя също смята, че трябва първо скенер.
3. ендокринолог д-р Николай Райков - ако има противоречние на по-късен етап при изследвания или ние ако много държим, тогава. В случая на мъжа ми, Райкова смята, че не е нужно.
4. радиолог доц. Бочев - няма нужда
5. ендокринолог д-р Любомирова - "оставете на нас докторите да преценим от какво има нужда" Simple Smile
6. практиката в Турция - първо скенер и консултация с онколог и радиоонколог.

За сцинтиграфия и йодтерапия в Истанбул ни дадоха такава цена, че изцъкления поглед и увисналото долно чене са в кърпа вързани Simple Smile Сцинтиграфията е по - скъпа от ПЕТ скенера

Нашата приятелка лекар ни посъветва:
- да изпратим в Германия хистологията за второ, независимо мнение. Още чакаме резултатът от там, защото улучихме католическия Великден.

- Да се пие алкална вода, с Ph между 9.4 - 9.6. Купихме активатор за "жива" и "мъртва" вода. Да се избягват киселинните храни, да се ядат повече алкални храни. Два дни в седмицата без месо, без млечни продукти и яйца.

- да се ядат горчиви кайсиева ядки, защото съдържат много количество вит. Б17, който трепе ракови клетики - само 5-6ядки на ден

- семенцата в ябълките също съдържат много от витамина - да се ядат.

- много козе сирене и мляко

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 14:19 от missNoir

# 227
  • Варна
Да,ще попитам.
Искам само да отбележа,че трябва да се прави разлика между видовете онкологични заболявания.
Аз лично се доверявам на д-р Райков изключително много.Бих се доверила и на доц.Бочев,въпреки че не го познавам лично.Моят доктор,който ме лекува и ми прави сцинтиграфията е д-р Чаушев,работят заедно с доц.Бочев.
" Да се избягват киселинните храни, да се ядат повече алкални храни. Два дни в седмицата без месо, без млечни продукти и яйца."
А с това ме разплака,въпреки че съм 50 кг. без месо не мога да живея Rolling Eyes

# 228
  • Варна
Проф.Пандев е казал, че няма нужда от PET scanner .

След йодтерапията да се направи SPECT CT scan.

Казал е да се довери спокойно на доц.Бачев и д-р Райков. При други доктори да не ходи.
-------------------------------------------------------------------------------
Мъжът ми имаше подутина от едната страна на врата, която ние не бяхме забелязали.
От дълги години, всяка година си прави подробни кръвни изследвания, урина, прегледи при специалисти и всичко е в норма. Нищо, което да е "червена"лампичка.

С много усилия успя да си запише час при невролог в София - проф.Титянова, заради фамилна обремененост с Паркинсон. Тази докторка видя подутината. Назначи кръвни изследвания и хормоните на ЩЖ. Отново всичко в норма. Идеални изследвания. Никакви признаци за нищо, освен тази подутина, която дори и докторите, които са го преглеждали, не бяха забелязали.

Консултация с ендокринолог и хирург. Биопсия - папиларен карцином. Операция - махната цяла ЩЖ и лимфен възел. Там е имало разсейка.

Преди 15г му е махнато на същото място, малко по-нагоре мастно топче, доброкачествено. Нямаме епикриза от тогава. Не са му казали да се следи през всичките тези години.

Хирургът, който го оперира каза, че не може да се каже дали двете неща имат връзка.

Никой от неговия род, нито по майчина, нито по бащина линия не е бил онкоболен и ни дойде като гръм от ясно небе.

# 229
Ох, като ви слушам и се шашкам, аз пък имам една едва доловима болка , като че ли в лимфен възел при определено дъвчене или при широко отваряне на устата. при мен беше доброкачествено всичко, но това все ми напомня за себе си под челюстта е високо горе, там все ми се възпалява възел и даже от венеца да има малък проблем. Сега все ме наболява, някъде около сливиците е , но отвън. Sad. Нещо взех да вдигам пак кръвно и се чудя дали хормона не ми е много , ендото ми каза от май 5 дни 75 мг , два 100 сега е обратно. Та се чудя дали две седмици да не избързам с обръщането. имам чувството че откачам както бях лятото сърцебиене , кръвно, неспане, адско главоболие от едната страна само и сега е така , ама от ляво не от дясно ме боли тогава ТСХ ми беше 0,3. та чудя се дали и сега не ми е в повече хормона. За треперенето на зрението прочетох , че е перде и се проявява и при хипокалцемия и хипопаратереодизъм. Аз си го намерих в нета, а всеки лекар до сега ми вика , не може от калций промяна в зрението. Не ми се говори просто, толкова притеснения и дано е от това де , надявам се. Оплаках се и това е  Hug Hug Hug

# 230
  • Варна
missNoir дано вече ви е по-спокойно.Радвам се,че са ви казали да се доверите на доц.Бачев и д-р Райков,сега и аз съм малко по-спокойна,че сме в сигурни ръце.
При мен беше подобно положението с тази разлика,че нямах нито оплаквания,нито подутина.Образованието беше 6мм. не се виждаше,не се напипваше.Хормони абсолютно в норма.
В рода си нямам онкоболни,за съжаление това вече не е гаранция.
Едва ли има някаква връзка с мастното образование.
Пандев какво каза за лечението,ще чакате ли 3 месеца или ще ходите в Турция ?
sisitons  спри с това четене де.С колкото доктори да съм говорила за медицината в интернет всички казват,че 90% от информацията са глупости.Аз на няколко пъти се докарвам до лудост с това четене.Успокой се ,сама си слагаш диагнози (това ми е до болка познато Rolling Eyes)
Вземи си едни билкови успокоителни и ги пий известно време.
Сърцебиене и аз имам вечер.Хормона лесно можеш да провериш.

# 231
  • Варна
Пандев не е казал, че йодтерапията много се забавя.
Ние така или иначе не можем да си позволим да я правим в Истанбул. Цената е около 7 000 евро и се стои 4 дни. Сцинтиграфия - около 1 300 евро. ПЕТ скенер с включени две нощувки за двама души в хотел, две консултации с онколог и радиоонколог, плюс транспорт Пловдив - Истанбул-Пловдив - 1 600 евро.

Търсих инфо за йодотерапия в Пловдив, но никой не отговаря на телефоните на Онкоцентъра там.

Пандев има изключително високо мнение за турските лекари. Лично познавал основателят на тази турско - японска здравна организация Аджъбадем, с която ние се свързахме. Според Пандев в Турция правят първо ПЕТ скенер за случая на мъжа ми от финансова гледна точка за постъпления в болницата  Mr. Green

Момичета, които сте от София - знаете ли в коя болница в София правят SPECT CT scan?
Оказа се, че във Варна вече не се прави.

# 232
missNoir - наистина трябва да се успокоите вече. След като свърши терапията ще си направи сцинтиграфия и това е напълно достатъчно. И като туморният маркер и изследванията са ОК, не би трябвало повече да се притеснявате.
В болница Иван Рилски в София има всякакви уреди и скенери, срещу заплащане ще го прегледат веднага, с направление се чака малко повече.

# 233
  • Варна
Благодаря, Фри   bouquet
Трябва да направи и това СПЕКТ, предписано е.

Той наистина е много стреснат. Иска всичко да се направи както трябва, да не би лекарите да пропуснат някое изследване. Да не се окаже в последствие, че е трябвало да се направи някакво изследване, а никой не му е казал. Всички доктори му казват, че няма страшно в тази диагноза, но той чете в нета и се шашка.

Предполагам, че след йодотерапията и сцинтиграфията ще се успокои.

# 234
  • Варна
Това четене вреди на всички ни.
Ако можеш да го ограничиш,ще си докара някоя хипохондрия.
И мен ме е метнало някакво недоверие към лекарите,постоянни съмнения,накрая до психото ще стигна Crazy
А този SPECT CT scan даже си нямам на представа какъв е.

# 235
Момичета, аз вече работя и непрекъснато ми става лошо. Малко да походя или да ме напече слънце или недай си боже да огладнея и се почва. Прилошаване, примъчнява ми чак, сърцебиене, изпотяване и почва да ми трепери пред погледа, всичко блести и се движи. Ей сега имах 4 часа днес, но ходих по магазините малко и като си тръгнах леле седнахме в едно кафе с приятелка , всичко ми свети и се движи. Ужасно усещане, какво е това чудо, аз все така ли ще съм, взе и глава да ме боли, то идва лято аз на слънце и през деня съм си инвалид, не мога да мръдна, много зле се чувствам, май пак ще ходя по лекари, дали да не сменя ендото знам ли и аз какво да правя, не знам вече. какво е това треперене на погледа всичко свети и мравучкам. Случвало ли се е на някой , поне малко да се успокоя, то 6 месеца минаха аз не се оправям, в топлото съм хептен зле, зимата като че ли бях по-добре....

# 236
sisitons - взимаш ли бетаблокер?

# 237
  • Варна
И аз съм така,в тези топли дни даже ми причерня...че бях и с малката .Освен всичко ме болят костите и започнах да се подувам.Сиско,явно това е положението,факт е че зимата се чувствах  много по добре.

# 238
  • Варна
И аз съм чувала,че слънцето и жегите не се понасят добре от хората без щитовидна жлеза.Ще видим това лято как ще го изкараме.
sisitons за прилошаването ти бях писала за нищо на света да не оставаш да огладнееш.Аз лично се чувствам най-добре при 4 хранения на ден.Прегладнея ли ми прилошава и съм стигала до повръщане и причерняване.

# 239
Пандев не е казал, че йодтерапията много се забавя.
Ние така или иначе не можем да си позволим да я правим в Истанбул. Цената е около 7 000 евро и се стои 4 дни. Сцинтиграфия - около 1 300 евро. ПЕТ скенер с включени две нощувки за двама души в хотел, две консултации с онколог и радиоонколог, плюс транспорт Пловдив - Истанбул-Пловдив - 1 600 евро.

Търсих инфо за йодотерапия в Пловдив, но никой не отговаря на телефоните на Онкоцентъра там.

Пандев има изключително високо мнение за турските лекари. Лично познавал основателят на тази турско - японска здравна организация Аджъбадем, с която ние се свързахме. Според Пандев в Турция правят първо ПЕТ скенер за случая на мъжа ми от финансова гледна точка за постъпления в болницата  Mr. Green

Момичета, които сте от София - знаете ли в коя болница в София правят SPECT CT scan?
Оказа се, че във Варна вече не се прави.
missNoir,
SPECT CT съм правила в онкологията в Младост в София, доц.Сергиева.Към нея ме беше насочил Пандев, изключително мила жена.Не струва нищо, само трябва да се запази час около месец напред, защото си правят график на изотопите.Инжектират нещо и след 30 мин сканират, не е йод, нещо друго е.(Технецийй 99 май ако не се лъжа).Хормони не трябваше да пия само една седмица преди сканирането по повод един ЛВ, който всъщност нищо му няма, но предвид диагнозата никой лекар не може да махне с ръка и да каже "живей си живота".И моят съвет е карайте я по-леко, не четете и не се шашкайте, нищо не е толкова лошо, колкото изглежда.  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт