Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 463
  • 913
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Защо е този SPECT CT , като на сцинтиграфията също ти излизат ЛВ и разсейки.Нещо аз не разбирам явно  newsm78
Никой не ни е казал "живей си живота",но също така никой не ни е казал,че ще мрем. На мен лично ендокринолога ми каза,че ако пожелая след известно време да забременея ще получа цялото му съдействие.Кой доктор ще го предложи ако ще се мре.
По-големия страх е в главите ни и колкото по-бързо го разкараме толкова по-качествен живот ще водим (олееее най-голямата пъзла се изказа философски)
missNoir,съпруга ти ако има някакви въпроси относно протичането на лечението с йод,нямам нищо против да му отговоря.По-добре аз от колкото да чете всякакви глупости из нета,аз ги изчетох всичките.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 17:35 от Глухарче

# 241
  • Варна
Явно има някаква разлика, но и аз не разбирам, също.
Проф.Пандев е казал, че е препоръчително да се направи веднага след йодотерапията и е написал тази препоръка за доц.Бочев, но се оказа, че тук точно това сега не го правят, а преди от София са изпращали пациенти за това изследване тук. Това е казал доц.Бочев

Намерих в нета това:
"Хибридният образ при SPECT/CT позволява прецизна анатомична локализация на хиперфиксиращите патологични огнища, което в повечето случаи отдиференцира бенигнени от малигнени лезии. Допълнително СТ образа визуализира литичните огнища, които се пропускат от сцинтиграфията и подобрява сцинтиграфския образ чрез корекция на разсеяното лъчение. Използването на нискодозов СТ редуцира лъчевото натоварване повече от 60%(Sunglasses."

Аз го тълкувам, че този скенер дава по-точни данни от сцинтиграфията.

Мъжът ми го е разпитвал надълго и широко за всички видове изследвания с апарати и т.н. Каква е практиката тук и в чубжина и т.н. и всички изследвания на които може да се подложи Simple Smile

az_alexa, благодаря!

# 242
Пия бета блокер бизохексал малка доза четвъртинка сутрин и вечер. Но сега засичам и леко покачване на кръвното и мисля да почна да си пия берлиприла както си го пиех по едно сутрин и вечер. Сега спах малко и като станах ще ми се пръсне главата кръвното беше 125 на 90 височко , изпих си едно хапче. За яденето, просто забравям. Аз работя като учител в професионална гимназия. Инженер съм преподавам специални предмети, разни компютри, електроники е такива неща. И като отида там, не се сещам да ям, цял живот съм карала режим кафе сутрин, преди и пушех и това до 3 след обяд. Явно сега няма как да е така. Освен някоя аларма да навивам, но не е и от това, защото днес пък ядох и пак ми става лошо и то доста няколко пъти. Жегите са аз за мен явно, ад. Не знам как ще се издържа, а съм още на 48години. Не са ми малко , ама не са ми и толкова много.....

# 243
 Здравейте момичета и аз съм така , прилошаване , сърцебиене .треперене ,дори ми причернява . Мисля си ,че е от ТСХ-то  ,което през март беше 0,16 , но мисля в момента е още по ниско .                       В понеделник ще правя пак и ще въдим . Д-р Райков казва добре е , д-р Христова  трябва да падне под 0,00 и  от жегите съвсем ще се разпуя #Crazy

# 244
 Всичко е от липсата на щитовидна жлеза.Всеки организъм различно го понася.Откакто се затопли аз съм с главоболие,замаеност и взе да ме мъчи безсънието.Незнам дали е депресия,пък нямам причина за това?ТСХ ми е1,33,в норма.Каква е причината и аз незнам,но миналата пролет бях по зле.Но тогава го отдавах на ниското ТСХ-0,03.Явно прехода от един сезон в друг оказва влияние!

# 245
Добре де, лекарите не са ли ви предписали бетаблокер за аритмията, това не е шега работа.... Много ясно че ще се чувствате зле.... Казали са ми - когато ТСХ е ниско пулсът се ускорява и сърцето се затруднява. Затова се задъхвате и ви е тежко и се чувствате уморени и безсилни. Аз така бях свикнала повече от 20години, че не излизах от къщи без бетаблокер. И сега имам по едно блистерче в чантата +1 на нощното шкафче + 1 в колата и +1 в чекмеджето на бюрото в офиса, въпреки че рядко ми се налага да го пия.

# 246
  • Варна
Фри сериозно ли задъхването може да е от това,аз мислех че е от операцията и като мине достатъчно време ще се оправи.Кой би трябвало да го изпише този бетаблокер.Аз вечер когато си легна страшно ми прескача сърцето  Rolling Eyes

# 247
Доколкото аз знам (съвсем не твърдя че съм спец или разбирам!) нормалният пулс в покой е 60-65 удара в минута. Не е нужно да го броите обаче, когато го чувствате - "прескачането на сърцето" и задъхването, ясно е... Лекар трябва да ви предпише бетаблокер. Аз от време оно (1988г) взимам по една малка таблетка 25мг на ден пропранолол - http://www.puls.bg/spravochnik/so_2909.html . Чула съм, че съвсем не е най-доброто лекарство, имало и нови по-добри, но не ми се занимава с лекари и за това, а и съм си свикнала.

# 248
  • Варна
Е хубава работа,тез докторя сливи ли има в устата,или им е драго да ни гледат как се влачим?
Аз вече валидола го ям .....сърцето ми подскача  направо,птк колко лошо ми става тез дни.....страх ме е че ще припаткам някъде.Освен това се поидувам много,аз съм си дебела......но това по мен вече е вода

# 249
skabiela - аз като усетя че ми се подуват краката си взимам едно билково - Цистон - на Хималая от аптека. Струва 2-3 лева за около 1 седмица и много бързо ми действа. Пий колкото може повече вода - поне 2 литра на ден.

# 250
  • Варна
От два дена пия хидролесс,да видя ще стане ли нещо.Вода се мъча да пия,но повече от 1.5л.....не мога.....

# 251
Аз днес съм по-добре, ама вчера ми става лошо поне 6 пъти. Причернява ми, сърцебиене, гадене, Трепери ми погледа, предметите, като е светло имат аура и още повече светят. Взех да качвам кръвно, моя бета блокер е бизохексал от пропранолола имах адското разстройство. Топлото не ми понася, но аз съм си свикнала. И миналата година бях така зле, дано сега е по - добре. Ако имате висок пулс задължително бета блокер, но искайте кардиолог да го изпише, никакви експерименти от джипки. Все се надявам да отиваме към добро, ама не става при мен, вчера бях много отчаяна. Но така като знам , че и вие сте така съм по-спокойна. Глухарче,аз вече почти не се задушавам, само като се притесня или изморя много, това си е от операцията. Да се оправяте ей Hug Hug Hug

# 252
  • Варна
Здравейте, момичета!
Знаете ли дали изследването на антитела ТАТ и МАТ трябва да се направят на гладно и без кафе?

# 253
  • Варна
Здравейте, момичета!
Знаете ли дали изследването на антитела ТАТ и МАТ трябва да се направят на гладно и без кафе?

Да !На гладно,жадно ....

# 254
Здравейте момичета.Отдавна не съм писала но ви чета почти всеки ден.До сега нямах с какво да се включа но ето че и при мен се появи проблем.Имах 4 см възел и ми го оперираха преди 8 месеца.Имам обичайните проблеми но въпроса ми е след като тсх е в норма вече и имам половин жлеза не трябва ли да спра еутирокса.

Общи условия

Активация на акаунт